Ένα πρωτάκουστο περιστατικό απάτης σε βενζινάδικο βγήκε στο φως της δημοσιότητας μέσα από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα». Τη στιγμή που οι τιμές της βενζίνης βρίσκονται στα ύψη, δεν υπάρχει πολίτης που να οδηγεί αμάξι και να μην έχει αναρωτηθεί για την ποιότητα των καυσίμων και πόσο ειλικρίνεια υπάρχει στα πρατήρια. Την απάντηση μας έδωσε ένας οδηγός ΙΧ όπου -άκουσον, άκουσον- του έβαλαν 63 λίτρα βενζίνης σε αμάξι που χωράει 54 λίτρα. Μάλιστα ο οδηγός λέει ότι το αμάξι είχε και περίπου 5 λίτρα ρεζέρβα άρα μιλάμε για χωρητικότητα 48 λίτρα.  Πώς έγινε αυτό; Μόνο ο Θεός ξέρει που μάλλον μεγάλωσε το ρεζερβουάρ του ΙΧ ( λες να το κάνει και με άλλα αυτό; )



Ο οδηγός εμφανώς δυσαρεστημένος πρώτα απευθύνθηκε στο βενζινάδικο:

«Tου είπα με ευγενικό τρόπο ότι δε γίνεται να χωρέσουν 63 λίτρα σε ένα αυτοκίνητο που χωράει 54 λίτρα, με συμβούλεψε μάλιστα να πάω σε έναν ειδικό.»

Όμως δεν πτοήθηκε και συνέχισε στην αστυνομία:

«Στη συνέχεια κάλεσα την αστυνομία για να βεβαιώσει το συμβάν για να μην μπορέσουν να μου πουν ότι δεν ήταν αυτό το αυτοκίνητο. Ήρθε η αστυνομία και επιβεβαίωσε το περιστατικό. Μου απάντησαν σε 15 μέρες ότι έγινε έλεγχος στην αντλία και δε βρέθηκε καμία παράβαση.»

(Καλησπέρα σας.)

«Απευθύνθηκα στον ελεγκτή και τον ρώτησα πως έκανε τον έλεγχο. Γιατί έπρεπε να δει και το αυτοκίνητο μου και δεν το είδε. Αυτός είναι ο έλεγχος και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο μου απάντησε. Η περιφέρεια είναι εποπτεύουσα εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Εγώ όμως θέλω πίσω τα 30 ευρώ που πλήρωσα άδικα και δούλευα μια μέρα γι’ αυτά.»

Ο οδηγός εμφανώς και λογικώς αγανακτισμένος κλείνει με τη φράση: «αυτό που πικραίνει περισσότερο σε αυτή την ιστορία είναι ότι το κράτος επιβραβεύει την παρανομία».

 

Πηγή εικόνας: luben