Καμία συζήτηση που αφορά το σ3ξ δεν είναι εύκολη. Συνήθως υπάρχει μία συστολή η οποία μας αποτρέπει από το να αποκαλύψουμε περισσότερα πράγματα γι’ αυτό ακόμα κι αν είναι με το άτομο που πριν λίγο ήμασταν γuμνοί στο κρεβάτι. Γιατί είναι σημαντικό να μιλάμε για το σ3ξ; Μα για να βελτιώσουμε τις επαφές μας, να απολαμβάνουμε ποιοτικότερες συνευρέσεις, να έχουμε καλύτερη επικοινωνία και οικειότητα με τους άλλους αλλά και να θέτουμε αποτελεσματικά τα όριά μας. Ναι, ωραία όλα αυτά θα μου πεις, αλλά πώς μιλάω για το σ3ξ; Έλα και σου μάζεψα 7 tips γι ανα οργανώσεις τη συζήτηση:

 

1) Έλα σε επαφή με τις επιθυμίες σου

Υπάρχει αυτή η κλασική στιγμή της κρεβατοκάμαρας: Είστε στη μέση μιας παθιασμένης αγκαλιάς και ο σύντροφός σoυ ψιθυρίζει και λέει: «Τι θέλεις;». Πολλοί άνθρωποι θα παγώσουν και θα σκεφτούν: «Δεν έχω καμία γ@μημένη ιδέα τι θέλω!». Μέχρι να έρθεις σε επαφή με τις δικές σου επιθυμίες, κάθε συζήτηση που θα ξεκινήσετε με το ταίρι σας για το σ3ξ πιθανότατα δε θα είναι παραγωγική. Είναι πιθανό να την προσεγγίσετε με ουρανοκατέβατες προσδοκίες και μηδενικές λεπτομέρειες, γεγονός που θέτει και τα δύο μέρη σε θέση να χάσουν. Δεν πειράζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου πρώτα. Η εξερεύνηση των επιθυμιών σου είναι μια πραγματικά ισχυρή διαδικασία, ακόμη και αν δεν είσαι σε σχέση, προκειμένου να ανακαλύψεις περισσότερα για τον εαυτό σου και για το τι σου κεντρίζει το ενδιαφέρον.

 

2) Κλείστε ραντεβού για να κάνετε μια συζήτηση για το σ3ξ

Επειδή η συζήτηση για το σ3ξ μπορεί να εγείρει τόσα πολλά άγχη, ένας τρόπος για να διευκολυνθείτε είναι να προγραμματίσετε μια συζήτηση. Απλά προτείνετε την ιδέα να μιλήσετε για την προσωπική σας ζωή μαζί και, στη συνέχεια, ορίστε μια ώρα για να το κάνετε. Έχοντας ένα σχέδιο σας επιτρέπει να διασφαλίσετε ότι θα είστε σε ένα άνετο, ιδιωτικό μέρος- αυξάνει επίσης την πιθανότητα να το ακολουθήσετε. Αν αισθάνεστε νευρικοί, να είστε ειλικρινείς γι’ αυτό λέγοντας κάτι σαν: «Λοιπόν, αισθάνομαι λίγο νευρικός για να το αναφέρω αυτό, αλλά εκτιμώ πραγματικά την προσωπική μας ζωή μαζί – θα ήθελα πολύ να διαλέξουμε μια ώρα για να μιλήσουμε για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να την κάνουμε ακόμα καλύτερη».

 

3) Δημιουργείστε κλίμα ασφάλειας

Όλες οι ανασφάλειες, τα τρωτά σημεία και οι φόβοι μας τείνουν να αναδύονται γύρω από το θέμα του σ3ξ, γεγονός που μπορεί να κάνει κάθε συζήτηση γι’ αυτό να μοιάζει υπαρξιακά επικίνδυνη για τη σχέση. Μπορεί να βοηθήσει να κάνετε μια συμφωνία με τον σύντροφό σας πριν μιλήσετε. Ορκιστείτε ότι η σχέση σας θα είναι ασφαλής, ακόμη και αν η συζήτηση γίνει ακανθώδης.

 

4) Απλά αναγνωρίστε ότι εσείς και ο άνθρωπός σας είστε σε μια σ3ξουαλική σχέση

Και μόνο το να το πείτε αυτό δυνατά μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε την πρώτη σας συζήτηση. Καθώς αρχίζετε να κάνετε πιο βαθιές συζητήσεις για το σ3ξ, προσπαθήστε να μείνετε σε ένα μόνο θέμα κάθε φορά για να το κρατήσετε απλό. Αν νιώσετε ότι σας κατακλύζει το θέμα, να είστε έτοιμοι να κάνετε διαλείμματα. Μια αργή και σταθερή προσέγγιση μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε το θέμα λιγότερο συντριπτικό.

 

5) Αποδεχτείτε την αμηχανία

Φαίνεται περίεργο, σε κάποιο επίπεδο, ότι μπορείτε να είστε πιο άνετα κάνοντας σ3ξ με κάποιον παρά να μιλάτε για σ3ξ με τον ίδιο. Το να βγάζεις τα ρούχα σου είναι λιγότερο οικείο από το να έχεις μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο για το να βγάλεις τα ρούχα σου.  Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την όποια αμηχανία μπορεί να είναι να την εκθέσεις στο φως της ημέρας.

 

6) Πλαισιώστε τη συζήτηση ως έναν τρόπο εμβάθυνσης της σχέσης σας – γιατί έτσι είναι!

Το να έχετε το θάρρος να ξεκινήσετε μια συζήτηση για το σ3ξ σηματοδοτεί πόσο πολύ εκτιμάτε τη σχέση σας και νοιάζεστε να την κάνετε καλύτερη. Αν ο σύντροφός σας γίνει ανασφαλής ή αμυντικός, μπορείτε να του υπενθυμίσετε ότι ξεκινάτε τη συζήτηση όχι επειδή κάτι δεν πάει καλά, αλλά επειδή τα συναισθήματά σας γι’ αυτόν είναι οπωσδήποτε σωστά. Αν μιλάμε για σ3ξ, αυτό συνήθως σημαίνει ότι θέλουμε περισσότερο από αυτό με αυτό το άτομο.

Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη