Υπάρχουν και εκείνοι οι έρωτες που έρχονται σαν άνεμος στη ζωή σου και φέρνουν τα πάνω κάτω μέσα σε μία στιγμή. Έντονος, παθιασμένος, τολμηρός, ακαταμάχητος, νιώθεις μέσα σου, πως επιτέλους βρήκες αυτό που έψαχνες – συνάντησες το άλλο σου μισό.

Η πρώτη σας γνωριμία είναι σαν σκηνή από ταινία στον κινηματογράφο. Η καρδιά σου χτυπάει όλο και πιο δυνατά όταν λες την ιστορία σας και κοκκινίζεις μόνο στην ανάμνησή τους. Το χαμόγελο δε βγαίνει από τα χείλη σου και ψάχνεις να βρεις τις λέξεις σαν μικρό παιδί.

Ο χρόνος περνάει αβίαστα. Βόλτες, συναντήσεις στο σπίτι, μηνύματα, τηλεφωνήματα ως αργά τη νύχτα και η επικοινωνία μεταξύ σας γίνετε όλο και πιο απαραίτητη. Και εσύ πλημμυρισμένος με τόσο έντονα και διαφορετικά συναισθήματα να εναλλάσσονται μεταξύ τους ζεις τη δική σου ερwτική φαντασίwση.

Ξαφνικά όμως ξεπηδάνε κάποιες μικρές αμφιβολίες. Παρόλο που η σχέση σας έχει προχωρήσει και πλέον είστε κανονικά μαζί, παρατηρείς τον εαυτό σου να μην μπορεί να δώσει όσα θα ήθελες. Αυτό πολλές φορές συμβαίνει, καθώς, κάτι μας λέει πως η σχέση αυτή δε θα έχει μέλλον. Όσο ερωτευμένος και αν είσαι με το ταίρι σου, αν υπάρχουν και οι παραμικρές αμφιβολίες για την εξέλιξη της σχέση σας, αυτόματα βρίσκεσαι σε μια διαρκή σύγκρουση με τον εαυτό σου. Αναρωτιέσαι αν αξίζει να μείνεις και να παλέψεις ή φύγεις.

Είσαι όμως, ακόμα, ενθουσιασμένος. Ανυπομονείς, όπως τις πρώτες φορές, να συναντηθείτε το βράδυ μετά τη δουλειά στο γνωστό baraκι της περιοχή σας. Να μιλήσετε για το πώς πήγε η μέρα σας, να ανταλλάξετε εκείνα τα γεμάτα νόημα βλέμματα, να φιλοσοφήσετε χωρίς κάπου να καταλήξετε. Και αυτό αν και σε ερwτικό επίπεδο σε διεγeiρει, αισθάνεσαι το σώμα σου βαρύ και τις σκέψεις σου να μη σε αφήνουν σε ησυχία. Όσο αυτές οι σκέψεις συνεχίζουν να σε κουράζουν εσύ προσπαθείς με κάθε τρόπο να τις διώξεις.

Συνεχίζεις να θέλεις να αποδείξεις στον εαυτό σου πως κάνει λάθος και αυτό που έχεις δημιουργήσει με τον σύντροφό σου θα κρατήσει. Δικαιολογείς συνεχώς καταστάσεις, βρίσκεις πάντα μία γραμμή υπεράσπισης για οτιδήποτε και αν συμβαίνει, βάζοντας πάνω απ΄ όλα το «εμείς» ξεχνώντας το «εγώ». Ο ζήλος σου να διατηρήσεις και να πετύχει η σχέση σας είναι μεγαλύτερος απ’ ότι αν ταιριάζεις με το ταίρι σου.

Και αυτό μπορεί να σε πονέσει περισσότερο. Πονάει γιατί μετά τη μέθη των συναισθημάτων έρχεται εκείνη η λογική και γεμίζει με αμφιβολίες κάθε τι όμορφο αισθάνεσαι. Υπογραμμίζει τα στοιχεία εκείνα που δε σου αρέσουν, τις ώρες που περιμένεις για μία απάντηση η οποία δεν έρχεται ποτέ. Την απογοήτευση κάθε φορά που ακυρώνε(ι)ται μια συνάντηση σας.

Πεισμώνεις λίγο παραπάνω και λες «σήμερα θα είναι μια άλλη, διαφορετική μέρα». Κάνεις την αρχή να φτιάξεις ένα ωραίο ζεστό κλίμα μεταξύ σας και υπάρχει και η ίδια ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά. Επιβεβαιώνεσαι ότι τελικά είχες δίκιο που επέμενες. Η στιγμή είναι τόσο μαγική και οι δύο σας έχετε χαθεί στην αγκαλιά του άλλου. Η έλξη είναι τόσο εμφανής, ο τόνος της φωνής έχει αλλάξει στέλνοντας τα δικά του ερwτικά σημάδια. Τα βλέμματα σας συναντιούνται συνεχώς και δεν μπορούν να κρύψουν το πόthο του ενός για τον άλλον. Αιαθάνεστε άγχος. Καταλήγετε να κάνετε έρωτα.

Ξαναπέφτεις στη φωτιά. Οι επόμενες μέρες δε διαφέρουν από τις προηγούμενες. Νιώθεις ανασφάλεια, προσπαθείς να προβλέψεις την επόμενη κίνηση ή αντίδραση για να προλάβεις δυσάρεστες συμπεριφορές. Χάνεται όμως ο αφθορμιτισμός. Το συναίσθημα αυτό που έχεις όταν ξέρεις πως ότι και να πεις ή κάνεις δε θα παρεξηγηθεί από το άλλο σου μισό, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο συναίσθημα που σου δημιουργεί ο έρωτας αυτός. Όταν απέναντι σου ή καλύτερα δίπλα σου, βρίσκεται το ταίρι σου, δε θα χρειαστεί να αλλάξεις για να κερδίσεις τις εντυπώσεις, αυτές τις κέρδισες ήδη στην αρχή της σχέσης. Αν πολλές φορές αισθάνεσαι την ανάγκη να πεις κάτι παραπάνω για να συνεχιστεί η συζήτηση, ή να στείλεις μία φωτογραφία για να δείξει κάποιο άμεσο ενδιαφέρον τότε μάλλον τα πράγματα δε θα έχουν την κατάληξη που επιθυμείς.

Για να κρατήσει μία σχέση πρέπει να το θέλουν και οι δύο και να προσπαθούν κι οι δύο μαζί. Ο ένας να εμπνέει τον άλλο και να αλληλοσυμπληρώνονται. Παίζεις μπάλα σε άδειο γήπεδο, θα έλεγε κάποιος και μάλλον βάζεις αυτο-γκολ. Η ανταπόκριση δεν είναι ίδια ούτε και η ένταση που θέλετε ο ένας τον άλλον. Εσύ υπάρχεις για μια στιγμή μαζί, σχεδιάζεις την επόμενη εξόρμησή σας, φαντασιώνεσαι ένα μέλλον μαζί αλλά δεν αντιλαμβάνεσαι τα σημάδια του τώρα.

Επικρατεί χάος στο κεφάλι σου. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που αισθάνεσαι και σου συμβαίνει αντίθετα το μεγαλοποιείς και δεν αφήνεις καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Πιάνεσαι από μία κλωστή, ώστε να στηρίξεις τη θεωρία σου. Κι όντως εσύ το βιώνεις με το δικό σου μοναδικό τρόπο, όπως θα ήθελες να είναι μία ολοκληρωμένη σχέση σου. Δυστυχώς όμως μόνο εσύ έχεις μπει τόσο βαθιά σε αυτή τη σχέση.

Καμιά φορά σημασία δεν έχει που σε οδηγεί μια σχέση. Αλλά όλα αυτά που σε έμαθε κατά τη διάρκεια της.

Συντάκτης: Άννα Κοκολάκη
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη