Πολλές φορές σε συζητήσεις μεταξύ των δύο φύλων έρχεται στο προσκήνιο το θέμα του μεγέθους. Μετράει ή όχι το μέγεθος στο σεξ; Κατά πόσο συμβάλλει στο να φτάσει η γυναίκα ευκολότερα στην κορύφωση ενός οργασμού; Παίζει ρόλο το πόσο προικισμένος είναι κάποιος; Κι αν ναι, τον κάνει καλύτερο εραστή αυτό ή όχι;

Υπάρχουν κάποιοι τύποι ανάμεσά μας, λίγο πιο ντροπαλοί απ’ τους άλλους συνήθως, που σε συζητήσεις περί αποδόσεων δεν τους αρέσει να μιλούν για τα κατορθώματά τους ούτε να περιαυτολογούν για τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι.

Οι γυναίκες που έχουν πάει μαζί τους ωστόσο ξέρουν. Γνωρίζουν καλά ότι κάτω απ’ αυτή την ήρεμη προσωπικότητα, υπάρχει ένας άντρας που δε θα ησυχάσει αν δεν τις ευχαριστήσει, αφού το να τις δουν να λιώνουν στα χέρια τους αποτελεί πρωταρχικό στόχο γι’ αυτούς. Αυτά τα λεγόμενα underdogs αποδεικνύονται ως αρκετά θερμοί εραστές αφού μέσα απ’ τις περιγραφές των παρτενέρ τους καταλαβαίνεις εύκολα ότι δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Άλλωστε ας μην κοροϊδευόμαστε. Καμιά γυναίκα δεν κρατάει ούτε χάρακα ούτε μεζούρα εκείνη τη στιγμή. Αν έχεις όρεξη και τη σωστή τεχνική, αν δεν έχεις κολλήματα και διαθέτεις θέληση ώστε να περάσεις καλά κι εσύ κι η σύντροφός σου, τότε όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα και μερικές φορές κι ανύπαρκτα θέματα. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει η απαιτούμενη χημεία ώστε να λειτουργείτε αρμονικά και το σεξ μεταξύ σας να διαρκεί τόσο ώστε να ικανοποιηθείτε κι οι δύο.

Αν υπάρχουν η θέληση κι η τεχνική τότε δεν υστερεί κανείς εραστής πουθενά. Εξάλλου, τι να τα κάνεις τα προσόντα αν δεν ξέρεις πώς να τα διαχειριστείς; Αν γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου, τότε όλα είναι ευκολότερα. Κι οι μη προικισμένοι εραστές γνωρίζουν πολύ καλά όσα μπορούν να κάνουν. Μπορεί να υστερούν σε μέγεθος, αλλά μπορεί να αποδειχτούν εξαιρετικοί σε δάχτυλα και γλώσσα.

Τα προκαταρκτικά γι’ αυτούς είναι ένα είδος παιχνιδιού. Ένα συνεχές κυνήγι αναζήτησης νέων τρόπων για να μπορέσουν να παίξουν με το μυαλό των παρτενέρ τους, να τις κάνουν να καταλάβουν πριν καν τις ακουμπήσουν όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Ξέρουν να επιστρατεύουν κάθε δυνατότητά τους ώστε να προσφέρουν την απόλαυση που χρειάζεται. Η ικανοποίησή τους είναι τεράστια όταν στα χέρια τους οι σύντροφοί τους φτάνουν στον οργασμό.

Όταν βλέπουν στα μάτια των συντρόφων τους την επίδραση που έχουν οι κινήσεις τους πάνω τους, δεν μπορούν παρά να συνεχίσουν. Μοιάζουν σαν να εθίζονται. Είναι γνωστό ότι όσο μεγάλα κι αν είναι τα προσόντα, αν δεν ανάψεις πραγματικά, θαύματα δε γίνονται. Η κλιμάκωση της διέγερσης είναι αυτή που μετράει. Οι κινήσεις των δαχτύλων τους, αλλά και της γλώσσας τους επιτυγχάνουν αυτό ακριβώς το πράγμα. Μαζί με τη σιγουριά τους και τη σωστή τεχνική τους αργότερα, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αποδειχτεί ακαταμάχητος.

Τελικά το μέγεθος, για την πλειοψηφία των γυναικών τουλάχιστον, δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, πόσο μάλλον αν ο σύντροφός τους είναι ένας άνδρας κι εραστής με αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμηση, που νοιάζεται πραγματικά γι’ αυτές, που διαθέτει την αναγκαία πείρα, που ξέρει να σέβεται και να μπορεί να κατανοεί τις τυχόν ιδιαίτερες προτιμήσεις τους, που δεν είναι προβλέψιμος και βαρετός και που αφιερώνει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί για να ικανοποιηθούν κι οι δύο στο έπακρο.

Αν ο αγαπημένος σου δεν κουβαλά μεγάλη προίκα, αλλά ξέρει πώς να σε ικανοποιήσει συνδυαστικά βάζοντας στο παιχνίδι και τη γλώσσα και τα χέρια του τότε πέτυχες τζακ ποτ. Ο ερωτισμός είναι σίγουρα μια εγκεφαλική διεργασία και δεν μπορεί να μετρηθεί σε εκατοστά. Άλλωστε το μέγεθος δεν ευθύνεται αποκλειστικά για τον οργασμό μια γυναίκας.

Αν ο άλλος μπορεί να παίξει με το μυαλό σου τότε έχει ήδη κερδίσει το παιχνίδι. Τα πάντα στο σεξ είναι θέμα χημείας.

Συντάκτης: Μαρία Τσιρίγου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη