Θα έλεγε κανείς ότι το 2024 δεν είναι καθόλου αποδεκτό να κατηγορούμε τους ανθρώπους για τον τρόπο που επιλέγουν να αντιμετωπίσουν τη γονεϊκότητα, εκτός βέβαια κι αν τίθενται ζητήματα ασφάλειας των παιδιών, που και πάλι, χρειάζεται ιδιαίτερη ευαισθησία και λεπτότητα. Αν λοιπόν αφήσουμε αυτό στην άκρη, το να ανοίγουμε το γλυκό μας το στοματάκι και να κουτσομπολεύουμε μαμάδες που δουλεύουν, μπαμπάδες που μαγειρεύουν, μαμάδες και μπαμπάδες που δεν είναι μόνο γονείς αλλά διατηρούν και την ατομική τους προσωπικότητα, οικογένειες που δε ζουν σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι, ή που ζουν σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι, είναι κάπως, έως εντελώς αχρείαστο. Τόσο, σαν να σχολιάζει ολόκληρο το ίντερνετ γιατί φοράς κόκκινο κραγιόν και σέξι μαύρο ολόσωμο μαγιό, ας πούμε, ένα τυχαίο εντελώς παράδειγμα.

Μιλώντας λοιπόν εντελώς τυχαία για κόκκινα κραγιόν και σέξι μαγιό, η κυρία Παγώνη, φαίνεται να έχει μια πολύ συγκεκριμένη άποψη για τη ζωή της κυρίας Οικονομάκου, και πιο συγκεκριμένα για το «προσεκτική» μαμά είναι. Από τον κορονοϊό και τα της πανδημίας, το λες και μεγάλη στροφή καριέρας, αλλά πάμε στην ουσία.

Το πρωί της Τετάρτης, λοιπόν, η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε στην εκπομπή «Πρωινό» και είπε αυτό που δε ζητήσαμε αλλά πήραμε ούτως ή άλλως: «Όταν έχεις παιδιά, πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός στις κινήσεις σου». Να, για να μαθαίνουμε κι εμείς πώς πρέπει να ζούμε τη ζωή μας! Με αφορμή την προβεβλημένη σχέση της Οικονομάκου με τον Τσερέλα, η Παγώνη ένιωσε την ανάγκη να μας εξηγήσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ερωτευτείς ξανά (ευχαριστούμε για την έγκριση!), αλλά… η δημοσιότητα είναι το ζήτημα.

 

Σχετικό απόσπασμα στο 03:35:



 

Τώρα, κάποιος πιο πονηρεμένος από εμάς, θα έλεγε ότι παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι με την οικογένεια του πρώην συζύγου της Οικονομάκου, του Φίλιππου Μιχόπουλου, διατηρεί χρόνια φιλία. Και φυσικά, οι καλές φίλες πάντα ξέρουν καλύτερα, έτσι δεν είναι; Άσε που, αν μη τι άλλο, όταν έχεις χτίσει μια καριέρα στην υγεία, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις από το να σχολιάζεις τις σχέσεις και την οικογενειακή κατάσταση των celebrities.

«Όταν έχεις παιδιά, πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις κινήσεις σου. Καλά έκανε και ερωτεύτηκε και να κάνει και μια δεύτερη οικογένεια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τέτοιο. Εγώ αναφέρομαι στη δημοσιότητα», μας εξηγεί η κυρά-Ματίνα λοιπόν, και θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα, εφόσον και η ίδια έχει γίνει πάρα πολλές φορές στόχος αχρείαστων, μικροπρεπών και σεξιστικών σχολίων για τον τρόπο που επιλέγει να ζει τη ζωάρα της και να εκτίθεται δημόσια. Γιατί θα έπρεπε να ξέρει η κυρία Παγώνη, πως το γεγονός ότι έχεις παιδιά δε σου στερεί το δικαίωμα να είσαι ερωτευμένος και να το δείχνεις και να το λες και να το φωνάζεις. Διότι θα έπρεπε επιτέλους η κάθε Ματινα Παγώνη να αντιληφθεί ότι ο τρόπος που επιλέγει μια οικογένεια να υπάρξει, είναι ζήτημα της ίδιας και είναι μακράν πιο προσβλητικό και προβληματικό να θέτεις ζητήματα προσοχής, μητρότητας και ουσιαστικά καταλληλότητας, χωρίς να δικαιοδοτείσαι να το κάνεις.

Κι όχι, το «αφού τα ανεβάζει δημόσια θα δεχτεί και την κριτική» δεν έχει καμία απολύτως βάση και είναι απλά μια καραμέλα που μασάμε για να έχουμε το άλλοθι της αγένειάς μας. Το ότι επιλέγεις να ανεβάσεις μια φωτογραφία με τον σύντροφό σου, δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να σχολιάσει στα κανάλια πόσο καλή ή κακή μητέρα είσαι, ή το αν είσαι αρκετά προσεκτική. Κι αν επιλέξεις να το κάνεις το σχόλιο, γιατί ελευθερία λόγου έχουμε, εν τέλει προσβάλλεις αποκλειστικά εσένα, που δεν έχεις την αντίληψη να καταλάβεις πόσο επιφανειακή είναι η κριτική σου. Πόσω δε μάλλον, όταν έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση πολλές φορές κι ο ίδιος.

Και στην τελική, ας κάνουμε επιτέλους κτήμα μας, ότι ποτέ ένα παιδί δε χρειάστηκε έναν γονιό του στερημένο, καταπιεσμένο κρυψίνους και φοβικό. Αντίθετα, ένα ευτυχισμένο παιδί, έχει (σχεδόν πάντα) πίσω του κι έναν ευτυχισμένο γονιό.

Συντάκτης: Γιοβάννα Κοντονικολάου