Πολλά είναι αυτά που μπορούν να φέρουν ελπίδα στις μέρες σου όταν νιώθεις ότι δεν πάνε όλα ακριβώς όπως τα θέλεις ή όταν πιστεύεις ότι όλα πάνε στραβά. Σίγουρα τώρα που το διαβάζεις διάφορα περνούν από το μυαλό σου: μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, μια καλή κουβέντα ενός φίλου ή μια καλή είδηση για τον κόσμο που θα σου χαρίσει εκείνη τη σπίθα ελπίδας που σου λείπει εκείνη τη στιγμή. Εδώ θα βρεις 10 καλές ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας για να σου φτιάξουν το κέφι.

 

1. Δύο αρσενικά φλαμίνγκο γίνονται για πρώτη φορά γονείς

Δύο αρσενικά φλαμίνγκο του είδους lesser flamingo στο Σαφάρι Πάρκο του Ζωολογικού Κήπου του Σαν Ντιέγκο είναι πλέον και επίσημα ανάδοχοι γονείς, έχοντας αναλάβει τη φροντίδα ενός μικρού φλαμίνγκο, όπως επιβεβαίωσαν οι αρμόδιοι του πάρκου. Η ιστορία ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, όταν το ζευγάρι έδειξε τις δεξιότητές του στην ανατροφή, φροντίζοντας ένα ψεύτικο αυγό.

Τα δύο αρσενικά πτηνά φέρεται να υιοθέτησαν το αυγό όταν αυτό εγκαταλείφθηκε από άλλα φλαμίνγκο. «Είχαμε αρκετά ζευγάρια αρσενικών [πουλιών] τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα αυγό εκκολάφθηκε με επιτυχία από ένα ομόφυλο ζευγάρι», λέει ο Pete Smallbones, επιμελητής πτηνών στο ζωολογικό κήπο του Paignton.

 

2.  Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: 416.000 γυναίκες έκαναν δωρεάν μαστογραφία

Ο Οκτώβριος είναι παγκοσμίως ο μήνας που είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, μια νόσος που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως με περίπου 2,3 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Ο καρκίνος του μαστού όμως μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα.

 

3. Ο πρώτος πιστοποιημένος νομός στην Ελλάδα φιλικός στο ποδήλατο

Φιλική προς το ποδήλατο και με τη «βούλα» είναι η Περιφερειακή Ενότητα της Πιερίας, λαμβάνοντας το επίσημο σήμα «Bike Friendly Destination». Το σήμα «Bike Friendly Destination» απονεμήθηκε με βάση τα συγκριτικά δεδομένα της Nat Tour (Nature & Tourism), που είναι η Ελληνική Εταιρεία Σήματος Ποδηλατικού Προορισμού, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ειδικεύεται σε υπηρεσίες ανάπτυξης του αειφόρου και βιώσιμου τουρισμού. Λειτουργεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

4. Νότια Κορέα: 81χρονη πήρε μέρος στα καλλιστεία για Μις Υφήλιο

Ένα μοντέλο, ηλικίας 81 ετών, έλαβε μέρος στα εθνικά καλλιστεία της Νότιας Κορέας, ελπίζοντας να σπάσει όλα τα σχετικά ρεκόρ και να γίνει η γηραιότερη γυναίκα που θα διεκδικήσει τον τίτλο της «Μις Υφήλιος». Έτσι, η Choi Soon-hwa, φορώντας ένα μεγαλοπρεπές λευκό φόρεμα, περπάτησε στην πασαρέλα και έλαβε μέρος σε διαγωνισμό τραγουδιού, σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Σεούλ. Τελικά, δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά, όμως πέρα από τις εντυπώσεις, κέρδισε και το βραβείο της καλύτερα ντυμένης της βραδιάς.

 

5. Δωρεάν έλεγχος γονιμότητας για γυναίκες 30-35 ετών

Η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε δωρεάν προληπτικό έλεγχο γονιμότητας για γυναίκες 30-35 ετών στοχεύοντας στην προαγωγή της δημόσιας υγείας. Παράλληλα προανήγγειλαν την απλοποίηση των διαδικασιών για την εξωσωματική γονιμοποίηση διευκολύνοντας έτσι τον δρόμο για τα νέα ζευγάρια που αναζητούν ποικίλες λύσεις με στόχο την τεκνοποίηση.

 

6. Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα στη Λάρισα

Έχοντας ως στόχο τη βιώσιμη μετακίνηση, παραχωρούνται δωρεάν  ηλεκτρικά ποδήλατα στη Λάρισα στους δημόσιους χώρους με σκοπό να μειωθεί η χρήση αυτοκινήτου από τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 3.000 άτομα στο σύστημα χρήσης των ποδηλάτων αυτών.

 

7. Κρήτη: Γιαγιά γέννησε το εγγόνι της για να βοηθήσει την κόρη της

Μια 55χρονη στο Ηράκλειο της Κρήτης γέννησε τον εγγονό της.

Όπως εξήγησε στο newshub.gr, ο μαιευτήρας που ανέλαβε το περιστατικό, Αλέξανδρος Ζερβάκης, η γυναίκα παραπέμφθηκε σε εκείνον από άλλο συνάδελφό του και αφού το ζευγάρι είχε σειρά αποτυχημένων προσπαθειών στο παρελθόν, στην Αθήνα.

 

8. Το Google Earth μπορεί να σου δείξει τον κόσμο 80 χρόνια πριν

Σύμφωνα με την Google, ορισμένες νέες ενημερώσεις στο σύστημα δορυφορικών εικόνων της εταιρείας Google Earth, θα επιτρέψουν στους χρήστες να «ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο» και να δουν δορυφορικές και εναέριες εικόνες που χρονολογούνται πριν από 80 χρόνια. Στην ανακοίνωσή της για την ενημέρωση, η Google λέει ότι ορισμένες πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Βαρσοβία και το Παρίσι, θα έχουν εικόνες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1930.

 

9. Αγοράκι ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, για να πάρει το δικό του γατάκι

«Επιχειρηματικό δαιμόνιο» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τον μικρό, Luca Aprin, από το Rhode Island των ΗΠΑ, ο οποίος προκειμένου να φέρει το δικό του γατάκι στο σπίτι ξεκίνησε να εργάζεται στήνοντας μια ολόκληρη δική του επιχείρηση. Ο 6χρονος Luca έφερε στο σπίτι τον Pebble, μια μικρή γάτα που ζούσε σε καταφύγιο, χρησιμοποιώντας τα έσοδα από την επιχείρηση συλλογής αποβλήτων σκύλων, την οποία ονόμασε «Poopa Scoopa Luca».

 

10. Γερμανία: Tερμάτισε τελευταίος στον Μαραθώνιο, αλλά έγραψε ιστορία

Ο 82χρονος Πέτερ Μπάρτελ μπορεί να τερμάτισε τελευταίος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου που διεξήχθης την περασμένη Κυριακή, όμως κατάφερε να γράψει ιστορία και να αποτελέσει παράδειγμα θάρρους και δύναμης. Ο 82χρονος συνταξιούχος καθηγητής Μαθηματικών και Φυσικής Αγωγής είχε τρέξει και στον 1ο Μαραθώνιο της γερμανικής πρωτεύουσας, πριν από ακριβώς 50 χρόνια.

Σίγουρα όλες οι παραπάνω ειδήσεις σου έδωσαν έναν λόγο παραπάνω να χαμογελάσεις σήμερα. Και να ξέρεις· όταν κοιτάς τα θετικά, αυτά αυξάνονται!

 

Πηγή καλών ειδήσεων: bestnews.gr

Πηγή κεντρικής εικόνας: pride.gr

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη