Η δίκη για τη σοκαριστική δολοφονία της 10χρονης Σάρας Σαρίφ ξεκίνησε σήμερα στο Όλντ Μπέιλι του Λονδίνου, με τον πατέρα της, Ουρφάν Σαρίφ, να παραδέχεται ότι «τη χτύπησε πάρα πολύ» και για την ακρίβεια, μέχρι το άτυχο κορίτσι να ξεψυχήσει, όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς. Το παιδί βρέθηκε νeκρό στο σπίτι της στο Ουόκινγ, νότια του Λονδίνου, τον Αύγουστο του 2023, έχοντας υποστεί «σοβαρή και επαναλαμβανόμενη βία», όπως αναγράφει η δικογραφία. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν είχαν γίνει γνωστές οι κτηνωδίες που υπέστη από τον ίδιο της τον πατέρα.

Ο 42χρονος Ουρφάν Σαρίφ, μαζί με τη σύζυγό του και μητριά της Σάρας, Μπεϊνάς Μπατούλ, 30 ετών, και τον θείο του κοριτσιού, Φαϊζάλ Μαλίκ, 29 ετών, δικάζονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς και για το ότι προκάλεσαν ή επέτρεψαν τον θάνατο ενός παιδιού. Και οι τρεις κατηγορούμενοι μέχρι πρόσφατα αρνούνταν τις κατηγορίες, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον για τον θάνατο της Σάρας.

 



 

Ομολόγησε ότι τη χτύπησε

Ο εισαγγελέας Μπιλ Έμλιν Τζόουνς, στην πρώτη ημέρα της δίκης, αποκάλυψε ότι ο Ουρφάν Σαρίφ παραδέχθηκε στην αστυνομία, μετά τη φυγή του στο Πακιστάν, ότι «την τιμώρησε με νόμιμο τρόπο» και ότι «τη χτύπησε πάρα πολύ». Παρότι ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τη σkotώσει, ο ίδιος κατέγραψε σε ένα σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στο σώμα της κόρης του: «Ορκίζομαι στον Θεό ότι δεν είχα πρόθεση να τη σkotώσω. Όμως, τα έχασα».

 

simeioma-sara

 

Στην πρώτη σελίδα είχε γράψει «Σ’ αγαπώ Σάρα», ενώ στη δεύτερη έγραφε: «Όποιος δει αυτό το σημείωμα είμαι εγώ ο Ουρφάν Σαρίφ σkotwσα την κόρη μου χτυπώντας την. Τρέχω μακριά γιατί φοβάμαι, αλλά υπόσχομαι ότι θα παραδοθώ και θα πάρω την τιμωρία. Ορκίζομαι στο Θεό ότι η πρόθεσή μου δεν ήταν να τη σkotώσω αλλά το έχασα. Η κόρη μου είναι μουσουλμάνα. Μπορείτε να τη θάψετε όπως κάνουν οι μουσουλμάνοι. Θα επιστρέψω πριν ολοκληρώσετε τη νεκροψία».

 

Εναλλαγή ευθυνών μεταξύ των κατηγορουμένων

Η δίκη αποκάλυψε έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των κατηγορουμένων, με καθέναν να προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη στους άλλους. Ο Ουρφάν Σαρίφ κατηγορεί τη σύζυγό του, Μπατούλ, υποστηρίζοντας ότι οι ομολογίες του έγιναν για να προστατέψει εκείνη. Από την πλευρά της, η Μπατούλ ισχυρίζεται ότι ο Σαρίφ ήταν βίaιος και επιδίωκε να επιβάλει αυστηρή πειθαρχία, κάτι που την έκανε να τον φοβάται. Ο θείος της Σάρας, Μαλίκ, ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε για κακοποιητικά περιστατικά στο σπίτι.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο, με την υπόθεση να έχει προκαλέσει έντονη οργή και θλίψη στη βρετανική κοινωνία. Το βάναυσο τέλος της μικρής Σάρας αναδεικνύει τα τραγικά αποτελέσματα της ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης, θέτοντας ξανά στο προσκήνιο τη σημασία της προστασίας των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας.