Ένας έντονος καβγάς ανάμεσα σε ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή μια αισθητική επέμβαση που η σύζυγος αρνήθηκε να παραδεχθεί, οδήγησε στην παρέμβαση της αστυνομίας και τελικά σε δίκη. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, με τον κατηγορούμενο σύζυγο να αθωώνεται λόγω αμφιβολιών.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ, όταν το ανδρόγυνο βρέθηκε σε έντονη λογομαχία μέσα στο διαμέρισμά τους. Ο σύζυγος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, υποψιάστηκε ότι η 38χρονη γυναίκα του είχε υποβληθεί σε μπότοξ το πρωί της ίδιας ημέρας, χωρίς να το έχει αποκαλύψει. Η διαφωνία αυτή γρήγορα εξελίχθηκε σε σοβαρό καβγά, ο οποίος έφτασε σε σημείο ώστε η γυναίκα να καλέσει την αστυνομία, ισχυριζόμενη ότι δέχθηκε βία από τον σύζυγό της.

 

 



 

Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο διαμέρισμα, η 38χρονη έδειξε στους αστυνομικούς μια μελανιά στο πρόσωπό της, υποστηρίζοντας ότι ο σύζυγός της την είχε χτυπήσει κατά τη διάρκεια του καβγά. Ο άνδρας συνελήφθη άμεσα, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

 

Η ανατροπή στο δικαστήριο – «Δεν ήθελα να καταλάβει ότι έκανα μπότοξ»

Όταν η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, η σύζυγος προχώρησε σε μια εντυπωσιακή ανατροπή. Καταθέτοντας μπροστά στους δικαστές, αρνήθηκε ότι ο σύζυγός της την είχε χτυπήσει και ισχυρίστηκε ότι η μελανιά στο πρόσωπό της ήταν το αποτέλεσμα της αισθητικής επέμβασης που είχε υποβληθεί εκείνο το πρωί.

«Δεν ήθελα να καταλάβει ότι έχω κάνει μπότοξ. Μαλώσαμε γιατί το κατάλαβε, αλλά δεν ήθελα να του πω την αλήθεια. Του είπα διάφορα ψέματα και όταν η κατάσταση ξέφυγε, κάλεσα την αστυνομία. Εκείνη τη στιγμή, του είπα ότι μου προκάλεσε εκείνος τη μελανιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν από το μπότοξ που έκανα το πρωί», ανέφερε η 38χρονη στο δικαστήριο.

Η σύζυγος παραδέχθηκε επίσης ότι είχε καταναλώσει παραπάνω αλκοόλ εκείνο το βράδυ, γεγονός που όξυνε τα πνεύματα και συνέβαλε στην ένταση του καβγά. Αναφορικά με τον ίδιο τον σύζυγό της, τόνισε ότι δεν της είχε ασκήσει ποτέ βία και πως ήταν πάντοτε καλός και υποστηρικτικός, παρόλο που διαφωνούσε με την αισθητική επέμβαση.

 

Η απολογία του συζύγου – «Τη θέλω όπως είναι»

Ο κατηγορούμενος σύζυγος, στην απολογία του, υποστήριξε ότι δεν άσκησε ποτέ βία σε βάρος της γυναίκας του και ότι δε συμφωνούσε με την επιλογή της να κάνει μπότοξ, καθώς θεωρούσε ότι δεν το χρειαζόταν. «Δεν είχε ανάγκη να κάνει μπότοξ, τη θέλω όπως είναι. Κατά τη διάρκεια του καβγά πέταξε ένα μπουκάλι κάτω, αλλά εγώ δεν τη χτύπησα ποτέ. Μάλιστα, εγώ της είπα να καλέσει την αστυνομία, γιατί ήταν εκτός ελέγχου και δεν μπορούσε να ηρεμήσει», ανέφερε στην απολογία του ο σύζυγος, προσθέτοντας ότι πήρε το παιδί τους και βγήκε από το σπίτι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

Αθώωση λόγω αμφιβολιών

Η εισαγγελέας της έδρας, λαμβάνοντας υπόψη τις αντιφατικές καταθέσεις της 38χρονης – μία στην αστυνομία, όπου κατήγγειλε ενδοοικογενειακή βία, και μία στο δικαστήριο, όπου αντέκρουσε τον ισχυρισμό αυτό – πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου. Ωστόσο, οι δικαστές έκριναν τον σύζυγο αθώο λόγω αμφιβολιών, καθώς οι δύο εκδοχές που παρουσίασε η σύζυγος δεν επέτρεπαν την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων.

 

Σε μια εποχή που τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας παλεύουν για να αποδείξουν ότι έχουν υποστεί κακοποίηση, αυτού του είδους τα περιστατικά πηγαίνουν πίσω το έργο των Αρχών αλλά και την κοινή γνώμη.