Κάθε ζώδιο έχει μία ιδιαίτερη φήμη που ακούγεται γύρω από το όνομά του και που, σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να κάνει κάποιον να βγάλει ολόκληρα συμπεράσματα για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα κάποιου, μόνο και μόνο από αυτό. Κάτι τέτοιο ισχύει κυρίως για τα ζώδια που δεν έχουν και την καλύτερη φήμη, τους έχει βγει το όνομα σαν να λέμε. Αυτά είναι, λοιπόν, τα 12 ζώδια κατά σειρά, από το πιο αγαπητό στο πιο… μισητό (σύμφωνα με τη φήμη τους, εμείς δεν κρίνουμε).

1. Ιχθύς
Γενναιόδωροι και συμπονετικοί, οι Ιχθύες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στη λίστα μας, κάνοντάς τους το πιο αγαπητό ζώδιο. Μπορείς να βασιστείς ρε παιδί μου σε έναν Ιχθύ, και η ευαισθησία και ενσυναίσθησή τους, σε κάνει να θες να τους ανοιχτείς για ό,τι σε απασχολεί. Νοιάζονται για τους άλλους και τις ανάγκες του, και αυτοί είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους που οι Ιχθύες θα βρίσκονται για πάντα στην καρδιά μας.

2. Ζυγός
Ένας Ζυγός είναι εύθυμος και φιλικός από τη φύση του. Θα σε αποδεχτεί όπως ακριβώς είσαι και θα νοιαστεί ειλικρινά για εσένα. Με την καλή κουβέντα στο στόμα και την ηρεμία τους, οι Ζυγοί κερδίζουν αμέσως τη συμπάθεια του κόσμου, και πολύ καλά κάνουν.

3. Καρκίνος
Ένας Καρκίνος δε θα σου συμπεριφερθεί σαν έναν απλό φίλο, αλλά σαν οικογένεια. Είναι ευγενικός και προστατευτικός, αγκαλίτσας και πιστός, όπως επίσης (έξτρα μπόνους) εξαιρετικός με τα παιδιά και τα ζώα. Γι’ αυτό, άλλωστε, και δεν μπορείς να αντισταθείς σε έναν Καρκίνο.

4. Λέων
Με έναν Λέων το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσεις πολύ καλά. Είναι διασκεδαστικοί, γοητευτικοί, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Αντικείμενα θαυμασμού, και πάντα ζεστοί και καταδεκτικοί, βρίσκονται δικαίως στο top5 της λίστας μας.

5. Τοξότης
Οι Τοξότες είναι άκρως διασκεδαστικοί και φέρνουν τη χαρά και την αισιοδοξία όπου κι αν πηγαίνουν. Σε κάνουν να θέλεις να βρίσκεσαι συνεχώς δίπλα τους, να σου δίνουν λίγο από το φως τους. Είναι φιλάνθρωποι και τολμηροί, καλόκαρδοι και απρόβλεπτοι. Ίσως παθιάζονται υπερβολικά με καταστάσεις και ίσως αλλάζουν συχνά απόψεις. Τους αγαπάμε κι έτσι όμως.

6. Υδροχόος
Οι έξυπνοι και ευρηματικοί Υδροχόοι, διχάζουν τις απόψεις όπως ακριβώς είναι διχασμένοι και οι ίδιοι. Και θέλουν και δε θέλουν, και έτσι και γιουβέτσι ένα πράγμα. Αν όμως βρεις τα κουμπιά τους και μάθεις να συνυπάρχεις με τους Υδροχόους, θα δεις ότι κατά βάθος είναι ψυχούλες.

7. Ταύρος
Φιλόδοξοι, συγκεντρωμένοι και ανθεκτικοί, οι Ταύροι έχουν καλά στοιχεία σαν ζώδιο, δεν έχουν όμως και την καλύτερη φήμη. Πού οφείλεται αυτό; Είναι λίγο κυκλοθυμικοί και πεισματάρηδες (όσο πατάει η γάτα, μη φανταστείτε), και γενικά στερούνται υπομονής. Να θυμάστε όμως ότι δεν το κάνουν από κακία, πολλές φορές αυτός είναι ο τρόπος τους να αποζητούν τη μοναχικότητα και την ηρεμία.

8. Κριός
«Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα», και όποιος το είπε αυτό μάλλον ήταν Κριός. Τι, ότι θέλουν πάντα να τραβάνε την προσοχή τούς, λένε; Τι, ότι έχουν τη χειρότερη ιδιοσυγκρασία στο ζωδιακό τούς έχουν προσάψει; Ίσως ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια, οι Κριοί είναι πρωτοπόροι και ενεργητικοί, θαρραλέοι και αυθόρμητοι. Απλώς η αγάπη τους για την ελευθερία είναι μερικές φορές λιγάκι υπερβολική.

9. Παρθένος
Μπορεί να μην κερδίζει στην κατάταξη με τα πιο μισητά ζώδια, σίγουρα όμως παίρνει το βραβείο του πιο παρεξηγημένου ζωδίου. Η οξυδέρκεια και η πολυδιάστατη προσωπικότητά τους τούς κάνει να φαίνονται «ξερόλες», ενώ η τελειομανία τους γίνεται ενοχλητική για κάποιος μιας και ένας Παρθένος δε θα κάνει ποτέ μα ποτέ κάποιο λάθος.

10. Αιγόκερως
Ο λόγος που στήνουν τους Αιγόκερους στον τοίχο, είναι ο ρεαλισμός τους που συχνά φτάνει στα όρια του κυνισμού. Φαίνεται να είναι εργασιομανείς και εμμονικοί με το καθήκον, γι’ αυτό συχνά κατηγορούνται πως «σκοτώνουν» τη χαρά και τη διασκέδαση από την παρέα.

11. Δίδυμος
Ένα είναι σίγουρο: Ακόμη κι όσοι δεν έχουν ιδέα από ζώδια, ξέρουν ότι το να είναι κάποιος Δίδυμος είναι στην καλύτερη red flag. Γιατί τέτοια επίθεση ρε παιδιά; Μάλλον φταίει ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνειά τους που τους κάνει να μοιάζουν αγενείς. Ίσως πάλι να είναι η ερωτική αύρα που εκπέμπουν και τους κάνει να φαίνονται άπιστοι, χωρίς να ισχύει όμως κάτι τέτοιο.

12. Σκορπιός
Προς όλους τους Σκορπιούς με αγάπη: Λυπόμαστε που είμαστε εμείς αυτοί που θα σας χαλάσουμε το όνειρο αλλά, παρά τη σ3ξουαλική σας ενέργεια, τον ερωτισμό και την ελκυστικότητά σας, δεν έχετε και την καλύτερη φήμη εκεί έξω. Λέγεται ότι είστε ψυχροί, χειριστικοί, ακόμη και άκαρδοι. Πάντως, εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η τόσο ενδιαφέρουσα μυστικοπάθεια που εκπέμπεται, έχει παρεξηγηθεί.

Συντάκτης: Δανάη Π.
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη