Ας ξεκινήσουμε με τον ορισμό. Έχουμε λοιπόν το υποκείμενο Α που ξέρει τι θέλει, είναι έτοιμο να δώσει, να νιώσει και να δεθεί. Και σκάει και το υποκείμενο Β που δεν ξέρει τι του γίνεται. Τελείως τυχαία, αυτά τα δύο υποκείμενα θα ξεκινήσουν μια φαινομενικά ατελείωτη σχέση με κοινό παρονομαστή την έλξη τους. Η οποία έλξη θα είναι και η μόνη που θα τους ενώνει -για αρχή τουλάχιστον- γιατί είναι αυτό που κι οι δύο μπορούν να δώσουν δίχως ίχνος αναστολών. Έπειτα, ακολουθούν η υπομονή κι η αντοχή, οι οποίες θα ορίσουν τη διάρκεια.

Το υποκείμενο Β λοιπόν μπαίνει σε μια σχέση που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας εξ ολοκλήρου αλλά δε θέλει και να την αφήσει να φύγει. Ναι, ξέρεις το κλασσικό αγαπημένο –θέλω την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτ­ο. Κάποιες φορές αυτή η σχέση θα ξεκινήσει λόγω συγκυριών. Έτυχε να βρεθείτε, υπάρχει κάτι απροσδιόριστο στον αέρα. Όμως δεν ξέρει τι του γίνεται και δε θέλει να σου πει πως θα είναι εδώ, ενώ δε θα είναι. Ούτε βεβαίως να σου τάξει τον ουρανό με τ’ άστρα και μετά να σου πει «αχ, χρειάζομαι λίγο χρόνο να σκεφτώ». Όμορφα, σταράτα, σου παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει πού του παν’ τα τέσσερα.

 

 

Στο χέρι σου λοιπόν είναι αν θες να μπεις σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι και να περιμένεις τ’ αποτελέσματα της εσωτερικής αναζήτησης που θα προκύψουν. Είτε είναι καλά είτε κακά. Στο ενδιάμεσο, εκμεταλλεύσου την καθημερινή σου ελευθερία για να κάνεις όσα αμελείς υπό κανονικές συνθήκες σχέσης και να τεστάρεις αν όντως ταιριάζετε και σε κάτι ακόμα. Πέρα από το καλό το σεξ. Ωραία, και κάπου εδώ τελειώνει το καλό μας σενάριο.

Πάμε στο κακό τώρα. Στην εκδοχή αυτή, η εσωτερική αναζήτηση λειτουργεί σαν μια μεγάλη, ωραία πρόφαση. Σαν ένα αγγελικό πέπλο που κρύβει από κάτω διαφόρων ειδών ανασφάλειες. Από αποφυγή μοναξιάς μέχρι και προσωρινή λύση μέχρι κι αν βρεθεί το κάτι καλύτερο. Από το τίποτα λένε, καλό είναι και το κάτι. Δε θα σου πω τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που έχεις βάσιμες υποψίες ότι ισχύει ένα τέτοιο σενάριο. Ξέρεις προς τα πού πέφτει η κοντινότερη έξοδος. Τρέξε και μετά έλα πάλι εδώ να διαβάζουμε μαζί κείμενα για το πώς να ξεπεράσεις μια σχεδόν σχέση.

Όπως και να έχει, προσπάθησε να κρατηθείς από το μόνο σίγουρο που έχεις. Τον εαυτό σου. Όλα βασίζονται στη δική σου διαχείριση κι υπομονή. Δεν ωφελεί να μένεις πίσω στη ζωή σου και να περιμένεις πότε θα αλλάξουν τα μυαλά του απέναντι. Πότε θα μάθει, πότε θα καταλάβει, πότε θα ανακαλύψει ό,τι ψάχνει ν’ ανακαλύψει. Δε βλέπεις ταινία. Τη ζωή σου ζεις, δεν είσαι απλός παρατηρητής.

Επίσης, αν δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τη ζήλια και την ανασφάλεια, σκέψου το διπλά, γιατί μόνο ασφάλεια δεν παρέχεται σε τέτοιες σχέσεις. Την ασφάλεια θα πρέπει να την αντλείς από τον εαυτό σου. Να είσαι εσύ καλά με το πώς έχουν τα πράγματα. Να μη ζητάς παραπάνω απ’ όσα θέλει να σου δώσει ο άλλος. Δεν είσαι επαίτης προσοχής ή συναισθημάτων. Όσο υπάρχεις κι εσύ μέσα σε αυτή τη σχέση, όσο θέτεις κι εσύ όρια και κυριαρχεί σεβασμός κι από τις δύο πλευρές και δεν ικανοποιείται μόνο η πλευρά του άλλου, όσο νιώθεις καλά και δίνεις όσα παίρνεις, συνέχισε! Το θέμα είναι να μη χαθείς προσπαθώντας να κατανοήσεις και να κρατήσεις τον άλλον κοντά σου.

Τώρα πάλι αν νιώθεις να πνίγεσαι σε μια θάλασσα συναισθημάτων που ψάχνουν ανταπόκριση και δεν έχεις τρόπο να τα τιθασέψεις… Επιλογή σου και πάλι αν θα το ζήσεις ως το τέλος, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φθαρείς. Και θα φθείρεις και το μεταξύ σας περισσότερο. Καλώς ή κακώς δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον άλλον που ενώ σου ξεκαθάρισε από την αρχή τι θέλει, εσύ εκτός ορίων αποφάσισες να νιώσεις.

Σχεδόν, τυπικές, άτυπες σχέσεις. Σχεδόν ερωτευμένοι.

Σχεδόν μαζί. Σχεδόν χώρια.

Σχεδόν μου συμβαίνεις.

Σχεδόν σε θέλω. Ή μάλλον το παραπάνω άφησέ το σκέτο.

Σε θέλω.

Καλή τύχη, λοιπόν.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Νίκη Χατζηευστρατίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου