Ο Νίκος Ευαγγελάτος, δεν κάνει διακρίσεις. Μπαίνει βαθιά στο ρεπορτάζ, Ό,τι ρεπορτάζ και να είναι αυτό. Η επικαιρότητα είναι το φόρτε του και η δυνατότητά του να τα παρουσιάζει όλα τόσο παραστατικά, είναι μοναδική. Καινοτόμος, με τη βοήθεια πάντα των ειδικών από το τμήμα ψηφιακών γραφικών της εκπομπής του Mega, στη χθεσινή εκπομπή, «μπήκε  βαθιά μέσα στη δράση» για ακόμη μια φορά, παρουσιάζοντάς μας μέσα από ένα διαστημόπλοιο, τη μελέτη του τυφώνα Milton.

Σκοπός του, να εξηγήσει στους τηλεθεατές που τον παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα, πώς οι αστροναύτες από διεθνή δορυφορικό σταθμό κατέγραψαν το μέγεθος και την έκταση του θηριώδη τυφώνα. Μας έδειξε καθισμένος -μέσα στο διαστημόπλοιο- με έναν έντονο προβληματισμό και μια αξιοζήλευτη σοβαρότητα το μάτι του κυκλώνα. Μίλησε ο ίδιος μαζί με τους αστροναύτες, ποιος ξέρει; Όπως και να έχει πάντως, κατάφερε για άλλη μια φορά να καταπλήξει τα πλήθη με την παραστατικότητα και τα ξεκάθαρα λόγια του.

 



 

Στη συνέχεια, λίγο έλειψε να «χαθεί» στα κύματα της Φλόριντα, όταν βρέθηκε μπροστά από ένα κύμα πέντε μέτρων, σε συνθήκες «βιβλικής καταστροφής» όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την ψηφιακή αναπαράσταση της καταστροφής που αναμένεται να συμβεί. Η αναπαράσταση ήταν απολύτως ξεκάθαρη ενώ, τα νερά όλο και υψώνονταν. Κάποια στιγμή όταν τα κύματα ξεπέρασαν κατά πολύ τον παρουσιαστή μας ο οποίος περπατούσε αμέριμνος, δίπλα του κολύμπησαν υλικά, αυτοκίνητα, ακόμα και σπίτια.

Στο τέλος, μεταφέρθηκε σε έναν εσωτερικό χώρο για να μας εξηγήσει πόσο κακή ιδέα είναι να αγνοήσεις τις συμβουλές των αρχών και να μείνεις στο σπίτι. Εκεί έβλεπες  με κομμένη την ανάσα, τον Νίκο Ευαγγελάτο να γλιτώνει στο τσακ από επερχόμενα αυτοκίνητα, κολόνες και σπασμένα τζάμια που έπεφταν από δω και από εκεί. Το επεισόδιο ήρθε και έδεσε όταν επισφραγίστηκε από την ηχητική υπόκρουση των σειρήνων και των υπολοίπων καταστροφών, καθώς και όλων των υπολοίπων ρεαλιστικών ήχων που συνόδευαν τη φωνή του παρουσιαστή.

 

 

Και για όσους θεωρούν κοινότυπες τις αναπαραστάσεις του Νίκου, έχω να πω μόνο ότι: «αν ήταν εύκολα τέτοια ρεπορτάζ, θα τα έκαναν και άλλοι». Δυστυχώς, πάντως, το γεγονός του τυφώνα Μίλτον, άρχισε να πληγεί τις πολιτείες όπως προβλέπεται στο ρεπορτάζ ενώ οι συνέπειες  σε πραγματικό χρόνο είναι πολύ σοβαρές, και μετράνε ήδη 2 νεκρούς και πολύ σοβαρές υλικές ζημιές.  Ως προς τον Ευαγγελάτο, τον ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά. Ήταν, είναι και θα είναι ο αγαπημένος μας.

Συντάκτης: Βάσω Καπνιάζη