Σαν να μην ήταν αρκετές οι δύσβατες στροφές και τα απότομα εδάφη της Σαντορίνης, οι τουρίστες που έκαναν το λάθος να επιβιβαστούν σε πούλμαν για τη διαδρομή προς τα Φηρά βρέθηκαν να παίζουν σε μια ζωντανή ταινία θρίλερ, αφού το πούλμαν «κόλλησε» στη μέση μιας στροφής πάνω από τον γκρεμό, προσφέροντας μια ακούσια και τρομακτική πανοραμική θέα της καλντέρας. Ποιος χρειάζεται extreme sports όταν έχεις τέτοια μεταφορικά μέσα στην Ελλάδα;

Η αποστολή «μανούβρα» απέτυχε

Όλα ξεκίνησαν όταν το πούλμαν, γεμάτο χαρούμενους (κι ανυποψίαστους) τουρίστες που μόλις είχαν αποβιβαστεί από πλοίο, ξεκίνησε να ανεβαίνει τον στενό, απότομο και ανηφορικό δρόμο προς τα Φηρά. Όμως, σε μια στροφή, το λεωφορείο αποφάσισε πως δεν αντέχει άλλο και απλώς… σταμάτησε. Ο οδηγός, μπροστά στην αναπάντεχη τροπή της κατάστασης, κατάλαβε πως οι επιλογές του ήταν περιορισμένες: ή θα κατέβαζε τους επιβάτες, ή θα ανακάλυπτε αν το λεωφορείο μπορούσε να πετάξει. Ευτυχώς για όλους, διάλεξε την πρώτη λύση.

 



 

Όλοι έξω! 

Οι τουρίστες, κάποιοι από τους οποίους είχαν ονειρευτεί μόνο ρομαντικές φωτογραφίες με φόντο το ηλιοβασίλεμα, κατέβηκαν από το λεωφορείο και βρέθηκαν να αναρωτιούνται μήπως το endless greek summer δεν είναι ακριβώς αυτό που ονειρεύτηκαν. Οι πιο τολμηροί από αυτούς έτρεξαν να διασχίσουν με τα πόδια τη διαδρομή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος. Οι οδηγοί που ακολουθούσαν έβλεπαν το πούλμαν σαν τεράστιο εμπόδιο να κρέμεται οριακά στη στροφή πάνω στον βράχο, ενώ κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν στάση για τσιγάρο και βίντεο. Σε μια κίνηση αλληλεγγύης, άλλοι οδηγοί λεωφορείων, μην αντέχοντας να βλέπουν τον συνάδελφό τους να παλεύει με τα στοιχεία της φύσης, άρχισαν να επιβιβάζουν επιβάτες για να τους πάνε πίσω στο λιμάνι, ώστε να μη χάσουν το καράβι.

Κι ενώ το λεωφορείο έμεινε αμετακίνητο, ο οδηγός παραδέχθηκε ότι, ναι, ίσως η επιλογή του να ανέβει με τέτοιο όχημα από το συγκεκριμένο δρόμο δεν ήταν η σοφότερη, ωστόσο αυτή είναι μια διαδρομή που πολλοί οδηγοί καλούνται να κάνουν καθημερινά στο νησί, όπως και σε πολλά άλλα νησιά της χώρας, όπου οι δρόμοι μετά βίας χωράνε ένα σμαρτάκι, όμως τελικά, καλούνται ολόκληρα λεωφορεία να κάνουν ελιγμούς για να στρίβουν σε πραγματικά επικίνδυνες στροφές.

Ευτυχώς, δεν είχαμε κανέναν τραυματία, ας μείνουμε σε αυτό. Εν τέλει, μια απλή διαδρομή προς τα Φηρά μετατράπηκε σε μια εμπειρία που οι τουρίστες θα διηγούνται για χρόνια, πιθανότατα με περισσότερη ένταση από το πώς ήταν το ηλιοβασίλεμα.