Φαντάσου το εξής σενάριο: έχεις μόλις μετακομίσει σε μια καινούρια πόλη ή έχεις πιάσει νέα δουλειά. Και, ως κλασικός introvert, το να γνωρίσεις κόσμο από το μηδέν είναι λίγο έξω από τη ζώνη άνεσής σου. Σκέφτεσαι, λοιπόν, «Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω; Να κάτσω μόνος μου σε ένα μπαρ και να πιάσω κουβέντα με αγνώστους;». Και τότε σου έρχεται η τέλεια ιδέα: θα ψάξεις για φίλους online.

Ας είμαστε ειλικρινείς, η ιδέα δεν είναι και τόσο τραβηγμένη. Αφού το online dating είναι τόσο επιτυχημένο, γιατί να μην υπάρχουν ιστοσελίδες που να βοηθάνε τους ενήλικες να κάνουν φίλους με παρόμοια ενδιαφέροντα στην περιοχή τους; Και έτσι ξεκινάει η αναζήτηση. Πληκτρολογείς «site για να κάνω φίλους», και κάπου εκεί εμφανίζεται ένα όνομα που ακούγεται promising: AdultFriendFinder.com. Χμμ… ενήλικες φίλοι; Τέλειο, λες.

Μόνο που… δεν είναι ακριβώς αυτό που νόμιζες.

AdultFriendFinder explained

Πριν προλάβεις να διαβάσεις τη δεύτερη γραμμή της σελίδας, η οθόνη σου γεμίζει με… πολύ διαφορετικό περιεχόμενο. Εμφανίζονται ξαφνικά προσκλήσεις για «καυτές συναντήσεις», φωτογραφίες που δε θες να ξέρεις πώς βρέθηκαν εκεί, και μηνύματα που κάθε άλλο παρά για φιλίες μιλάνε.

Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, κλείνεις την καρτέλα τόσο γρήγορα που σχεδόν χάνεις τα δάχτυλά σου. Ελέγχεις πίσω σου αν κανείς στο γραφείο δε σε είδε εκείνη την επίμαχη στιγμή. Το AdultFriendFinder δεν είναι αυτό που νόμιζες. Στην πραγματικότητα, δεν έχει καμία σχέση με φιλίες. Είναι ένα από τα πιο διάσημα sites για γρήγορα και καυτά ραντεβού, που προορίζεται για ανθρώπους που ψάχνουν να περάσουν καλά με κάποιον άγνωστο, αλλά όχι για καφέ.

Η περιγραφή «ενήλικες φίλοι» παίρνει μια πολύ διαφορετική έννοια εδώ. Αντί για νέους φίλους για χόμπι και συζητήσεις, βρίσκεσαι σε μια θάλασσα από προσκλήσεις για άλλα είδη γνωριμιών. Και δε μιλάμε για συζητήσεις για σειρές ή για το πώς είναι η ζωή στη νέα σου πόλη. Όχι, μιλάμε για s3xting, video chats, και προσκλήσεις για να γνωριστείτε IRL (για προφανείς λόγους).

Είναι το AdultFriendFinder το σωστό μέρος για εσένα;

Ας το θέσουμε απλά: αν ψάχνεις φίλους, το AdultFriendFinder δεν είναι για σένα. Εκτός αν με τον όρο “φίλους” εννοείς κάτι πολύ συγκεκριμένο και ενήλικο. Βασικά, το AFF είναι κάτι σαν το Tinder, αλλά χωρίς το φίλτρο. Είναι το μέρος που θα βρεις άτομα που θέλουν να περάσουν καλά χωρίς πολλές ερωτήσεις ή δεσμεύσεις. Και ενώ μπορεί να ακούγεται τέλειο για όσους βαρέθηκαν τα αργά ραντεβού των παραδοσιακών dating apps, δεν είναι ακριβώς το κατάλληλο αν ψάχνεις για κάποιον να πιάσετε μια μπύρα και να δείτε μαζί Netflix.

Αν παρόλα αυτά θέλεις να συνεχίσεις με την εγγραφή, θα πρέπει να ξέρεις ότι η διαδικασία είναι σούπερ γρήγορη. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, θα έχεις λογαριασμό – χρειάζεσαι μόνο ένα email, ένα ψευδώνυμο, και έναν κωδικό. Ακόμα και αν δε συμπληρώσεις πολλές πληροφορίες, οι ειδοποιήσεις θα αρχίσουν να συρρέουν. Κάποιοι χρήστες δεν έχουν πρόβλημα να στείλουν μήνυμα ακόμα και αν το προφίλ σου είναι μια γκρι σιλουέτα χωρίς καθόλου πληροφορίες (ναι, είναι τόσο εύκολο).

Όμως, αν θες να το κάνεις σωστά, ίσως θα ήταν καλύτερο να συμπληρώσεις το προφίλ σου με λίγες παραπάνω πληροφορίες, όπως μια φωτογραφία ή μια περιγραφή. Έτσι, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις άτομα που όντως θέλουν το ίδιο πράγμα με σένα. Και μιας και μιλάμε για το AFF, αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι από κοινές φαντασιώσεις μέχρι πιο “ενδιαφέροντες” τρόπους επικοινωνίας.

 

Το Verdict:

Αν ψάχνεις για απλές φιλίες, το AdultFriendFinder δεν είναι για σένα. Είναι περισσότερο σαν ένα διαδραστικό P@rnHub, όπου η κύρια δραστηριότητα είναι οι γνωριμίες για σεξουαλικές συναντήσεις. Αντί για μακριές συνομιλίες για την καθημερινότητα, εδώ θα βρεις video chats, s3xting και πιο άμεσες προσκλήσεις για σ3ξ. Και ναι, είναι γεμάτο από NSFW (Not Safe For Work) περιεχόμενο, οπότε μην το ανοίγεις στη δουλειά – εμπιστεύσου μας.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνεις νέους φίλους. Μπορείς να δοκιμάσεις εφαρμογές όπως το Bumble BFF, να συμμετέχεις σε τοπικά events ή ακόμα και να γραφτείς σε γκρουπ για χόμπι στην περιοχή σου. Και την επόμενη φορά που θα ψάχνεις διαδικτυακές γνωριμίες, θυμήσου: διάβαζε καλά τι γράφει ο τίτλος της σελίδας!