Έχουμε και λέμε. Έξωση με τη βία έχουμε ακούσει να γίνεται πολλές φορές, είτε από το ίδιο το κράτος, είτε από ιδιοκτήτες που ξεπερνουν τα όρια. Αυτή τη φορά, ένα αδιανόητο περιστατικό έξωσης που πήγε πολύ λάθος, εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, και αν δεν ήταν πραγματικότητα, θα το χαρακτηρίζαμε ως υλικό για 90’ς ταινία τρόμου. Ένας 25χρονος από τη Συρία εισέβαλε σε διαμέρισμα που νοίκιαζε ένας 26χρονος ομοεθνής του, όχι απλά για να τον εκδιώξει, αλλά φέρνοντας μαζί του δύο σκυλιά με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως όπλα εκφοβισμού.

Ο εισβολέας, με απόλυτη άνεση και χωρίς δεύτερη σκέψη, μπούκαρε στο σπίτι κι έδωσε εντολή στα σκυλιά του να επιτεθούν, μόνο που ευτυχώς τα ζώα έδειξαν καλύτερη κρίση από το αφεντικό τους κι αρνήθηκαν να υπακούσουν. Μια παράλογη κατάσταση που κορυφώθηκε όταν ο δράστης έβαλε χέρι στο πορτοφόλι του θύματος, αφαιρώντας το ποσό των 200 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο 25χρονος, που είχε υπενοικιάσει το διαμέρισμα στον 26χρονο, φέρεται να ζήτησε από το θύμα να εγκαταλείψει το χώρο. Όταν αυτός αρνήθηκε, ο εισβολέας έδωσε εντολή στα σκυλιά του να του επιτεθούν. Ευτυχώς, τα ζώα δεν επιτέθηκαν, αποφεύγοντας τα χειρότερα, με τον δράστη να αφαιρεί εν τέλει 200 ευρώ από το πορτοφόλι του θύματος.

Μετά το συμβάν, το θύμα απευθύνθηκε στην αστυνομία. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατάφεραν, αρκετά άμεσα, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη το βράδυ της Τετάρτης. Στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στο θύμα.

Ο 25χρονος κατηγορείται πλέον για ληστεία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, όπου θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη για τις πράξεις του.