Πόσες φρικιαστικές ιστορίες ακούμε ή διαβάζουμε καθημερινά μέσω του διαδικτύου; Και πλέον, με την ύπαρξη και της AI, για πόσες από αυτές αναρωτιόμαστε αν είναι όντως αληθινές μιας και η φρικαλεότητα και η σκληρότητά τους, μοιάζει πέρα από κάθε φαντασία; Μια τέτοια είναι και η παρακάτω φρικιαστική ιστορία, αυτή της οικογένειας Clarke. Η οικογένεια αποτελούνταν από τρία μέλη: τον Jonathan, τη Melissa και τον μικρό τους γιό Bobby. Ζούσαν όλοι μαζί στο Willow Lane στο Eddington, σε ένα σπίτι που πάντα περιβαλλόταν από φωνές χαράς, γέλια και παιχνίδια. Όμως, στις 14 Οκτωβρίου του 2023, το σπίτι σώπασε για πάντα. Δεν ακουγόταν κανένας θόρυβος μέσα από αυτό και κανείς δεν μπορούσε εντοπίσει την αγαπημένη οικογένεια.

Όπως λεγόταν, η αστυνομία έκανε έρευνες επί ερευνών, χωρίς να μπορεί να ανακαλύψει τίποτα. Στο σπίτι τους δεν υπήρχαν ίχνη πάλης. Τα πράγματά τους ήταν όλα στη θέση τους ανέγγιχτα. Στην αυλή, ένας ογκώδης κύβος από τούβλα τράβηξε για λίγο το ενδιαφέρον των αρχών ως το μοναδικό παράταιρο σημείο στον περιβάλλοντα χώρο. Δε δόθηκε όμως περαιτέρω σημασία, μιας και θεωρήθηκε πως ήταν κάποιο ημιτελές project, π.χ. κάποιο δομικό στοιχείο από ένα μη τελειωμένο μπάρμπεκιου ή η βάση κάποιου τραπεζιού. Όσο οι μέρες περνούσαν και τα ευρήματα ήταν λιγοστά, κάθε ελπίδα να βρεθούν τα ίχνη της οικογένειας Clarke ξεμάκραινε. Όμως, αυτό άλλαξε στις 5 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Σε ένα εγκαταλελειμμένο αμάξι, κοντά στο σπίτι των Clarke, βρέθηκε κάτι που έδινε υπερβολικά πολλά στοιχεία. Μια τρομακτική ζωγραφιά με τρεις ανθρώπους «σφηνωμένους» μέσα σε έναν κύβο. Τη ζωγραφιά αυτή υπέγραφε ο ίδιος ο Jonathan Clarke. Αυτό ήταν αρκετό για να κάνει τους αστυνομικούς να επιστρέψουν στο σπίτι της οικογένειας και συγκεκριμένα στην αυλή με τον κύβο. Τους πήρε λίγη ώρα μέχρι να καταφέρουν να τον διαλύσουν και να βρουν μέσα και τα τρία μέλη της οικογένειας Clarke. Η θέση που είχαν τα σώματά τους ήταν εξαιρετικά περίεργη, καθώς ο χώρος ήταν πολύ μικρός κι έπρεπε όντως να στριμωχτούν για να χωρέσουν. Παρ’ όλο που ο ίδιος ο Jonathan είχε ζωγραφίσει τη θέση των σωμάτων και θα μπορούσε κάλλιστα να κριθεί ως ένοχος, δυστυχώς αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί και ο ίδιος βρισκόταν μέσα στο κουτί.

Τότε, πολλά ερωτήματα προέκυψαν. Αν ο Jonathan Clarke τα είχε σχεδιάσει όλα αυτά από την αρχή, γιατί να μπει και ο ίδιος στο κουτί; Το κουτί από τούβλα ήταν πολύ καλά κλεισμένο, άρα κάποιος θα έπρεπε να το είχε κλείσει από έξω. Ποιος όμως; Μπορεί κάποιος να βρήκε τη ζωγραφιά και να ήθελε να δοκιμάσει αυτή τη διεστραμμένη ιδέα; Και πώς βρέθηκαν οι Clarke μέσα στο κουτί αυτό; Τους ανάγκασε κάποιος να μπουν με τη βία κι εν τέλει πέθαναν εκεί μέσα; Ή τους μετέφεραν ήδη νεκρούς και τους τοποθέτησαν έτσι; Όλα αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βασάνιζαν για μέρες την κοινότητα του ίντερνετ και του tik tok, στο οποίο χιλιάδες βίντεο σχετικά με το περιστατικό άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Όμως, το ακόμη πιο περίεργο με αυτήν την υπόθεση, ήταν πως όποιος έψαχνε για να μάθει κάτι παραπάνω, δεν μπορούσε. Στο ίντερνετ, το μόνο που έβρισκε κανείς ήταν βίντεο της ιστορίας και πολύ λίγα άρθρα που έλεγαν ό,τι και τα βίντεο.

 

@baddreams1985 Clarke’s Cube, Video Version. In October 14th, 2023, the Clarke family, consisting of Jonathan, Melissa, and their young son, Bobby, vanished without a trace from their home on Willow Lane. As days turned into weeks with no sign of the Clarkes, local authorities expanded their search to the surrounding areas. It wasn’t until November 5th, 2023, that the mystery took a bewildering turn. #creepy #creepytok #creepypasta #scarystories #horrortok #cursedimages #crime #fyp #fypシ #fypシ゚viral #foryourpage ♬ original sound – Scare Waves

Κι επειδή, όπως ήδη ξέρετε, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από το ίντερνετ, tik Tokers και Youtubers ανέλαβαν δράση και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Η ιστορία που είχε προκαλέσει τόσο μεγάλο σάλο και τόσα πολλά κλικ, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια ιστορία που δημιουργήθηκε με πρόγραμμα AI. Τόσο οι φωτογραφίες της οικογένειας, του κύβου από τούβλα στην αυλή και του σκίτσου, όσο και όλη η ιστορία, δημιουργήθηκαν από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Μια ιστορία που συντάραξε χιλιάδες ανθρώπους, έκανε πολλούς να την αναπαράγουν και να τη μεταφέρουν, ήταν εξολοκλήρου ψεύτικη. Φτιάχτηκε από ένα πρόγραμμα και μπόρεσε να γίνει πιστευτή από σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη. Κι αν αυτό δε σας τρομάζει λίγο, να σας πάω ένα βήμα παρακάτω. Μήπως στο μέλλον, οι δ@λ@φόνοι θα ζητούν από την AI να φτιάχνει το τέλειο πλάνο εγκλήματος, που θα τους επιτρέπει να ξεφεύγουν ανενόχλητοι;

Συντάκτης: Χριστίνα Γκούτη