Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν σε πτήση της American Airlines με προορισμό τη Βόρεια Καρολίνα, όταν επιβάτες επενέβησαν για να σώσουν μια γυναίκα από τον βίαιο σύντροφό της. Το περιστατικό συνέβη στην business class, όταν οι παρευρισκόμενοι -επιβάτες αλλά και πλήρωμα- αντέδρασαν δυναμικά κι άμεσα, απέναντι στον άνδρα που επιτέθηκε στη σύντροφό του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Χ από έναν επιβάτη, διακρίνονται δύο άνδρες και ένας αεροσυνοδός να φωνάζουν στον επιτιθέμενο να σταματήσει να αγγίζει τη γυναίκα. Ένας από τους επιβάτες ακούγεται να φωνάζει έντονα: «Μην την αγγίζεις, γ***ο!», ενώ άλλοι επιβάτες προσπαθούν να τον σταματήσουν σκύβοντας πάνω από το κάθισμά του. Στον διάδρομο, οι αεροσυνοδοί στέκονται και προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση, δρώντας πυροσβεστικά.

 

Η ξεκάθαρη παρέμβαση

Ένας άλλος επιβάτης προειδοποιεί τον επιτιθέμενο ότι θα συλληφθεί αν συνεχίσει τη βίαιη συμπεριφορά του. «Πάρε τα γ***α χέρια σου από πάνω της αμέσως!», φώναξε. «Αν την αγγίξεις ξανά, θα σε συλλάβουν». Η γυναίκα, εμφανίζεται στο βίντεο εμφανώς ταραγμένη, ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε σε άλλη θέση, μακριά από τον σύντροφό της.

Καθώς η γυναίκα απομακρυνόταν, ο επιτιθέμενος ισχυρίστηκε ότι εκείνη του επιτέθηκε και τον χαστούκισε. Η γυναίκα απάντησε ψύχραιμα: «Όχι, δε σου επιτέθηκα. Έβαλα το χέρι μου στο στόμα σου για να σε κάνω να το βουλώσεις», αφού σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους διαπληκτίστηκαν έντονα κι ο σύντροφός της ξεκίνησε να φωνάζει.

 

 

Άμεση αντίδραση στο αεροδρόμιο

Παρά το χάος, η πτήση προσγειώθηκε με 26 λεπτά νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Όταν το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο της Σάρλοτ, οι αστυνομικές αρχές της Charlotte-Mecklenburg περίμεναν για να συνοδεύσουν το ζευγάρι εκτός αεροπλάνου, ενώ οι αστυνομικοί πήραν μαρτυρίες από τους επιβάτες για το περιστατικό.

 

Ανακοίνωση της American Airlines

Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό, δηλώνοντας: «Δύο πελάτες που ταξίδευαν μαζί ενεπλάκησαν σε διαπληκτισμό επί της πτήσης 310 της American Airlines από Μαϊάμι προς Σάρλοτ στις 2 Οκτωβρίου. Οι τοπικές αρχές αντέδρασαν άμεσα και συνόδευσαν τους εμπλεκόμενους έξω από το αεροσκάφος. Δεν ανεχόμαστε τη βία κι ευχαριστούμε τα μέλη της ομάδας μας για τον επαγγελματισμό τους στη διαχείριση της κατάστασης».

Το περιστατικό αυτό φέρνει στην επιφάνεια μια σοβαρή πραγματικότητα: η ενδοοικογενειακή βία μπορεί να εκδηλωθεί οπουδήποτε, ακόμη και σε δημόσιους χώρους όπως μια πτήση. Η άμεση παρέμβαση των επιβατών αποδεικνύει πως κανείς δεν πρέπει να διστάζει να αντιδράσει μπροστά σε τέτοια περιστατικά. Το θάρρος τους και η αντίδρασή τους έσωσαν μια γυναίκα από περαιτέρω κακοποίηση και στέλνουν το μήνυμα ότι η προστασία των θυμάτων είναι ευθύνη όλων μας. Το να κάνουμε κάτι είναι πάντα προτιμότερο από το να μένουμε αμέτοχοι.

Πηγή: in.gr