Όλοι έχουμε δει γαμήλιες φωτογραφίες με ρομαντικά φιλιά, τρυφερές ματιές και καλεσμένους να ρίχνουν ζεϊμπέκικα (ή τουλάχιστον τη δική τους εκδοχή αυτού του ταλαίπωρου χορού), αλλά τι γίνεται όταν το highlight της βραδιάς είναι ένα λάπτοπ; Κοινώς παστρεύσου εσύ, και η τύχη σου δουλεύει, αφού μια φωτογραφία που ανέβασε ο Torrey Leonard, συνιδρυτής της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Thoughtly, στο LinkedIn, κατάφερε να προκαλέσει περισσότερη αναστάτωση από την αναμονή για το after snack στο τραπέζι του γάμου.

Η εικόνα δείχνει τον συνέταιρό του, Casey Mackrell, ντυμένο γαμπρό, όχι όμως με το κλασικό γαμήλιο βλέμμα αγάπης προς τη νύφη, αλλά σκυμμένο πάνω από ένα λάπτοπ, ενώ στο βάθος οι καλεσμένοι προσπαθούν να κάνουν τα καλύτερα τους dance moves και να τον προσκαλέσουν στην πίστα. Πρόκειται για τον συνιδρυτή εταιρείας AI που χρειάστηκε να λύσει ένα επείγον πρόβλημα λίγο πριν την παράδοση ενός πρότζεκτ Οι απορίες πάρα πολλές. Αρχικά, ποιος παίρνει λαπτοπ στον γάμο του. Κατά δεύτερον, ποιος είναι συνδεδεμένος με την εργασία του έτσι ώστε να γνωρίζει ότι προέκυψε πρόβλημα. Και τρίτον και σημαντικότερον, πώς βγάζεις λάπτοπ πάνω στο τραπέζι χωρίς να φοβάσαι ότι θα σου έρθει καμιά τούρτα στο κεφάλι;

 

 

Ο φίλος Casey φαίνεται ότι όλα αυτά τα έκανε στην άκρη, για να εργαστεί και να σώσει ένα πρότζεκτ. Όπως εξήγησε ο Leonard, συνεργάτης του, ο Mackrell έκανε αυτό το επαγγελματικό θαύμα, γιατί ο νέος πελάτης τους είχε απαιτήσεις και το timing ήταν πιο πιεστικό και από τα χορευτικά της δεξίωσης. Η ανάρτηση όμως δεν έτυχε της υποδοχής που περίμενε ο Leonard. Αντί για επαίνους, η φωτογραφία έλαβε τον τίτλο «μία από τις πιο θλιβερές αναρτήσεις» στην ιστορία του LinkedIn, με τα σχόλια να κυμαίνονται από «θλιβερό» μέχρι «ανάρμοστο».

Κάποιοι μάλιστα πρότειναν πως αυτή η φωτογραφία θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως αποδεικτικό στοιχείο για μελλοντικό διαζύγιο. Σκεφτείτε το: την ημέρα που υπόσχεσαι αιώνια αγάπη, πιστεύοντας πως το μόνο που θα «κατεβάσεις» είναι σαμπάνια, εσύ κατεβάζεις αρχεία. Ο Leonard, όμως, ήταν ακλόνητος στην υπεράσπισή του. «Ήταν μόλις πέντε λεπτά», ανέφερε, εξηγώντας πως μόνο ο γαμπρός μπορούσε να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Κι ενώ εμείς προσπαθούμε να αποφασίσουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε, ένα πράγμα είναι σίγουρο: αυτός ο γάμος σίγουρα δεν ήταν συμβατικός. Και, αν ο Mackrell συνεχίσει να φέρνει τη δουλειά στις προσωπικές του στιγμές με τη σύζυγο του, η επόμενη του ανάρτηση μπορεί να είναι η ανακοίνωση μιας νέας “συνεργασίας” με το δικηγόρο του. Ηθικό δίδαγμα της ημέρας; Το multitasking έχει και τα όριά του, φίλοι μου. Αν ετοιμάζεσαι να παντρευτείς, άσε το λάπτοπ στο σπίτι. Εκτός αν η πρώτη σου επέτειος θες να είναι και χωρισμού εκτός από γάμου.