Εξομολογείται η Α.:

 

Άλλη μια καθημερινή ξημέρωσε. Το ιερό τελετουργικό καφές – τσιγάρο ξεκινά. Ξέρεις πως δεν υπάρχει ευτυχία πια εκεί. Ξύπνησες με το σώμα πιασμένο, το σπίτι κρύο και για ένα ακόμη βράδυ είδες τα πιο ζωντανά όνειρα. Στρίβεις κι άλλο τσιγάρο, η μέρα σε θέλει όσο πιο μουδιασμένη γίνεται.  Μπροστά σου αναμένουν ένα σωρό δουλειές. Αισθάνεσαι λες και σηκώνεις το βάρος του κόσμου στις πλάτες σου, όμως παρόλα αυτά είσαι από τους πιο τυχερούς κι ευνοημένους ανθρώπους.

Χθες κάνατε $3ξ. Μετά από πολύ καιρό, ένα «κέρατο», έναν χωρισμό, ένα εν δυνάμει μανιφέστο ενηλικίωσης που σου φωνάζει ότι πρέπει να σταθείς στα πόδια σου. Ένα άλλο σπίτι σε περιμένει κι εσύ έχεις βουλιάξει ξανά στον παλιό και γνώριμο (και λίγο άβολο) καναπέ κι οι γάτοι σε αποφεύγουν.

Τι σήμαινε το $ξ; Μάλλον ότι του έλειψες ή ένα κρας τεστ ότι το σώμα μυρίζει το ίδιο μετά τον άλλον. Κι όμως ξέρω ότι δεν το πήρες έτσι. Ότι πολύ σωστά κατάλαβες ότι δεν έχει σημασία με ποιους κάνουμε $3ξ και δεν υπάρχει κτήση στα σώματά μας ούτε και στον έρωτα – ο οποίος από τη φύση του μας δίνεται σε αφθονία αλλά εμείς τον κρατάμε σε πείνα.

Το θέμα με τον έρωτα είναι ότι απαιτεί ανοιχτή καρδιά και ευαλωτότητα, σαν ένα συνεχόμενο αλισβερίσι ενέργειας που μοιάζει με κύμα: αρχίζει, κορυφώνεται και σκάει. Αντέχεις και τα 3;  Αντέχεις ξανά και ξανά, σαν την ατέλειωτη θάλασσα να ζεις τις εμπειρίες – κύματα με ανοιχτή καρδιά; Άλλωστε δεν είναι και πάντα φουρτουνιασμένη η ζωή σου, μην τρελαίνεσαι.

Κι όμως η μυρωδιά του καινούργιου, του ασυνήθιστου είναι τόσο ιντριγκαδόρικη. Ωραίο και  το παλιό all time classic hoodie του ύπνου, αλλά ωραία και τα νέα σου ρούχα που όταν τα φοράς νιώθεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Και τώρα τι; Μπλέξαμε σε τρίγωνο. Αυτό ίσως έχει πλάκα – σκέφτεσαι, αλλά μέσα σου φοβάσαι μήπως τελικά καταλήξει σε δραματική κομεντί.

Πάντως θα έπρεπε να έχει πλάκα. Καμιά φορά οι ηθικοί μας φραγμοί είναι αυτοί που μας απομακρύνουν από μια πραγματικότητα η οποία δεν καταλαβαίνει γιατί έχουμε βάλει τόσα πολλά κουτάκια. Άλλωστε το πρόβλημα δεν είναι το τι κάνουμε μόνο, αλλά οι πραγματικές προθέσεις μας και τα κίνητρά μας. Κι αν αυτά έχουν ως βάση να πληγώσεις και να κοροϊδέψεις τότε αυτό θα πάρεις πίσω. Όταν όμως κοιτάς με αγάπη τον εαυτό σου, τις ανάγκες σου και τους άλλους, τότε οι καταστάσεις έρχονται σαν τα κύματα. Φυσικές και με ροή που απλά σε παρασέρνει. Θα το διασκεδάσεις, απλά πρώτα πρέπει να βγεις από τον καναπέ. Μετά το 4ο τσιγάρο θάρρους.

Συντάκτης: Guest Pillowfighter