Ο Νοέμβριος στην Ευρώπη μπορεί να μην έχει την ατμόσφαιρα του Δεκεμβρίου και τη βαβούρα του Αυγούσου, αλλά δίνει πολλές ευκαιρίες για οικονομικά, φθινοπωρινά ταξιδάκια κι αυτό είναι αρκετό. Αν λοιπόν έχεις ξεμείνει από ιδέες για το πού να πας κι η Θεσσαλονίκη αποτελεί την πύλη σου προς την υπόλοιπη Ευρώπη, εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε! Ακολουθούν λοιπόν πέντε όμορφοι προορισμοί που μπορείς να επισκεφθείς χωρίς να δώσεις πάνω από 50 ευρώ για τα αεροπορικά.

 

1. Ρώμη, Ιταλία

Ημερομηνίες: 14 Νοεμβρίου (αναχώρηση) – 21 Νοεμβρίου (επιστροφή)

Κόστος: 38 ευρώ

Αεροπορική Εταιρεία: Ryanair

Ώρες Αναχώρησης: Η πτήση αναχώρησης είναι στις 18:15 και η πτήση επιστροφής στις 12:35.

Η Ρώμη είναι γεμάτη αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Βατικανό με τη Σάντα Πέτρα και τις Κατακόμβες, καθώς και το Κολοσσαίο, το οποίο είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της αρχαίας Ρώμης. Επιπλέον, η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι το ιδανικό σημείο για να ευχηθείς επιστροφή στην πόλη! Αξιοθέατα όπως η Πιάτσα Ναβόνα και η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι επίσης must-see για τους λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας.

 

2. Μιλάνο, Ιταλία

Ημερομηνίες: 5 Νοεμβρίου (αναχώρηση) – 12 Νοεμβρίου (επιστροφή)

Κόστος: 45 ευρώ

Αεροπορική Εταιρεία: Ryanair

Ώρες Αναχώρησης: Πτήση αναχώρησης στις 21:30 και επιστροφής στις 11:00.

Το Μιλάνο μπορεί να είναι γνωστό εξαιτίας της μόδα, αλλά έχει και πλούσια ιστορία. Μην παραλείψεις να επισκεφθείς τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, έναν από τους μεγαλύτερους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς στον κόσμο. Το Θέατρο Σκάλα είναι ιδανικό για να παρακολουθήσεις μια παράσταση και η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε II προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια και γεύματα. Επίσης, η Πινακοθήκη Μπρέρα είναι γεμάτη με έργα διάσημων καλλιτεχνών, οπότε μη την αφήσεις για το τέλος.

 

3. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Ημερομηνίες: 8 Νοεμβρίου (αναχώρηση) – 15 Νοεμβρίου (επιστροφή)

Κόστος: 44 ευρώ

Αεροπορική Εταιρεία: Ryanair

Ώρες Αναχώρησης: Πτήση αναχώρησης στις 16:10 και επιστροφής στις 10:00.

Η Βουδαπέστη είναι γνωστή για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της και τις ιαματικές πηγές της. Το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο που αξίζει να επισκεφθείς, ενώ το Λουτρό Σέτσενι προσφέρει χαλάρωση σ’ ένα όμορφο περιβάλλον. Μη χάσεις την ευκαιρία να περπατήσεις στη Γέφυρα των Αλυσίδων και να θαυμάσεις την πανοραμική θέα της πόλης από το Κάστρο της Βούδα.

 

4. Σόφια, Βουλγαρία

Ημερομηνίες: 18 Νοεμβρίου (αναχώρηση) – 25 Νοεμβρίου (επιστροφή)

Κόστος: 40 ευρώ

Αεροπορική Εταιρεία: Wizz Air

Ώρες Αναχώρησης: Πτήση αναχώρησης στις 07:00 και επιστροφής στις 20:00.

Η Σόφια συνδυάζει σύγχρονη ζωή και ιστορία. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς τον Καθεδρικό Ναό Αλεξάνδρου Νέφσκι, ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά κτίρια της πόλης. Το Μουσείο Εθνικής Ιστορίας προσφέρει πληροφορίες για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Βουλγαρίας, και η Πλατεία Σλάβι είναι ιδανική για έναν χαλαρό περίπατο ή έναν καφέ.

 

5. Πράγα, Τσεχία

Ημερομηνίες: 10 Νοεμβρίου (αναχώρηση) – 17 Νοεμβρίου (επιστροφή)

Κόστος: 49 ευρώ

Αεροπορική Εταιρεία: Ryanair

Ώρες Αναχώρησης: Πτήση αναχώρησης στις 19:55 και επιστροφής στις 12:20.

Η Πράγα είναι γνωστή για την παραμυθένια ατμόσφαιρά της. Η Γέφυρα του Καρόλου και η Πλατεία της Παλιάς Πόλης είναι γεμάτες από ιστορία και όμορφη αρχιτεκτονική. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Κάστρο της Πράγας, που προσφέρει απίστευτη θέα στην πόλη, και το Ρολόι της Παλιάς Πόλης, ένα από τα πιο παλιά αστρονομικά ρολόγια στον κόσμο.

Ετοίμασε τη βαλίτσα σου, φόρεσε το καλύτερο χαμόγελό σου και μην ξεχάσεις να βγάλεις πολλές φωτογραφίες για μας που θα μείνουμε πίσω.