Το πρωινό της Δευτέρας (23/9) έφερε στο προσκήνιο μια απροσδόκητη διαμάχη μεταξύ της Κατερίνας Καινούργιου και του Απόστολου Γκλέτσου στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Ο Γκλέτσος, που φιλοξενήθηκε για να σχολιάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, γρήγορα βρέθηκε σε έξαλλη κατάσταση, προκαλώντας μια έντονη αντιπαράθεση που έφερε στο φως και τις πιο ευαίσθητες πτυχές της ομοφ0βiας.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ενώ σχολίαζαν τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε να ρωτήσει τον Απόστολο Γκλέτσο αν θεωρεί πως η προβολή της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελάκκη του έκανε εντέλει κακό. «Η προσωπική του ζωή τού έκανε κακό;», τον ρώτησε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου με τον Απόστολο Γκλέτσο να απαντά «για εμένα όχι, θα ήμουν γελοίος και θα με πέρνατε με τις πέτρες αν το έλεγα εγώ αυτό. Αλλά δε χρειάζεται να προβάλλει τον πλούτο του». Η Κατερίνα Καινούργιου τότε σχολίασε ρωτώντας: «Επειδή η ελληνική κοινωνία είναι λίγο συντηρητική και εσείς το έχετε βιώσει αυτό κάνοντας δηλώσεις που έχουν σχολιαστεί» κάνοντας τον Απόστολο Γκλέτσο να εκραγεί.



Απόστολος Γκλέτσος: «Ας φύγουμε από αυτό το 2024 το θέμα της ομοφυλοφιλίας, δε θα με κρατήσει αυτό το θέμα εμένα. Εμένα δεν θα μου βάλετε τέτοιες τρικλοποδιές για να κάνετε τηλεθέαση».
Κατερίνα Καινούργιου: «Καλέ ποιες τρικλοποδιές, εγώ ερώτηση κάνω».
Απόστολος Γκλέτσος: «Το 2025 για μένα αυτό το θέμα δεν υπάρχει! Όσο το κουβεντιάζουμε του κάνουμε κακό. Πάμε σε άλλο θέμα. Είσαι ομοφοβική, σε κατηγορώ, και προσπαθείς να κάνεις τηλεθέαση με αυτό το θέμα!»
Κατερίνα Καινούργιου: «Μαζί μου μιλάς; Το ίδιο πράγμα λέμε. Με προσβάλλει αυτό που λες! Με ξέρεις τόσα χρόνια!».
Απόστολος Γκλέτσος: «Γιατί, ομοφοβικούλα, το βάζεις αυτό για συζήτηση;
Κατερίνα Καινούργιου: «Είπα το ίδιο. Ποια ζωή σου, δεν μιλάω για σένα».
Απόστολος Γκλέτσος: «Πάμε παρακάτω, ομοφοβικούλα μου! Εμένα δεν θα μου πουλάς πνεύμα και μάλιστα όταν είμαι στο τηλέφωνο».
Κατερίνα Καινούργιου: «Το πας πιο πονηρά και εγώ δεν το πήγα εκεί. Οχι να με προσβάλλεις. Με ξέρεις πολλά χρόνια».
Απόστολος Γκλέτσος: «Πού σε ξέρω, σιγά μην σε ξέρω. Δεν σε ξέρω και ούτε θέλω να σε μάθω. Δυο φορές έχουμε μιλήσει όλες κι όλες. Θες να πάμε παρακάτω ή θες το λήξουμε;».
Κατερίνα Καινούργιου: «Εχουμε μιλήσει από κοντά, ούτε και εγώ θέλω να σε μάθω από αυτό που βλέπω τώρα. Σε είχα για τζέντελμαν και αυτή τη στιγμή μου κάνεις μια επίθεση ενώ λέμε το ίδιο πράγμα».
Απόστολος Γκλέτσος: «Ομοφοβικούλα καλό μου κορίτσι».
Κατερίνα Καινούργιου: «Θα τον κλείσω τον Απόστολο Γκλέτσο, δεν επιτρέπω σε κανέναν να με λέει ομοφοβική και να μου προσάπτει χαρακτηρισμούς».
Απόστολος Γκλέτσος: «Καλά, εντάξει, είσαι ομοφοβική. Είσαι ομοφοβική και το δείχνουν οι εκπομπές σου! Προσπαθείς από το τίποτα να βγάλεις ξύγκι και να κάνεις τηλεθέαση!», είπε ο Απόστολος Γκλέτσος, κλείνοντας απότομα τη σύνδεση με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.
Κατερίνα Καινούργιου: «Επαθε σοκ! Και ο κύριος Απόστολος Γκλέτσος κάνει το ίδιο με αυτό που κατηγορούσε άλλους ότι του έκαναν! Ποιος είναι ομοφοβικός; Ο κύριος Γκλέτσος, όχι εγώ», είπε αμέσως η παρουσιάστρια.

Ο διάλογος πήρε μια αναπάντεχη τροπή όταν ο Γκλέτσος αντέτεινε: «Το 2024 δε θα με κρατήσει αυτό το θέμα εμένα. Εμένα δε θα μου βάλετε τέτοιες τρικλοποδιές για να κάνετε τηλεθέαση!». Ενώ η συζήτηση συνεχίστηκε, έφτασε σε ένα σημείο όπου ο Γκλέτσος κατηγόρησε την Καινούργιου για ομοφοβiα, λέγοντας: «Είσαι ομ0φοβική, σε κατηγορώ, και προσπαθείς να κάνεις τηλεθέαση με αυτό το θέμα!». Η Κατερίνα, εμφανώς σοκαρισμένη, απάντησε: «Μαζί μου μιλάς; Με προσβάλλει αυτό που λες. Με ξέρεις τόσα χρόνια». Αλλά ο Γκλέτσος συνέχισε με πείσμα: «Γιατί, ομοφ0βικούλα, το βάζεις αυτό για συζήτηση; Πάμε παρακάτω, ομοφ0βικούλα μου!». «Έχω σοκαριστεί! Και ο κύριος Απόστολος Γκλέτσος κάνει το ίδιο με αυτό που κατηγορούσε άλλους ότι του έκαναν! Ποιος είναι ομοφοβικός; Ο κύριος Γκλέτσος, όχι εγώ», είπε η Κατερίνα μετά τη διαμάχη, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τη θέση της.

 

Ο Φόβος να Θίξουμε την Ομοφυλοφιλία

Αυτή η κόντρα δεν είναι μόνο μια άσχημη τηλεοπτική στιγμή, αλλά και μια ένδειξη του πόσο δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία. Ο Γκλέτσος, παρόλο που επικαλείται τη διαχείριση της δημόσιας εικόνας του, αγγίζει ένα ζήτημα που συχνά αποφεύγουμε: τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής και σε ό,τι τον αφορά και τον φόβο της πολιτικής ήττας ίσως.

Οι δημόσιες προσωπικότητες, όπως οι πολιτικοί και οι τηλεπαρουσιαστές, συχνά διστάζουν να θίξουν την ομ0φυλοφιλία, φοβούμενοι ότι μπορεί να χάσουν ψηφοφόρους ή να στιγματιστούν. Όμως, η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι αναγκαία για την κοινωνική πρόοδο. Η ομοφοβiα δεν είναι απλώς ένα αίσθημα — είναι μια προκατάληψη που βλάπτει την ανθρώπινη ζωή.

Η διαμάχη αυτή ίσως είναι η ευκαιρία να αναλογιστούμε πόσο σημαντική είναι η ειλικρίνεια στις δημόσιες συζητήσεις. Ας ελπίσουμε ότι οι δημόσιες προσωπικότητες θα αρχίσουν να μιλούν με θάρρος και ειλικρίνεια για την ομοφυλοφιλiα, προσφέροντας έτσι μια πλατφόρμα για υγιείς, ανοιχτές συζητήσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι αξίζουμε το δικαίωμα να είμαστε ο εαυτός μας, χωρίς φόβο και προκαταλήψεις. Είτε str8, είτε gay, είτε bi, ή ότι μπορεί αν αισθάνεται κάποιος, χωρίς να προσβάλει και να περνάει τη λεπτή γραμμή των δικών μας ορίων. Η αποδοχή και η κατανόηση είναι τα κλειδιά για έναν καλύτερο κόσμο. Μέσα από ειλικρινείς συζητήσεις, μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες που θα ενώνουν, αντί να διαιρούν.

Η αναγνώριση της ανθρώπινης αξίας και της διαφορετικότητας μπορεί να μας οδηγήσει σε μια κοινωνία όπου η αποδοχή και η αγάπη κυριαρχούν, και η ομοφυλοφιλία δεν είναι θέμα ταμπού, αλλά μια φυσική πτυχή της ανθρώπινης ζωής.

 

Πηγή εικόνας: newsbeast

Συντάκτης: Μιχάλης Δούκας
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη