Καλώς ήρθατε στον κόσμο των αγγελιών που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε: «Είναι τρολιά ή όντως το εννοούν;» Ένα ζευγάρι από το Λονδίνο δημοσίευσε αγγελία για να βρει συγκάτοικο, αλλά με έναν πολύ συγκεκριμένο όρο που επιθυμούν να τηρηθεί. Όχι, δε θέλουν απλώς να μοιραστούν το διαμέρισμά τους στη Ζώνη 1. Θέλουν να το νοικιάσουν, αλλά με την προϋπόθεση να… λείπεις 3-4 βράδια το μήνα! Δηλαδή, να πληρώνεις για να μην το χρησιμοποιείς.

 

«Θες να μείνεις μαζί μας, αλλά όχι πολύ μαζί μας;»

Η αγγελία, η οποία έχει ήδη γίνει viral, ζητάει ένα «ώριμο, καθαρό και φιλικό άτομο», που εργάζεται με πλήρη απασχόληση. Οπότε μαζί με το ε9 σου και τη βεβαίωση από ψυχολόγο ότι δεν είσαι ανώριμος, για να νοικιάσεις το δωμάτιο, θα πρέπει έχεις οικογένεια ή σχέση κοντά σχετικά (δεν το λέμε εμείς, η αγγελία το λέει) για να μπορείς να φύγεις για 3-4 βράδια το μήνα, έτσι ώστε το ζευγάρι να «χαλαρώνει μόνο του». Α, και όλο αυτό θα σου κοστίσει το μικρό ποσό των 1.200 λιρών τον μήνα.

 


Το Twitter (ή X, όπως το λένε οι νεολαίοι) πήρε φωτιά

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες του Twitter άφησαν στην άκρη τις ευγένειες και το πήραν σοβαρά το θέμα. Κάποιος έγραψε: «Αν έχω σύντροφο ή οικογένεια κοντά για να μένω μαζί τους, γιατί να πληρώνω 1.200 λίρες για να μείνω μακριά τους;» Το κοινό απορίας βλέμμα: «Μήπως είναι κοινωνικό πείραμα;»

Ένας άλλος σχολίασε: «Οπότε είστε μαζί ενάμιση χρόνο και δυσκολεύεστε να πληρώσετε το ενοίκιο. Θέλετε βοήθεια για τα έξοδα, αλλά ταυτόχρονα δε θέλετε κανέναν στο χώρο σας. Sounds legit.» Κάπου εδώ, μπαίνουν τα memes με το Leonardo DiCaprio να μειδιά με το στραβό του χαμόγελο, κρατώντας το ποτήρι του.

Κάποιος πρότεινε τη λογική λύση: «Αν έβρισκαν κάποιον που δουλεύει νυχτερινές βάρδιες, θα είχαν όλο το διαμέρισμα ελεύθερο κάθε βράδυ!»

Το συμπέρασμα; Για 1.200 λίρες το μίνιμουμ, είναι πολύ μίνιμουμ αυτό που προσφέρεται. Η αλήθεια είναι πως, αν πρέπει να πληρώνεις τέτοιο ποσό για ένα δωμάτιο που δεν μπορείς να χρησιμοποιείς όποτε θες, ίσως να βγεις περισσότερο κερδισμένος μένοντας στο σπίτι των γονιών σου. Τουλάχιστον εκεί δε σε διώχνουν κάθε φορά που θέλουν να μείνουν μόνοι, φεύγεις από μόνος σου γιατί κριντζάρεις τη ζωή σου.

Εν τω μεταξύ, αν βρεθεί κάποιος να δεχτεί αυτούς τους όρους, θα θέλαμε πάρα πολύ να μάθουμε πώς βγαίνει το πρόγραμμα για τις μέρες που θα κοιμάται εκτός σπιτιού. Είναι κάποιο εξέλ που βγαίνει ανά μήνα, ή ξυπνάς το πρωί, φεύγεις για δουλειά και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις σπίτι; Ποιος ξέρει άραγε.