Έρχεται λοιπόν κάποτε κι αυτή η ώρα, που ένα ζευγάρι της παρέας ανακοινώνει την εγκυμοσύνη. Το πρώτο ζευγάρι της παρέας, για την ακρίβεια, που περνάει σε μια καινούργια πίστα και μαζί με αυτούς κι όλοι οι υπόλοιποι. Από τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ως τη γέννηση και τα πρώτα βήματα του μωρού, όλοι είναι από πάνω του. Σαν να μην υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα πέρα από αυτό το μικρό πλασματάκι που έχει αλλάξει τη ρουτίνα, όχι μόνο των δύο ανθρώπων που το έφεραν στη ζωή, αλλά και όλων των γύρω του.

Είναι αυτό το ανθρωπάκι που σου μαθαίνει πώς είναι να αγαπάς ανιδιοτελώς. Όλοι ξαφνικά θα ασχολούνται μαζί του, θα το πηγαίνουν βόλτες, θα παίζουν, θα προσέχουν να μη χτυπήσει, πώς αναπνέει, τι γκριμάτσες κάνει, θα του παίρνουν δώρα και διάφορα πραγματάκια που θα θεωρούν αναγκαία. Θα παρατηρήσουν για πρώτη φορά να χαμογελάει, να περπατάει, να βγάζει τις πρώτες του κραυγές και λεξούλες και ο ενθουσιασμός θα είναι τόσο μεγάλος, σαν να είναι κάποιο δικό τους δημιούργημα, αφού θα έχουν συμβάλει κι αυτοί στο να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ. Αυτό, το πρώτο παιδί της παρέας, θα μεγαλώσει μέσα στις αγκαλιές και τα φιλιά. Όλοι θα θέλουν να είναι τριγύρω, από όλους θα μάθει κάτι, μια λέξη, μια κίνηση και μια χειρονομία. Κι έτσι, θα έχει κομμάτια όλης της παρέας.

Με τη σειρά του θα διδάξει στον κάθε ένα ξεχωριστά πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί. Κανείς φυσικά δε θα έχει την ίδια ευθύνη με αυτή των γονιών, αλλά όλοι παράλληλα θα βλέπουν το μέλλον τους.  Πέρα από τα υπόλοιπα, όμως διδάσκει σε όλους πώς είναι να είναι υπεύθυνοι για κάποιον, πέρα από τον εαυτό τους. Σίγουρα θα βρεθεί η ώρα και η στιγμή που θα πρέπει να κάτσουν με αυτό το μικρό, καινούργιο τους φίλο, κι εκεί θα κληθούν να αντιληφθούν αλλά και να πραγματοποιήσουν κάθε του επιθυμία. Να το φροντίσουν, να του δώσουν να φάει, να προσέξουν να μη χτυπήσει, ακόμη και να το νανουρίσουν και να το κοιμίσουν. Δεν πρέπει να πάει τίποτε στραβά.

Είναι τύχη να βρίσκεσαι σε μια παρέα φίλων που καλωσορίζουν το πρώτο μωρό, Το βλέπεις να μεγαλώνει, να αλλάζουν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του, να αλλάζεις και ‘συ μαζί του. Είσαι εκεί σε όλες τις πρώτες του φορές. Την πρώτη φορά που θα περπατήσει, την πρώτη του φορά στο σχολείο, την πρώτη του αγάπη. Είσαι εκεί και προσπαθείς να το ακολουθήσεις, να το συμβουλεύεις και να μάθεις από αυτό. Είσαι κάτι σαν το μεγάλο του φιλαράκι, που ναι μεν θα είναι δίπλα του σε όλα, αλλά παράλληλα θα προσπαθεί πραγματικά για το καλό του, ακόμη και αν το στεναχωρήσει μερικές στιγμές.

Ένα παιδί λοιπόν που μεγαλώνει ανάμεσα σε πολύ κόσμο, που τριγύρω του έχει αμέτρητους προστάτες και φίλους και η αγάπη που παίρνει είναι απίστευτη. Μια νέα πίστα, ακριβώς επειδή κανείς αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει νιώσει ξανά αυτό το συναίσθημα. Άλλοι μπορεί να το θεωρήσουν πρόβα, άλλοι μπορεί να το θεωρήσουν δοκιμασία, άλλοι φυσικό επακόλουθο. Ένα είναι το σίγουρο. Ότι όλοι θα ενθουσιάζονται, θα χαίρονται, θα συγκινούνται, και θα είναι προετοιμασμένοι μετά από το φιλαράκι τους για τη δική τους σειρά.

Συντάκτης: Αναστασία Αργυρίου