Πόσες φορές ανοίγεις την ντουλάπα σου και δε βρίσκεις τι να φορέσεις. Κάθεσαι, βασανίζεσαι, σπαταλάς πολύτιμο χρόνο και τελικά σου χαλάει η διάθεση η καταλήγεις στα ίδια και τα ίδια αγαπημένα για μια σεζόν. Κι όσο βρισκόμαστε στο fast fashion ξοδεύεις μισθούς και περιουσίες σε μεσαίας ποιότητας υφάσματα που τα φοράς μια χρόνια περίπου, γιατί μετά δεν αντέχουν και αυτό δεν έχει να κάνει με το ακριβό η το φτηνό πλέον αλλά με τη γρήγορη εναλλαγή της μόδας και της πληροφορίας.

Τι θα σου κάνει όμως τη ζωή εύκολη (πέρα από μια οργάνωση της ντουλάπας που όλοι χρειαζόμαστε); Ακολουθεί ένας οδηγός με κλασσικά κομμάτια που ξεχωρίσαμε και πρέπει να βάλεις προτεραιότητα. Μικρά κλασσικά διαμαντάκια που σε βγάζουν ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση  και σε συνοδεύουν για μια ζωή.

 

Το LBD ( little black dress)

Το κλασσικό μαύρο φόρεμα αποτελεί statement piece που δεν πρέπει να λείπει από καμία γυναικεία ντουλάπα. Η ιστορία ξεκινά το 1920 με τη Coco Chanel να παρουσιάζει το lbd και να υπογραμμίζει έτσι πως η κομψότητα και η απλότητα πάνε μαζί. Στη συνέχεια γίνεται το απαραίτητο ρούχο που πολλοί οίκοι μάλιστα προβάλουν σε διάφορες version και για ποικίλα events. Βρες αυτό που σε κολακεύει, αισθάνεσαι όμορφα μέσα σε αυτό και βάλτο στις τοπ επιλογές της γκαρνταρόμπας σου.

 

Το σωστό denim

Ένα jean παντελόνι με σωστή εφαρμογή. Αυτό που θα γίνει το αγαπημένο σου θα σε κολακεύει και θα φοράς όλες τις εποχές πρωί και βράδυ με διαφορετικούς συνδυασμούς. Ένα κατεξοχήν ένδυμα αμερικανικής προέλευσης, αρχικά αποτελούσε μόνο στολή εργασίας ώσπου να φτάσουμε στο σήμερα που έχει αγαπηθεί από τόσες γενιές και έχει γίνει καθημερινό ρούχο πλύνε-βάλε φιλοσοφίας.

 

Breton stripes ή μαρινιέρα

Ναι αυτή η μπλούζα με οριζόντιες συνήθως ασπρόμαυρες ρίγες είναι ένα εμβληματικό κομμάτι για κάθε ηλικία. Αρχικά σχεδιάστηκε το 1800 ως ενδυμασία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Αργότερα και πάλι η Coco Chanel φέρνει στο προσκήνιο το navy style που πολλοί διάσημοι θα υιοθετήσουν. Μεταξύ αυτών η Brigitte Bardot, o Pablo Picasso αλλά και η Audrey Hepburn. Τέλος το 1983 αποτελεί βασικό κομμάτι της συλλογής του Jean Paul Gaultier. Κομμάτι για μικρούς και μεγάλους, συνδυασμός πολυτελείας, κομψότητας και μποέμ διάθεσης.

 

Blazer ή Σακάκι

Κι εδώ μια διαχρονική επιλογή για σχεδόν όλες τις εποχές σε συνοδεύει ανάλογα με τους συνδυασμούς σε πολλές εμφανίσεις σου. Αν και προερχόμενο από τον ανδροκρατούμενο χώρο το blazer έχει μπει για τα καλά στη γυναικεία γκαρνταρόμπα και δίνει απίστευτα ανδρόγυνα στυλ. Το κλασσικό σακάκι από την άλλη, το προτείνουμε σε σκούρες αποχρώσεις η με λεπτή κάθετη ρίγα, συνδυάζεται τέλεια με γραβάτα που είναι πολύ τάση φέτος, παντελόνι η φούστα δίνοντας ένα πιο κολεγιακό look.

 

Καμπαρντίνα

Δεν ταιριάζει σε όλα τα στυλ, σίγουρα όμως τη συνδυάζεις με άπειρα σύνολα. Για ένα πιο British η μιλανέζικο ντύσιμο, κατάλληλη στις αλλαγές των εποχών αλλά και σε πιο ήπια κλίματα όπως της χώρας μας. Όλα ξεκίνησαν από τα «macs» είδος παλτό, εξαιρετικά ανθεκτικό στη βροχή.  Στην πορεία ο Thomas Burberry τα εξέλιξε, έγινε ο ηγέτης της καμπαρντίνας. Σε πολλούς παραμένει όνειρο να την αποκτήσουν ενώ σε πολλές ταινίες του Hollywood, όπως στις σκηνές του «Casablanca» θα τη συναντήσουμε. Μπορείς να βρεις παρά πολλές παρόμοιες επιλογές στην αγορά και αν αντιπαθείς το μπεζ (όπως εγώ) διάλεξε μπορντώ, χακί η μαύρη version.

 

Τα αξεσουάρ

Μην ξεχνάς. Είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Μια αγαπημένη ζώνη. Ένα ζευγάρι πέρλες και μια τσάντα που εξυπηρετεί αλλά με στυλ πάντα, ανανεώνουν ένα look και φυσικά το αναβαθμίζουν βάζοντας τη δική σου ξεχωριστή πινελιά.

Συντάκτης: Αλέξια Κ.
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη