Αγαπητοί αναγνώστες, τι να περιμένουμε άλλο από τον τουρισμό φέτος στην Κρήτη; Κρητική φιλοξενία, παραδοσιακά φαγητά, όμορφα τοπία… και μια έκπληξη που κανείς δεν περίμενε: μια ερωτική ταινία, όχι σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλά σε ένα από τα πιο ξακουστά σπήλαια της ανατολικής Κρήτης.

Οι τουρίστες δεν αρκέστηκαν στις γαλάζιες παραλίες ή στα γραφικά σοκάκια, αλλά πήγαν στα βάθη της φύσης για να γυρίσουν κάτι λίγο πιο «νατουράλε» θα έλεγε κανείς! Και οι ντόπιοι, βέβαια, ανήσυχοι από τις φωνές και τα φώτα, αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει κι αντίκρισαν τους πρωταγωνιστές της ταινίας σε αδαμιαία περιβολή να δοκιμάζουν στάσεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Φαίνεται ότι η Κρήτη δεν έχει μόνο πλούσια ιστορία, αλλά και ιδιαίτερα γούστα! Σύμφωνα με έρευνα της Google για λογαριασμό γνωστής ελληνικής εταιρείας ενηλίκων, το νησί κατέχει περήφανα τη δεύτερη θέση στην κατανάλωση π@ρν@γραφικού υλικού, και μάλιστα τύπου “doggy style” στην Ελλάδα. Ποιος να το φανταζόταν ότι, ενώ οι τουρίστες απολαμβάνουν τις παραλίες και τα παραδοσιακά εδέσματα, οι ντόπιοι διατηρούν τα ψηφιακά τους ενδιαφέροντα τόσο «ψηλά».

Το να βρίσκεται η Κρήτη σε μια τέτοια θέση δείχνει ότι το νησί δεν ασχολείται μόνο με το λάδι και την τσικουδιά τελικά. Μάλλον, ο τουρισμός πρέπει να εμπλουτιστεί με νέα «προγράμματα εμπειριών» –γιατί όχι και με την προβολή τοπικών προτιμήσεων στον τομέα της ενηλίκων ψυχαγωγίας; Κι επειδή φαίνεται ότι το γύρισμα έγινε χωρίς άδειες, με φόβο θεού κι οργή λαού, εμείς θα προτείνουμε μερικά ακόμα, αλλά ας ζητηθεί και μια άδεια πρώτα. Και πού ξέρεις, μπορεί αυτό να είναι η αρχή για ένα βραβείο σε κανένα ψαγμένο φεστιβάλ. Άλλωστε, η Κρήτη δεν είναι απλώς νησί, είναι έμπνευση!

 

Ο Λαβύρινθος της Κνωσού

Ο Λαβύρινθος, ο Μινώταυρος, ο Μίνωας – Οι μύθοι της Κνωσού ζωντανεύουν στην  Οξφόρδη | Ρεπορτάζ και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το  Χρηματιστήριο, την Πολιτική

Ο μύθος του Μινώταυρου μπορεί να αναβιώσει μέσα από μια πιο «μοντέρνα» αφήγηση. Με τον λαβύρινθο να συμβολίζει τις σκοτεινές διαδρομές του έρωτα, η πλοκή θα είναι απλά συναρπαστική.

 

Μάταλα

Τι πραγματικά συνέβη στα Μάταλα, στην περίφημη χίπικη παραλία της Κρήτης,  στις δεκαετίες του '60 και του '70; | LiFO

Σπηλιά εδώ, σπηλιά εκεί, σπηλιά και παραπέρα, αν μη τι άλλο τα Μάταλα έχουν φιλοξενήσει στις σπηλιές τους ιστορικές στιγμές κι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Άρα, γιατί να μην αποδώσουμε έναν φόρο τιμής στο χίπικο λάιφστάιλ, δίνοντας και μια πιο σ3ξι νότα στον τόπο;

 

Σπηλιά του Δία

Το σπήλαιο του Δία που είναι κρυμμένο στα 1.000 μέτρα υψόμετρο

Εντάξει γνωστό το ρητό για τον Δία και ποιος καλύτερος τρόπος να αποδοθούν τιμές στον θεό της κουτσουκέλας, αν όχι σε μια σπηλιά που φέρει το όνομά του.

Κι επειδή η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές, να υπενθυμίσουμε πως πριν μερικούς μήνες, αντίστοιχα τολμηροί δημιουργοί έκαναν τα δικά τους γυρίσματα στον παροπλισμένο στόλο του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια. Τώρα, ποιος θα βρει σ3ξι τον ηλεκτρικό, δε γνωρίζουμε, αλλά δεν κρίνουμε κιόλας.

 

Μην ξεχνάμε και τα πρακτικά

Πέρα από τις προτάσεις μας, αξίζει να τονιστεί πως καλό θα ήταν οι παραγωγές αυτές να εξασφαλίζουν τις απαραίτητες άδειες. Δεν είναι μόνο θέμα νομιμότητας, αλλά και καλής γειτνίασης με τους ντόπιους, οι οποίοι – αν και διάσημοι για τη φιλοξενία τους – μάλλον δεν εκτίμησαν και πολύ τη νυχτερινή έκπληξη στο σπήλαιο. Τουλάχιστον, ας διατηρούμε τις «θερμές στιγμές» μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτισμού και συνεννόησης, και κυρίως, πέρα από το τρολ της υπόθεσης, χώρους με ιστορική σημασία ή που ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά μας, ίσως και να μπορούμε να τους αφήσουμε εκτός.

Αλήθεια, για δώστε κι εσείς μερικές προτάσεις για τα επόμενα καυτά γυρίσματα. Γιατί αν το σπήλαιο της Κρήτης μπορεί, σίγουρα κι άλλα μέρη περιμένουν να λάμψουν στο ερωτικό στερέωμα.

Και να θυμάστε: Όταν τα σπήλαια σιωπούν, κάποιοι αναστενάζουν. Ή κάπως έτσι, τέλοσπάντων.

 

Σημείωση: Το κείμενο έχει καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση και με κανέναν δυνατό τρόπο προτροπή για την πραγμάτωση των προτάσεων που θέτει.

Συντάκτης: Μιχάλης Δούκας