Χαμός το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο του Πειραιά, όταν μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη πήρε φωτιά και σήκωσε στο πόδι τις Αρχές αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Το κτίριο, που ήταν κλειστό εδώ και δεκαετίες, τυλίχθηκε στις φλόγες, με τη φωτιά να επεκτείνεται σε διπλανές εγκαταστάσεις και να γεμίζει την ατμόσφαιρα με καπνό.

Αν και η Πυροσβεστική βρέθηκε άμεσα στο σημείο, η κατάσταση μόνο εύκολη δεν ήταν. Το κτίριο είχε ξύλινο σκελετό, κάτι που έκανε τη φωτιά να φουντώσει ακόμα περισσότερο. Τελικά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο λίγο μετά τις 9 το βράδυ, αλλά ο κόσμος δεν ησύχασε αμέσως.

 



 

Μήνυμα «112» και διακοπή δρομολογίων ΗΣΑΠ

Η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική, τόσο που χρειάστηκε να σταλεί μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των νοτίων προαστίων, ζητώντας τους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. Ο καπνός ήταν τόσο έντονος που έκανε το γύρο της περιοχής, και για λόγους ασφαλείας, ο σταθμός του ΗΣΑΠ στον Πειραιά τέθηκε εκτός λειτουργίας. Τα δρομολόγια από Φάληρο μέχρι Κηφισιά έγιναν προσωρινά η μόνη λύση για τους επιβάτες.

 

Φόβος για απανθρακωμένη σωρό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής του Παπαδάκη, υπάρχουν φόβοι για το ότι πέρα από τις υλικές ζημιές υπάρχει πιθανότατα κι ένας νεκρός, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές μέχρι στιγμής. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, φέρεται να προσπάθησε να βρει καταφύγιο και στέγη στην αποθήκη αυτή, ενώ κανείς δεν τον είδε να βγαίνει μετά τη φωτιά.

 



 

Μώραλης: «Φοβηθήκαμε για επέκταση της φωτιάς»

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μίλησε για μια δύσκολη πυρκαγιά, λέγοντας πως το κτίριο ήταν παρατημένο για 30 χρόνια και κανείς δεν ήξερε τι κρυβόταν μέσα. «Υπήρχε φόβος να επεκταθεί η φωτιά ή ακόμα και να γίνει έκρηξη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το χειρότερο ήταν ότι κανείς δεν μπορούσε να είναι σίγουρος αν υπήρχαν άστεγοι μέσα στο κτίριο εκείνη την ώρα.

 

 

Συνεργασία δήμων και τα επόμενα βήματα

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τους δήμους Κορυδαλλού, Νίκαιας και Βύρωνα για την άμεση βοήθεια με υδροφόρες που έστειλαν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση του χώρου, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα με τα ερείπια που άφησε πίσω της η φωτιά.

Μετά από μια νύχτα αναστάτωσης, ο Πειραιάς προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα, αν και ο καπνός και οι ζημιές από τη φωτιά θα αργήσουν να ξεχαστούν.