Η μόδα αλλάζει ανακυκλώνετε και ξανά έρχεται πίσω στη μόδα. Το φθινόπωρο από μόνο του είναι μια εποχή αλλαγών. Εάν παρατηρήσει κάνεις αυτές οι αλλαγές, γνωστές και ως νέες αρχές, είναι ορατές παντού. Στη φύση, στον καιρό, στην καθημερινότητα μας, τη ρουτίνα μας, ακόμη και στην γκαρνταρόμπα μας. Αν και ζούμε στην Ελλάδα που το καλοκαίρι κρατάει μέχρι τον Νοέμβριο, έχει αρχίσει δειλά-δειλά να μπαίνει το φθινόπωρο.

Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει λίγο προς το κάτω και εκεί που έβγαινες με ένα τζιν και οριακά να σκάσεις από τη ζέστη, τώρα είναι ο ιδανικός του καιρός. Κάπου εδώ θα αρχίσουμε να ξεσκονίζουμε τα χειμερινά μας από την ντουλάπα, γιατί όπως και να το κάνουμε το layering έχει την τιμητική του αυτό την εποχή, και ένα πανωφόρι που μπορεί να απογειώσει το όλο look, θα μας χρειαστεί. Και μιας και έχει ψιλό μπει το φθινόπωρο, έχουμε βρει τα πιο trendy casual fall fits, που μας χαρίζουν inspo για να αναβαθμίσουμε τις εμφανίσεις σε κάθε μας βόλτα. Το Φθινόπωρο 2024 χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια, μοντέρνα πινελιά στην κλασική μεγάλη τάφρο, που ταιριάζει στην εστίαση της σεζόν σε ευέλικτες και πολυεπίπεδες εμφανίσεις με πρακτικά αλλά κομψά σύνολα.

 

  1. Oversized Blazers

Γιατί είναι trend: Τα Blazers από μόνα τους προσθέτουν μια κομψή πινελιά σε οποιοδήποτε ντύσιμο. Τα προσαρμοσμένα λοιπόν, αλλά χαλαρά blazers είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι για το layering αυτό το φθινόπωρο, ακόμη και σε casual ντυσίματα.

Πώς να κάνετε στυλ: Συνδυάστε ένα μεγάλο/φαρδύ μπλέιζερ με το αγαπημένο μας τζιν, ένα απλό μπλουζάκι και τα αγαπημένα μας chunky sneakers ή loafers, είναι ιδανικά για μια κυριακάτικη βόλτα, ή ένα χαλαρό ποτό στο αγαπημένο μας στέκι, ένα βράδυ μετά τη δουλειά.

 

  1. Off shoulder πλεκτά / Χοντρά πλεκτά

Γιατί είναι trend: Αυτό το φθινόπωρο έχει κάνει την επιστροφή της η υφή. Τα χοντρά, άνετα πουλόβερ προσφέρουν ζεστασιά και στυλ, καθώς τα Off shoulder πλεκτά προσθέτουν μια δόση ρομαντισμού σε κάθε σύνολο.

Πώς να κάνετε στυλ: Τα υπερμεγέθη πλεκτά συνδυάζονται σούπερ με το αγαπημένο μας  τζιν είτε είναι σε slim-fit είτε σε φαρδιά. Συνδυάζονται υπέροχα και με παντελόνια καθώς και μποτάκια για μια χαλαρή, άνετη αλλά κομψή εμφάνιση.

 

  1. Kοντή καμπαρντίνα

Γιατί είναι trend: Το κοντό μήκος είναι ιδανικό για casual αλλά κομψά ρούχα, μιας και μας δίνει την κομψότητα μιας καμπαρντίνας χωρίς να είναι too much. Ταυτόχρονα, η κοντή καμπαρτίνα μας δίνει το πλεονέκτημα του Layering, συνδυάζοντας έτσι πιο εύκολα διαφορετικά κομμάτια.

Πώς να κάνετε στυλ: Ένα ψηλόμεσο τζιν, cargo παντελόνι ή ακόμη και ένα παντελόνι με στενή γραμμή, και αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια αναλόγως με το ύφος που θέλουμε να αναδείξουμε. Παράλληλα, μια κοντή καμπαρντίνα συνδυάζεται υπέροχα σε στρώσεις πάνω από μίντι ή μάξι φορέματα, προσθέτοντας μια πινελιά δομής σε πιο ρευστά, ρέοντα κομμάτια.

 

  1. Μπορντό

Γιατί είναι trend: Το χρώμα της σεζόν! Αυτή η βαθιά, πλούσια απόχρωση ευθυγραμμίζεται τέλεια με την τάση της σεζόν προς τους γήινους, και ζεστούς τόνους. Το μπορντό προσφέρει βάθος και κομψότητα στα casual και επίσημα ρούχα.

Πώς να κάνετε στυλ: Τα μπορντό παλτό, οι καμπαρντίνες ή τα μπλέιζερ είναι ιδανικά για layering και αναδεικνύουν αμέσως ένα ντύσιμο. Καθώς και αξεσουάρ όπως, τσάντες, κασκόλ ή μπότες σε μπορντό είναι ένας διακριτικό τρόπο να προσθέσουμε το χρώμα στο σύνολο μας χωρίς να επιβαρύνουμε το look.

 

  1. Μάξι Φούστες

Γιατί είναι trend: Οι ρέουσες μάξι φούστες με boho ή μινιμαλιστικά vibes που φοράγαμε όλο το καλοκαίρι θα κυριαρχούν και στις casual φθινοπωρινές εμφανίσεις μας, μαζί με ένα sweater, δημιουργώντας ένα χαλαρό αλλά κομψό σύνολο.

Πώς να κάνετε στυλ: Συνδυάστε με εφαρμοστά μακρυμάνικα μπλουζάκια, δερμάτινα μπουφάν ή πλεκτά και προσθέστε sneakers ή φλατ μπότες, ακόμη και τις ξεχασμένες μπαλαρίνες σας που όπως φαίνεται είναι πίσω στην μόδα.

 

  1. Ρετρό αθλητικά παπούτσια

Γιατί είναι trend: Μιας και η μόδα ανακυκλώνετε, τα αθλητικά παπούτσια με ρετρό ύφος, ειδικά από τη δεκαετία του ’70 και του ’80, είναι ιδανικά για να δώσουν χαρακτήρα σε μια casual φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα.

Πώς να κάνετε στυλ: Τα αθλητικά μας όπως το είδαμε και τόσες άλλες εποχές,  λειτουργούν υπέροχα με τα πάντα, από τζιν και φόρμες μέχρι φορέματα και φούστες, καθιστώντας τα ευέλικτα για κάθε περίσταση, ενώ παράλληλα παραμένουμε άνετες.

 

  1. Ουδέτεροι και γήινοι τόνοι

Γιατί είναι trend: Χρώματα όπως το μπεζ, το καφέ, το πράσινο της ελιάς και η σκουριά καθορίζουν το φθινόπωρο και έχουν την τιμητική τους. Αυτές οι αποχρώσεις αντικατοπτρίζουν μια φυσική, θεμελιωμένη αισθητική για το φθινόπωρο.

Πώς να κάνετε στυλ: Τα μονόχρωμα ή τονικά σύνολα σε αυτές τις αποχρώσεις δημιουργούν μια συνεκτική, casual εμφάνιση. Σκεφτείτε το olive παντελόνι με ένα μπεζ πουλόβερ ή ένα καφέ δερμάτινο μπουφάν ή μια καμπαρτίνα – ο ορισμός της τάσης του φθινοπώρου.

 

  1. Riding boots

Γιατί είναι trend: Τα Riding boots ή οι μπότες ιππασίας επέστρεψαν για το Φθινόπωρο του 2024! Η κλασική, εμπνευσμένη από την ιππική κομψότητα τους χαρακτηρίζει πολλές βασικές τάσεις της σεζόν. Είναι διαχρονικές, προσφέροντας μια κομψή αλλά casual εμφάνιση. Οι Καθαρές γραμμές και η ψηλή δομή, δίνουν μια γυαλιστερή γοητεία χωρίς να είναι και too much.

Πώς να κάνετε στυλ: ένα στενό τζιν ή κολάν ταιριάζει γάντι με τις μπότες ιππασίας, και ένα φαρδύ πλεκτό ή μια καμπαρτίνα θα δημιουργήσει ένα ισορροπημένο και αναβαθμισμένο look, δημιουργώντας μια κομψή αντίθεση ανάμεσα στα εφαρμοστά τζιν και μπότες και το ογκώδες πανωφόρι.

 

  1. Δερμάτινα Σακάκια

Γιατί είναι trend: Τα δερμάτινα σακάκια συνεχίζουν να αποτελούν βασικό στοιχείο στον κόσμο της μόδας, προσφέροντας ευελιξία, πλεονέκτημα και διαχρονική ελκυστικότητα. Ο ροκ – επαναστατικός χαρακτήρας του σακακιού ταιριάζει τέλεια με την τάση της σεζόν στην ανάμειξη casual και εκλεπτυσμένων στοιχείων.

Πώς να κάνετε στυλ: Με χοντρά πλεκτά πουλόβερ είναι ιδανικά για layering, και ένα φαρδύ παντελόνι ή τζιν για μια χαλαρή, street style εμφάνιση. Για μια πιο τολμηρή εμφάνιση, και leather on leather μπορούμε να συνδυάσουμε με ένα δερμάτινο παντελόνι ή φούστα και δερμάτινο τζάκετ, δημιουργώντας ένα δερμάτινο σύνολο από την κορυφή μέχρι τα νύχια που είναι κομψό και έντονο.

Συντάκτης: Τόνια Κωνσταντίνου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη