Και έρχεται η στιγμή που ο έρωτας φεύγει. Ανοίγεις ένα πρωί τα μάτια σου και σκέφτεσαι «τι της βρήκα ή τι του βρήκα» και αναρωτιέσαι που πήγαν όλα αυτά τα συναισθήματα, τι ήταν αυτό που σε έδενε με αυτόν τον άνθρωπο και πιάνεις τον εαυτό σου να νοιώθει ίσως άβολα με τις επιλογές σου, και κάπως έξω από τα νερά σου. Θυμάσαι όμως ότι κάποια στιγμή ένοιωσες τον πόνο να καίει την ψυχή σου, και έντονα το συναίσθημα πως αν αυτός ο άνθρωπος χαθεί από τη ζωή σου, θα χαθείς και εσύ.

Αυτό ήταν κάποτε όμως… Τώρα; Τώρα τι συμβαίνει; Πώς αγαπάς και ξε αγαπάς έναν άνθρωπο που κάποτε ένοιωθες ότι είναι ο κόσμος σου όλος; Η ανάγκη πολλές φορές να καλύψεις ένα συναισθηματικό κενό ή να επουλώσεις  κάποιο τραύμα σε ωθεί όχι μάλλον σε τόσο σωστές επιλογές συντρόφου για τον μελλοντικό σου εαυτό! Κράτα το αυτό όχι σε τόσο σωστές επιλογές συντρόφου για τον μελλοντικό σου εαυτό. Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται αυτό, μέχρι να φτάσεις στο σημείο να δουλέψεις αρκετά τραύματα σου αρκετές σχέσεις σου, όταν φτάσουν να κάνουν το κύκλο τους, στο τέλος θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι ήταν αυτό που σε κέρδισε εξ αρχής.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να καταλάβεις ότι είναι εντάξει το ότι κάποιος άνθρωπος πλέον δε σου βγάζει τα ίδια συναισθήματα και πως ήρθε ο καιρός να πας παρακάτω. Είναι σαν τα μαθήματα της ζωής που σου χτυπάνε την πόρτα μέχρι να πάρεις το μάθημα που πρέπει. Παρατήρησε όμως, χάρη σε αυτές τις «λάθος επιλογές» έχεις αγαπήσει λίγο παραπάνω εσένα, έχεις αρχίσει να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά και να τα αντιμετωπίζεις αλλιώς. Σαν το ποδήλατο, που στην αρχή πέφτεις και γδέρνεις τα γόνατα σου αλλά μετά μαθαίνεις να κρατάς σταθερά το τιμόνι και μπορείς να αποφεύγεις τις λακκούβες γιατί έχεις μάθει να βλέπεις πιο πέρα.

Μη χαθείς όμως στη σκληρότητα…Το να αγαπάς, να ερωτεύεσαι και να δίνεις ευκαιρίες σε ανθρώπους είναι πολύ όμορφο. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου πλέον για τυχόν λάθος επιλογές που έκανες κάποτε, άλλωστε χωρίς αυτές σήμερα δε θα ήσουν ο ίδιος. Να συγχωρείς τον εαυτό σου γιατί τότε δεν ήξερε αυτά που ξέρει τώρα, και το να μη σου επιτρέπεις να απολαμβάνεις κάποια πράγματα επειδή στο πίσω μέρος υπάρχει ο φόβος του λάθους  σε γεμίζει περισσότερα τραύματα. Κάποιες σχέσεις ήρθαν στη ζωή σου γιατί έπρεπε να αντιμετωπίσεις τα τραύματα για να πας παραπέρα.

Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάς μία μέρα και νοιώθεις διαφορετικά!Γιατί ένας κύκλος μέσα σου έκλεισε. Επουλώθηκε! Για αυτό πες ευχαριστώ για ότι ήρθε και έφυγε από τη ζωή σου και απόλαυσε τη διαδρομή. Εμπιστευτούν το ένστικτο σου και αν πέσεις ξέρεις πλέον τον τρόπο να σηκώνεσαι ακόμα πιο γρήγορα.

Να σε αγαπάς.

 

Συντάκτης: Καρολίνα Καλέρια
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη