Η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω dating app είναι ένα φαινόμενο που στην εποχή μας αυξάνεται κατακόρυφα. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να φλερτάρουν πλέον μέσω της οθόνης του κινητού τους απ’ το να βρεθούν σ’ έναν φυσικό χώρο, όπως σε ένα καφέ ή ένα κλαμπ.

Πολλές φορές γινόμαστε αποδέκτες ή και μάρτυρες μιας απόρριψης μέσω μηνύματος σε μια τέτοια εφαρμογή, ενώ είναι γεγονός πως η συχνότητα και ο χρόνος απάντησης παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη ενός ψηφιακού ραντεβού. Ας υποθέσουμε πως έχουμε ανοίξει ένα προφίλ σε dating εφαρμογή, ότι έχουμε βάλει τα απαραίτητα στοιχεία και ότι ξεκινάμε την αναζήτηση για υποψήφιο πρόσωπο.

Για μερικούς -μόλις 20%- είναι εντάξει κάποιος ν’ απαντήσει αμέσως σ’ ένα μήνυμα που θα δεχτεί μέσω μιας dating εφαρμογής, αφού αυτό δείχνει έντονο ενδιαφέρον για το πρόσωπο που στέλνει. Απ’ την άλλη, δείχνει και συνεχή διαθεσιμότητα, κάτι που δε βοηθάει και πολύ να τελεσφορήσει η προοπτική ενός δια ζώσης ραντεβού. Κάποιοι μέσα από μια συζήτηση σε μια εφαρμογή βλέπουν ένα υποψήφιο πρόσωπο για να περάσουν καλά, ενώ κάποιοι άλλοι τα θεμέλια μιας ονειρικής σχέσης.

 

 

Στην αντίπερα όχθη -σε ποσοστό 50%- βρίσκονται όλοι εκείνοι που δε θ’ απαντήσουν αμέσως σ’ ένα μήνυμα υποψήφιου φλερτ, αλλά θ’ αφήσουν πρώτα να περάσει λίγος χρόνος. Ο χρόνος που θεωρείται βάσει έρευνας ιδανικός για να περιμένεις μέχρι ν’ ανταποκριθείς είναι περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά απ’ τη στιγμή που θα λάβεις το μήνυμα. Σύμφωνα με έρευνα, η Carbino θεωρεί πως δεν υπάρχει καλύτερο χρονικό διάστημα για ν’ απαντήσεις, ενώ τα τριάντα δευτερόλεπτα θεωρούνται απαγορευτικά, ειδικά αν έχετε μόλις ξεκινήσει να μιλάτε.

Υπάρχει και ένα ποσοστό -30%- που θ’ απαντήσει ώρες μετά, σε άκυρη χρονική στιγμή, αλλά σίγουρα στη διάρκεια της ημέρας. Καλό θα ήταν -βάση της ίδιας έρευνας-, να μην απαντήσεις την επόμενη μέρα στο υποψήφιο φλερτ. Η τεχνολογία έρχεται να καλύψει -ή να κρύψει- τα υπαρξιακά κενά μας και σίγουρα ένας τρόπος να φλερτάρουμε είναι πλέον μέσω διαδικτύου. Τίποτα όμως δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει τη δια ζώσης επαφή, που συναντάμε πλέον όλο και λιγότερο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Το 95% των σχέσεων που δημιουργούνται μέσω dating apps είναι εφήμερες, ενώ λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να βάλουν τις βάσεις  για ουσιαστική σχέση, με κατανόηση προς τις ανάγκες του συντρόφου. Το 95% ψάχνει μόνο ερωτική επαφή, ενώ λίγοι είναι εκείνοι που απαντούν ουσιαστικά και με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις των υποψήφιων συντρόφων.

Το φλερτ απ’ τον καναπέ δεν είναι κακό, αντιθέτως βοηθάει ιδιαίτερα να γνωρίσουμε τον άλλον, όπως θα κάναμε σε μια δια ζώσης συνάντηση. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να μείνει εκεί, αλλά να προχωρήσει σύντομα και στο ψητό, δηλαδή στην face to face γνωριμία. Απ’ τον χρόνο απόκρισης σε ένα μήνυμα μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά για τον χαρακτήρα κάποιου. Απ’ την άλλη, υπάρχουν κι εκείνοι που αποφεύγουν τα dating apps -όσο κι αν υπόσχονται πως είναι ασφαλή-, όντες προετοιμασμένοι να μείνουν επ’ αόριστον μόνοι αν πρέπει να μάθουν να στέλνουν «γεια σου κουκλ@, τι κάνεις;».

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.