Μάρκος Σεφερλής vs. Γιώργος Λιάγκας: Το νέο viral beef που μας έδωσε η ελληνική τηλεόραση και τα social media. Γιατί Σεπτέμβρης χωρίς πείσματα δεν έχει νοστιμάδα. Έτοιμοι για δράμα; Γιατί ο Σεφερλής μόλις άναψε τη φωτιά με την υπόσχεσή του να «βγάλει μηνύματα στη φόρα» από παρουσιαστές εκπομπών που του έχουν στείλει κατά καιρούς, ενώ δημόσια τον κράζουν, με τον Γιώργο Λιάγκα να αντιδρά, παρ’ όλο που, όπως είπε, ο ίδιος δεν του έχει στείλει ποτέ μήνυμα.

Βεβαια, ο Σεφερλής φαίνεται να έχει άλλη άποψη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μάρκος Σεφερλής, ο βασιλιάς του Δελφιναρίου και της κωμωδίας που δε λέει να εκσυγχρονιστεί, αποφάσισε να κάνει το Instagram λίγο πιο spicy, μετά τον ντόρο που ξέσπασε περί ομοφοβίας και λοιπών σεξιστικών στοιχείων στη νέα του παράσταση. Η μεταμφίεση στο «Nemo», το non-binary άτομο που κέρδισε τη Eurovision 2024, ξεσήκωσε αντιδράσεις- και κανείς ποτέ δεν έπαθε τη σοκάρα του με αυτό, Στις 16 Σεπτεμβρίου, λοιπόν κι αφού μα βδομαδούλα ασχολούνταν όλος ο ντουνιάς του ελληνικού ίντερνετ με το ίδιο θέμα που απασχολεί πάντα ο Σεφερλής, το αν είναι σάτιρα το να υποβαθμίζεις την προσωπικότητα ενός ανθρώπου δηλαδή, ανέβασε βίντεο όπου δήλωσε ότι έχει αρκετά ράμματα για τη γούνα των παρουσιαστών που τον έλουσα, αφού του ζήτησαν συνεντεύξεις και τους είπε «όχι». Και τότε ήρθε η βόμβα: ο Μάρκος θα εκθέσει τους πάντες με αποδείξεις! Ναι, καλά ακούσατε, έχει κρατήσει μηνύματα, σαν τα σκρινσοτ που κρατάς από πρώην για να έχεις μετά να στείλεις στους κολλητούς και να δικάσετε με την ησυχία σας.

 

 

Ο Γιώργος Λιάγκας. όπως φαίνεται, δεν άργησε να αντιδράσει από την εκπομπή του και δήλωσε πως τρομάζει με την ιδέα ότι ο Σεφερλής θα βγάλει μηνύματα στη φόρα: «Εγώ δεν του έχω στείλει ποτέ μήνυμα. Με τρομάζει το γεγονός ότι ένας άνθρωπος λέει ότι “εγώ θα βγάλω μηνύματα στη φόρα”. Τα μηνύματα είναι μια προσωπική ανταλλαγή απόψεων, τα οποία είναι εν κρυπτώ και αφορούν τους δύο ανθρώπους που ανταλλάσσουν μηνύματα. Όταν βγαίνει κάποιος που έχει δεχτεί αρνητική κριτική από έναν παρουσιαστή και λέει ότι “θα σε ξεμπροστιάσω και θα φανερώσω τα μηνύματα”, αυτό δεν είναι δίκαιο, δεν είναι έντιμο. Είναι κάτι προσωπικό, δεν μπορείς να με εκβιάζεις. Αφαιρεί από τους παρουσιαστές το δικαίωμα στην κριτική. Έχει περάσει και ο Μάρκος Σεφερλής από την πρωινή ζώνη, ξεκίνησε με τεράστια επιτυχία, μετά έπεσε η επιτυχία και δε συνέχισε».

 



 

 

Κι επειδή το καλό το μπιφ τα έχει όλα και κυρίως, δε σταματάει το μπαλάκι του πέρα δώθε, ο Σεφερλής, σε νέο βίντεο-απάντηση, είπε: «Λογικό να τρομάζεις, Γιωργάκη, γιατί έχω πολλά δικά σου μηνύματα!». Αναλυτικότερα, είπε: «Για να δείτε τι υποκρισία υπάρχει. Μέχρι χθες σχεδόν όλοι οι παρουσιαστές με καλούσαν, έβαλαν λυτούς και δεμένους για να βγω στην πρώτη τους εκπομπή. Σε όσους αρνήθηκα, βγήκαν σήμερα και είπαν διάφορα για μένα. Λοιπόν, ακούστε τι έχει γίνει. Τόσα χρόνια δεν ασχολούμουν μαζί τους για να μην τους δώσω αξία, τώρα που κατάλαβα ότι και να ασχοληθώ μαζί τους δεν θα πάρουν καμία αξία, γιατί ο κόσμος ξέρει ποιοι πραγματικά είναι, θα τους ξεμπροστιάσω όλους, έναν-έναν ξεχωριστά, με επιχειρήματα, με αποδείξεις, με μηνύματα. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι, θα περάσουμε ωραία, και εμείς και αυτοί.»

 



 

Σήμερα, μέσα από τον σέρα του Πρωινού, ο Λιάγκας έδωσε τη δική του πάσα: «Δεν έχω κρυφτεί ποτέ, θα απαντήσω. Αλλά τι να απαντήσω; Στην αρλούμπα, στη βλακεία; Διότι εχθές πραγματικά ο Μάρκος Σεφερλής, ανέβασε ένα ακατάληπτο μήνυμα. Ακατάληπτο! Ότι έχει μηνύματα από το παρελθόν… Εκτός αν του έχω στείλει κανένα ερωτικό μήνυμα και δεν το θυμάμαι. Διότι το να έχεις στείλει ένα μήνυμα σε έναν άνθρωπο που να τον καλείς στην εκπομπή, που αν έχει γίνει, δεν το θυμάμαι πραγματικά. Εγώ σε αντίθεση με τον Μάρκο Σεφερλή δεν κρατάω μηνύματα».

Επίσης, πρόσθεσε ότι ο ίδιος σβήνει τα μηνύματα από το κινητό του και ότι θεωρεί ότι το να τα κρατάει κάποιος για χρόνια είναι «διαστροφή»: «Διότι θεωρώ ότι για να κρατάς μηνύματα, πρέπει να έχεις και μία διαστροφή. Εγώ τα μηνύματα τα σβήνω όλα. Μένουν άσβηστα τα μηνύματα από τον μεγάλο μου γιο που έχει κινητό, που λέει κάποια ωραία λόγια, του λέω και εγώ, και τα κρατάω για να τα βλέπω. Και μένουν άσβηστα κάποια μηνύματα, όταν χρωστάω κάπου κάτι ή όταν έχω μία δουλειά, ή ένα ραντεβού για να τα θυμηθώ. Γιατί πια μεγάλωσα κιόλας και δεν θυμάμαι. Το να κρατάω μηνύματα χρόνων πίσω, το θεωρώ δηλαδή και χαζό, τι να σας πω. Αν τα έχει κρατήσει, με γεια του με χαρά του».

Αισίως έχει ξεκινήσει η μάχη για το «roast» που κανείς δε ζήτησε για να πάει καλά η σεζόν κι εμείς όντως αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν τελικά αυτά τα μηνύματα και τι έγινε Κωστάκη, σε γουστάρει η χωριάτισσα. Η τηλεόραση μας χάρισε άλλο ένα επεισόδιο δράματος και χαμηλού επιπέδου, ενώ όλοι περιμένουμε το sequel- γιατί τέτοιοι είμαστε. Πάντως, στο τέλος της ημέρας, ο Σεφερλής μας το έταξε: «Μείνετε συντονισμένοι, θα τους ξεμπροστιάσω όλους και θα περάσουμε ωραία!»