Σπουδάζεις στη Θεσσαλονίκη; Είσαι στο ξεκίνημα μιας νέας αρχής σε μία νέα πόλη; Είμαστε σίγουροι ότι το άγχος και η ανυπομονησία σε έχουν συνεπάρει. Σίγουρα θα περιμένεις να ξεκινήσουν τα μαθήματα για να γνωρίσεις παρέες, στέκια αλλά και την ίδια σου τη σχολή. Στη λίστα πρέπει να προστεθεί η συχνή επίσκεψη στη φοιτητική λέσχη της πόλης γιατί ως γνωστόν, νηστικό αρκούδι δε χορεύει. Αλλά μεταξύ μας, πόσο συχνά μπορείς να τρως στη λέσχη;

Για αυτό σου προτείνουμε διάφορα στέκια της πόλης, που έγιναν ορόσημα στη φοιτητική ζωή των προηγούμενων γενεών, γιατί και το ταπεράκι της μανούλας από την άλλη άκρη της Ελλάδας κάποια στιγμή στερεύει. Κι όσο και να έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου, ότι θα μάθεις να μαγειρεύεις δύο τρία φαγάκια, η επιβίωση και η πραγματικότητα έρχονται να σου χτυπήσουν την πόρτα και να σου πούνε, πως το πιο κοντινό σε φαγητό που θα καταφέρεις να κάνεις, θα είναι μακαρόνια με ketchup.(ας μην το διαβάσει αυτό κάποιος, ιταλόφιλος)

Πάμε να δούμε τα στέκια που θα γιατρέψουν την πείνα σου:

 

1. «Οδυσσέας»

Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της πόλης στην Κασσάνδρου. Είναι σπάνια να μη συναντήσεις ουρά, ενώ η ποικιλία του τόσο σε μαγειρευτά, κρεατικά αλλά και θαλασσινά δε θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από της μανούλας.

 

2. «Εδεσσαϊκό»

Εστιατόριο σταθμός για την πόλη στην Αγίου Δημητρίου. Δεν υπάρχει φοιτητής που να μην έχει φάει στο Εδεσσαϊκό, τόσο οι τιμές του που είναι ασύγκριτες με την υπόλοιπη πόλη, όσο και οι γεύσεις του είναι αυτό που σε κάνει να επιστρέφεις σχεδόν καθημερινά, είτε για να φας εκεί με την παρέα σου είτε να πάρεις το φαγητό σε πακέτο.

 

3. «Χρυσό παγώνι»

Το χρυσό παγώνι στη Σβώλου, άλλη μία εξαιρετική επιλογή για αυτούς που θέλουν να πιούνε κι ένα τσιπουράκι με το φαγητό τους.

 

4.  «Γιοκ μπαλίκ»

Ταχυφαγείο πολύ κοντά στα πανεπιστήμια, με εξαιρετικά κρέατα, μπορείς να απολαύσεις είτε σάντουιτς/ τυλιχτό, είτε μερίδες, και πάντα σε πολύ καλές τιμές. Το όνομα του μαγαζιού στα τουρκικά σημαίνει «όχι ψάρι», άρα σε κάτι ειδικεύονται και το κάνουν καλά.

 

5.  «Ταραντούλα»

Μέρος για χορτοφάγους κι όχι μόνο. Μπορείς να απολαύσεις πεντανόστιμα πιάτα χωρίς να γίνει αισθητή η απουσία των κρεατικών, χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα άλλο από μαγαζιά της περιοχής.

Καλώς ήρθες στη μαγευτική Θεσσαλονίκη, την πόλη με την αστείρευτη ενέργεια, τους καλόκαρδους ανθρώπους και το πολύ καλό φαγητό!

Συντάκτης: Σοφία Ρουμελιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη