Σου έχω απάντηση σε όλα τα «γιατί» της ζωής μας (από το 2020 και μετά). Όχι εγώ δηλαδή, αλλά ένας Tik toker ονόματι Mike Mancusi, ο οποίος αναφέρει σε σχετικό βίντεο ότι η ζωή σταμάτησε πριν τέσσερα χρόνια, αφού όπως λέει, δεν είναι πραγματική. Δε ζούμε πραγματικά όπως ζούσαμε και πλέον είναι σαν να είμαστε μέσα σε ένα βιντεοπαιχνίδι! Βασικά, υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι «το 2020, τα τηλέφωνα και ο ψηφιακός κόσμος έβαλαν τέλος στον φυσικό μας κόσμο. Ζούμε σε ένα ψηφιακό κόσμο, που δεν είναι καν πραγματικός. Ασχολούμαστε μόνο με προβλήματα που βρίσκονται εντός του κύκλου επιρροής μας»

Αναφέρει ακόμα ότι «Είμαστε ακόμα οργανικά όντα και ο εγκέφαλός μας έχει συνδεθεί πλήρως σε μια τεχνητή συσκευή..» Δεν είμαστε ακόμη cyborg, βέβαια κι ευτυχώς δηλαδή, γιατί ποιος κάθεται να ενημερώνει την εφορία! (Cyborg: αυτοματοποιημένος τεχνητός οργανισμός ο οποίος ενισχύει ή διευρύνει τις δυνατότητές του χρησιμοποιώντας τεχνολογικά μέσα)

 

@mikemancusi Life hasnt felt like reality since 2020 #existentialcrisis #existentialism #existential #2020 #technology #millennials #millennial ♬ original sound – Mike Mancusi

 

Οι υποστηρικτές των όσων λέει είναι πολλοί, τα σχόλια πληθαίνουν και το νόημα πίσω από την όλη φιλοσοφία του ίσως είναι ολίγον τι πιο βαθύ. Βέβαια, το τρολ είναι πάντα πιο γλυκό κι έτσι, ανάμεσα στα καλύτερα σχόλια, είναι ένας που ζητάει αποζημίωση για όλα τα χρήματα που ξόδεψε αυτά τα 4 χρόνια αφού όλοι πεθάναμε το 2020 και τώρα ζούμε την κόλαση.

Πέρα από την πλάκα, όμως, και ξεπερνώντας τη θεωρία συνωμοσίας, ίσως και να τα λέει πολύ σωστά. Δε ζούμε πλέον εκτός της οθόνης κι είμαστε σίγουρα «εθισμένοι» στα ηλεκτρονικά μέσα που κατέχουμε. Δε ζούμε «κανονικά», ζούμε ολίγον τι περιορισμένα και το μυαλό μας έχει πλήρως συνδεθεί με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Γι’ αυτό και δεν απολαμβάνουμε την πραγματικότητα, γιατί δεν υφίσταται πέρα από την οθόνη μας.

Ο Mike, λοιπόν, με έναν ίσως ανορθόδοξο τρόπο, προτρέπει να τολμήσουμε να κλείσουμε και να αφήσουμε στην άκρη τα κινητά και να ζήσουμε επιτέλους τη ζωή μας. Να αρχίσουμε και πάλι να απολαμβάνουμε τις μέρες μας, τις εκδρομές, τις συναυλίες, τη ζωή μας γενικότερα, μέσα από τα μάτια τα δικά μας. Βέβαια, το γεγονός ότι όλη αυτή η παρότρυνση γίνεται μέσω κινητού, είναι από μόνη της κάπως κωμική, αλλά τι να κάνουμε, αυτό είχε ο άνθρωπος, με αυτό πορεύτηκε.

Σε περίπτωση λοιπόν που δεν πεθάναμε το 2020, μπορούμε να ζήσουμε πραγματικά κι ουσιαστικά, χωρίς να πρέπει να το δείξουμε στα κοινωνικά δίκτυα και χωρίς να τσεκάρουμε πώς περνούν οι άλλοι. Think about it.

Συντάκτης: Βάσω Καπνιάζη