Σ3ξ, μια λέξη πολύ απλή, αλλά για τον κάθε άνθρωπο είναι συνειρμός για πολλές σκέψεις και εικόνες. Όλοι πάνω κάτω στη ζωή μας είχαμε καλές και άλλοτε κάποιες πιο κακές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της σ3ξουαλικής πράξης. Λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος ίσως να μην πολυσκέφτηκες ποτέ τα κοινά χαρακτηριστικά που είχαν όλες οι φορές που δεν απόλαυσες το σ3ξ.Σήμερα θα δούμε 5 από τα λάθη που κάνουμε την ώρα της πράξης, τα οποία είναι ικανά να χαλάσουν την όλη εμπειρία και να την κάνουν από μέτρια μέχρι δυσάρεστη.  

 

1) Έλλειψη επικοινωνίας 

Ξεκινάμε με το πιο σύνηθες λάθος που είναι όμως και αυτό που μπορεί να έχει την πιο άμεση λύση. Όπως χρειάζεται η επικοινωνία σε όλους του τομείς της ζωής αλλά και των διαπροσωπικών σου σχέσεων, έτσι ειδικά με το άτομο με το οποίο ενώνεις το σώμα σου και μοιράζεσαι τον πιο ιερό σου τόπο, το κρεβάτι σου, πρέπει να του λες ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι. Συνήθως το λάθος αυτό γίνεται γιατί θεωρείς πως αν πεις κάτι το οποίο δε σου αρέσει, ή θα ήθελες να αλλάξει, το άλλο άτομο δε θα το πάρει καλά. Αυτό όμως έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Αν κατά τη διάρκεια της πράξης υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να φτάσεις σε οργασμό και είναι πάρα πολύ πιθανόν να μη φτάσει ούτε ο ερωτικός σου σύντροφος γιατί θα νιώθει πως κάτι δεν πάει καλά. Γενικότερα οι ενέργειες που υπάρχουν εκείνη τη στιγμή είναι τόσο έντονες που αν δεν είσαι απόλυτα ειλικρινής αυτό θα φανεί σίγουρα και στο τέλος θα σας αφήσει μια περίεργη γεύση για την όλη εμπειρία. Γιαυτό άνοιξε το στόμα σου και πες αυτό που σε προβληματίζει και συμβούλεψε και το άτομο που έχεις απέναντί σου να κάνει το ίδιο.

 

2) Πρ0καταρκτικά

Τα πρ0καρταρκτικά, τα οποία αρκετές φορές είναι και όλη η μαγεία αυτού που θα ακολουθήσει υπάρχουν για κάποιο λόγο, γιαυτό και δεν είναι πάρα πολύ έξυπνο να τα προσπερνάμε. Ακόμα και αν θα κάνουμε σ3ξ με ένα άτομο που ξέρουμε πάρα πολύ καλά και μας διεγείρει πάρα πολύ, αν δεν περάσουμε από τη φάση των πρ0καταρκτικών έτσι ώστε να προετοιμάσουμε το σώμα μας γι αυτό που θα ακολουθήσει μπορεί να μειώσει την απόλαυση μας. Μέσα από τα παιχνίδια αυτά εκτός του ότι θα φτάσουμε τη λ1μπιντο στα ύψη, θα καταφέρουμε να φέρουμε το σώμα μας σε εκείνο το σημείο που θα περιμένει το κύριο μέρος σαν τρελό και αυτό είναι σίγουρα η συνταγή της επιτυχίας. Οπότε μην κάνεις το λάθος αυτό αλλά αντιθέτως απόλαυσε το και προσπάθησε να το κάνεις να διαρκέσει όσο περισσότερη ώρα γίνεται γιατί αναλογικά όσο πιο έντονα είναι τα προκαταρκτικά, τόσο πιο απολαυστικό θα είναι το κύριο μέρος και η κορύφωση.

 

3) Μην είσαι παρτάκιας 

 Ότι δίνεις παίρνεις και στη ζωή και στο κρεβάτι, όπως είπαμε πιο πάνω, είναι σημαντικό να επικοινωνούμε με τον άλλο τι είναι αυτό που ακριβώς θέλουμε και τι δε μας αρέσει, αλλά αυτό θα πρέπει να έχει σαν επακόλουθο να νοιαστούμε αυθεντικά για τα θέλω του άλλου ατόμου. Όταν είσαι παρτάκιας και εγωιστής τύπος στο κρεβάτι το πιο πιθανό είναι να μην απολαμβάνεις ούτε εσύ όσο θα μπορούσες το κρεβάτι, γι αυτό καλύτερα δες το σαν πρόσκληση. Όσο πιο καλά περάσει το άτομο που έχεις στο κρεβάτι σου, τόσο πιο ευχαριστημένο θα μείνει άρα θα θέλει να σε ευχαριστήσει κι εσένα. Άφησε λοιπόν τον εγωισμό στην άκρη και μπες στη διαδικασία να μάθεις το άλλο άτομο ψυχικά και σωματικά και βάλε στόχο να περάσει όσο καλά θα ήθελες να περάσεις εσύ.

 

4) Βάλε φαντασία

Το να έχεις μια ρουτίνα στη ζωή σου δεν είναι κακό αλλά η ρουτίνα στο κρεβάτι κάποτε μπορεί να προκαλέσει θεματάκια. Ακόμα κι αν είσαι με το ίδιο άτομο καιρό και ξέρεις τις προτιμήσεις του, είναι σημαντικό να υπάρχουν εναλλαγές. Ακόμα και αν δε θέλετε κάτι πολύ extreme, μπορείτε με πολύ μικρές πινελιές να απογειώσετε την απόδοση και την απόλαυση στα ύψη. Δοκιμάστε καινούριες στάσεις ή καινούρια σημεία που θα κάνετε σ3ξ, αγοράστε κάποιο “παιχνιδάκι”, καινούρια εσώρουχα. Ρωτήστε το ταίρι σας αν έχει κάποια φαντασίωση και κάντε την και μοιραστείτε κι εσείς τις δικές σας. Φέρτε γενικά έναν καινούριο “αέρα” στο κρεβάτι σας για να ξεφύγει όλο αυτό από τη ρουτίνα και να σας δίνει την απόλαυση που χρειάζεστε και αξίζετε. Δημιουργήστε έναν άνετο χώρο όπου θα μοιραστείτε όλα όσα θέλετε να προσπαθήσετε αλλά τα θεωρείται “ταμπού”.

 

5) Don’t fake it till you make it 

Και τέλος δώσε τεράστια προσοχή. Μην πέσεις στην παγίδα να προσποιηθείς ποτέ πως έφτασες σε οργασμό. Ακόμα και αν είσαι πτώμα ή αν ξέρεις από πριν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πρέπει να το επικοινωνήσεις με τον σύντροφο σου γιατί αν δεν το κάνεις σίγουρα τα αποτελέσματα δε θα είναι καλά. Αρχικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο άλλος να καταλάβει ότι το κάνεις στα ψέματα και αυτό θα προκαλέσει, πιθανόν μια ανασφάλεια μεγαλύτερη απ’ ότι θα πρόσφερε το να πεις απλά πως δε σου βγαίνει. Η άλλη εκδοχή είναι να μην καταλάβει πως προσποιείσαι και να συνεχίσει να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα που δε σε βοηθούν να τελειώσεις και να μπεις σε μια λούπα μέτριου σ3ξ στο οποίο θα πρέπει να κάνεις κάθε φορά πως το απολαμβάνεις γιατί θα νιώθεις άσχημα να μοιραστείς με τον άλλο πως του λες ψέματα για κάτι τόσο σημαντικό.

 

Το σ3ξ όπως γενικότερα έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Όμως αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτά τα βασικά λάθη που κάνουμε άθελα μας λόγω όσων έχουμε δει ή ακούσει όλα αυτά τα χρόνια, θα καταφέρουμε να φτάσουμε την απόλαυση μας σε τρομαχτικά υψηλά επίπεδα. Με λίγη δουλίτσα και οργάνωση το σ3ξ μπορεί να παραμείνει για πάντα απολαυστικό και συναρπαστικό, πίστεψε με, αξίζει.

Συντάκτης: Βαλέρια Ιόργκου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη