Ο έκτος κατά σειρά αστερισμός του ζωδιακού κύκλου, με σύμβολο πολλές φορές την Περσεφόνης (κόρη του Δία και της θεάς Δήμητρας) και σε άλλες περιπτώσεις με ένα τύπου αγγλικό m, που συχνά μπερδεύουμε με το σήμα του Σκορπιού. Έχει ως κυβερνήτη τον Ερμή όπως βέβαια κι ο Δίδυμος, παρ’ όλο που μιλάμε για τα άκρα αντίθετα. Το δεύτερο κατά σειρά ζώδιο της γης (μετά το Ταύρο και πριν τον Αιγόκερω) εξού και η αυστηρή λογική, ενώ το καρμικό του ταίρι συμπληρώνεται από τον προοδευτικό Υδροχόο και τον περιπετειώδη Τοξότη. Απέναντι, βρίσκει τα ονειροπόλα ψαράκια μας.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν είναι το πιο εύκολο ζώδιο, εκτός αν βέβαια οι πλανήτες του και ο ωροσκόπος του το αβαντάρουν. Έχει την πιο επικριτική διάθεση από όλα τα υπόλοιπα, είναι όμως ανεξάρτητος κι οργανωτικός.

Ακολουθούν όμως κάποιες πληροφορίες – σκονάκια για να μπεις στην καρδιά τους αν το θέλεις.

1. Είναι ερωτευμένοι με την τάξη.

2. Θέλουν να είναι όλα τακτοποιημένα και στην εντέλεια. Ίσως σε έναν απόλυτα ψυχαναγκαστικό βαθμό, που χτυπάει κόκκινο. Ασορτί  χρώματα, σχήματα φακέλους και διαφάνειες.

3. Κουτάκια, παρά κουτάκια. Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις αυτή τη μανία ευθυγράμμισης, τουλάχιστον μην τους πειράζεις τα πράγματα, γιατί στραβώνουν.

4. Θα τσεκάρουν σίγουρα λεπτομέρειες στο ντύσιμό σου όπως το λευκό που έγινε λευκότερο, τη διάταξη στα πράγματα της δουλειάς ή του σπιτιού σου, τη γενικότερα -συγκροτημένη ιδανικά- εικόνα σου.

5. Καθαριότητα η μισή αρχοντιά και η άλλη μισή οι όμορφες μυρωδιές. Εκτός από τακτοποιημένα, θέλουν τα πράγματα γύρω τους να μυρίζουν χλωρίνη, betadine και όλα αυτά τα detol-έ αρώματα. Δε θέλω να ξέρω πώς αυτό το ζώδιο επιβίωσε στην καραντίνα και δεν έπαθε λαλα από τα μικρόβια ή δύσπνοια από τα πολλά απολυμαντικά.

6. Δε φαίνεται, αλλά δε θέλουν την comfort zone τους.

7. Χωρίς να είναι κακό, είναι κάπως ξενέρωτοι και πάντα λειτουργούν σε πλαίσιο ασφαλείας. Θα χρειαστεί να τους μάθεις να διασκεδάζουν και να τους συστήσεις την περιπέτεια, αφού πρώτα τους κερδίσεις την εμπιστοσύνη και νιώσουν ασφαλείς. Κάνε εκπλήξεις όμορφες και πρωτότυπες. Δείξε τους πως μαζί σου υπάρχει ζωή που χάνουν και μόνο εσύ μπορείς  να τους την προσφέρεις.

8. Επειδή στο μεγαλύτερο ποσοστό αρέσει τα κλασικά πράγματα, ξεκλείδωσε τόν Παρθένο σου, συζήτησε τις φαντασιώσεις του κι ενθουσίασέ τον. Αν καταφέρεις και του κερδίσεις την εμπιστοσύνη σε ακολουθεί παντού. Θα κάνετε το καλύτερο σ3ξ, που όλο θα εξελίσσεται χωρίς να ρουτινιάζετε. Ο ναι κι όμως.

9. Ίσως από τα πιο πιστά ζώδια του ζωδιακού θα σου δοθεί ολοκληρωτικά και θα σε φροντίζει. Ένα υποστηρικτικός σύντροφος. Το ζώδιο της προσφοράς θα κάνει focus πάνω σου, θα σε βάλει στη ζωή του σε πρώτο ρόλο. Αλλά μην το προδώσεις.

10. Δείξε του πως είσαι ευγνώμων καθημερινά, γιατί θέλει την αναγνώριση και την επιβράβευση. Χρειάζεται να ξέρει πως τον εκτιμάς και τον φροντίζεις με λεπτομέρειες που κάνουν όντως τη διαφορά.

Να θυμάσαι, τίποτα δεν περνά απαρατήρητο με έναν Παρθένο. Αν και με επικριτική διάθεση και δυσπιστία, απίστευτη σχολαστικότητα και συντηρητισμό, έχουμε να κάνουμε επίσης και με ένα ζώδιο ουσίας και πράξεων, ένα πραγματικό στήριγμα, με εξυπνάδα και πρακτικότητα.

Διάσημοι παρθένοι: Beyoncé, Blake Lively, Ελεονώρα Μελέτη, Πρίγκιπας Harry, Σίσσυ Χρηστίδου, Γιάννης Μπέζος, ο άντρας μου και η φίλη μου η Ντίνα

Αφιερωμένο

Συντάκτης: Αλέξια Κ.