Κρύο, κρύο καιρός για τρίο όπως λέει κι ένα ρητό. Και αν είναι κάτι που σκεφτόσουν καιρό, μήπως ήρθε η ώρα τώρα που πιάνουν σιγά σιγά και τα κρύα; Πολλές φορές, τέτοιες αποφάσεις χρειάζονται ώρες συζήτησης, διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων και πολλή σκέψη για να παρθεί αυτή η απόφαση. Ακόμη περισσότερο χρόνο και σκέψη θα χρειαστεί για να βρεις τον τρίτο άνθρωπο που θα συμπληρώσει το καρέ και θα κάνει αυτή τη φαντασίωση πραγματικότητα. Θα χρειαστεί να βρεις κάποιον που θα προσφέρει εχεμύθεια, ασφάλεια, αλλά να εμπνέει κι ερωτισμό. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ο σκοπός ύπαρξής του θα είναι ένας: η εκπλήρωση της φαντασίωσης του τρίου. Κι αν βρήκες και το άτομο αυτό και είσαι πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσεις αυτό που τόσο καιρό ήταν στο μυαλό σου, αλλά δεν ξέρεις τι να περιμένεις, σου έχω μία μίνι λίστα με τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις.

Δεν είναι όπως το βλέπετε στις ταινίες ερωτικού περιεχομένου

Σίγουρα δε θα τρέξετε όλοι ο ένας πάνω στον άλλον με το που ανοίξει η πόρτα, ούτε θα τρέξετε αμέσως στο κρεβάτι όλο πάθος και επιθυμία από τα πρώτα λεπτά. Και μικροκουβέντα θα κάνετε, και άβολα θα νιώσετε και θα κοιτάτε ταβάνια και πατώματα. Πώς να ξεκινήσετε; Οι δύο που θα έχουν μεγαλύτερη οικειότητα μεταξύ τους, μπορούν να ξεκινήσουν και θα έρθει σιγά-σιγά και ο τρίτος.

 

Μετά το τέλος, πολύ πιθανόν να μην υπάρχουν αγκαλιές και τρυφερές στιγμές

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ο ρομαντισμός λείπει. Κάτι που αν το σκεφτείς είναι και λογικό. Οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο τέλος να μην υπάρχουν αγκαλιές, φιλιά και κάθε είδους γουτσούνιασμα. Ένα ντους και μια καληνύχτα είναι αυτό που πιθανόν θα συμβεί.

 

Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις κάτι με το άτομο του ίδιου φύλου 

Εφόσον μιλάμε για τρίο και την ύπαρξη πάνω από δύο ατόμων, ενδέχεται να έχεις εσύ το ίδιο φύλο με το ένα άτομο. Κι αν δε νιώθεις άνετα να κάνεις κάτι μαζί του; Τότε πρέπει να ξέρεις πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Κανείς δε σε υποχρεώνει, δε σε αναγκάζει, ούτε είναι αυτό κάποια προϋπόθεση για την όλη φάση. Δε θέλετε, δεν το κάνετε. Απλώς φροντίστε να το συζητήσετε από πριν, για να είναι όλοι ενήμεροι και να ξέρουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν.

 

Δε θα είσαι πάντα σίγουρος/η τι να κάνεις

Να καθίσω πιο δίπλα; Αν βάλω το χέρι μου εδώ είναι καλά; Αν κάνω αυτό θα είναι σωστό; Αυτά και άλλα πολλά θα σκέφτεσαι τουλάχιστον στην αρχή αυτής της χορογραφίας. Μην αγχώνεσαι και μη σκέφτεσαι πολύ. Κάνε αυτό που θέλεις γιατί πολύ πιθανόν αυτό θα κάνουν και οι άλλοι. Και αργά ή γρήγορα (ας ελπίσουμε γρήγορα) θα βρείτε τον συντονισμό σας.

 

Μπορεί να μην μπορέσεις να βγάλεις την εικόνα από το μυαλό σου

Αν εσύ και ο/η σύντροφός σου είστε αυτοί που προσκαλέσατε το τρίτο άτομο, τότε να προετοιμαστείς ψυχολογικά ότι ίσως να μην μπορέσεις να βγάλεις από το μυαλό σου την εικόνα του άλλου σου μισού να επιδίδεται σε κάτι σ3ξουαλικό με κάποια/ον άλλη/ον. Και αυτό μπορεί μετέπειτα να προκαλέσει ζήλιες, ακόμη και καβγάδες.

 

Προμηθευτείτε πολλά προφυλ@κτικά

Εννοείται πως όταν μιλάμε για ασφάλεια, πάντα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Οπότε θα πρέπει να έχετε πολλά προφυλ@κτικά μαζί σας, γιατί θα χρειαστούν. Καλό είναι όταν ο παρτενέρ στην ερωτική πράξη αλλάζει, να αλλάξει και το προφυλακτικό. Και στην τελική και να πάρετε περισσότερα και να σας μείνουν, άχρηστα δε θα πάνε.

 

Μπορεί να προκύψουν στιγμές γέλιου

Μπορεί να τύχει να κουτουλήσετε με κάποιο άτομο στην προσπάθεια αλλαγής στάσης. Ή μπορεί να δοκιμάσετε μία στάση που δε βολεύει καθόλου και να μπλέξετε τα μπούτια σας. Αν σου έρθει λοιπόν να γελάσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην το κάνεις. Εξάλλου, αν δε γελάσεις σε μια τέτοια φάση, τότε πότε;

 

Αν λοιπόν, μετά την ανάγνωση των παραπάνω, επιμένεις στην απόφασή σου για να μοιραστείς το κρεβάτι σου με άλλους δύο ανθρώπους, τότε δεν έχεις παρά να προχωρήσεις. Αν πάλι έχεις δεύτερες σκέψεις, ίσως τότε δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για ένα τέτοιο εγχείρημα. Αν όμως το τολμήσεις, εύχομαι να είναι κάτι που θα σου μείνει αξέχαστο.

Συντάκτης: Χριστίνα Γκούτη