Σήμερα θα μιλήσουμε για μια ξεχωριστή ομάδα, ένα σύνολο ατόμων που έγιναν γονείς πολύ πριν γίνουν και στην πραγματικότητα γονείς. Σας μπέρδεψα; Πάμε να καταλάβουμε όλοι μαζί το θέμα μας σήμερα και πιστέψτε με θα περάσουμε σούπερ.
Ως μέρος αυτού του συνόλου «γονέων», αφήστε με να απευθυνθώ στους υπόλοιπους εκεί έξω. Πόσες φορές έτυχε να μαζέψετε τον κολλητό ή την κολλητή σας από ένα μπαρ, στο οποίο είχατε πάει για να πιείτε και να περάσετε καλά; Και καταλήξατε εν τέλει να μείνετε στο πρώτο ποτό, γιατί προσέχατε το κοινωνικό κολλητάρι της παρέας -με ποιον θα μιλήσει, αν θα κάνει εμετό, ποιανού ποτό θα πιει; Αν η απάντηση είναι κάθε φορά ή άπειρες φορές τότε μείνετε μαζί μας, καθώς θα αναλύσουμε ενδελεχώς αυτό το θέμα. Αν από την άλλη είστε εκείνοι οι φίλοι που εμείς νταντεύουμε -με την καλή έννοια- τότε πάλι μείνετε για να δείτε τι τραβάμε εμείς οι έρμοι πρόωροι γονείς.
Είναι μάλλον ένα χαρακτηριστικό μας η φροντίδα προς τους άλλους, μάλλον μας έχει κληροδοτηθεί ή το ασπαστήκαμε μετέπειτα στη ζωή μας, δίχως να μπορούμε να απαλλαχτούμε από αυτό. Είμαστε μάλλον όλοι εμείς, που ανήκουμε σε αυτή τη «λέσχη», τα ίδια παιδιά που πριν 20 χρόνια όταν πηγαίναμε εκδρομές και διακοπές με τους γονείς μας, ανεξαρτήτως ημερών, οι μαμάδες μας, μάς έπαιρναν μια ντουζίνα αλλαξιές σε περίπτωση που λερωθούμε, βραχούμε, πέσουμε κάπου και κοπούν τα ρούχα μας, κατουρηθούμε πάνω μας και πολλά άλλα τέτοια συμβάντα -κι ας ήμασταν 16 πια. Όλη αυτή η υπερπροστασία μας έχει χαραχθεί τόσο βαθιά και οριστικά μέσα μας που απλώς πρέπει και εμείς να κάνουμε τα ίδια με τους φίλους μας, με τη σχέση μας και αργότερα δυστυχώς, με τα παιδιά μας.
Έχοντας αναλύσει τι σημαίνει ο όρος γονέας στο σημερινό άρθρο πάμε μαζί να δούμε 5 σημάδια που αν τα παρατηρήσεις και εσύ λίγο καλύτερα, στην καθημερινότητα και τη συμπεριφορά σου, και συνειδητοποιήσεις ότι τα έχεις, τότε πρέπει να κάνεις join στο club.
1. Σε φωνάζουν αλλιώς και Google Maps
Σε όλες τις εκδρομές, και τις εξορμήσεις που κάνετε με την παρέα σας, εσύ είσαι πάντα ο συνοδηγός που κρατάει είτε έναν χάρτη ή έχει ανοιχτά δεδομένα ψάχνοντας στο google maps. Περνάτε από πανέμορφα τοπία, βουνά, θάλασσες, κάστρα και εσύ όχι απλώς δεν έχεις δει τίποτα από αυτά αλλά έχεις ζαλιστεί να ψάχνεις, σε σημείο που ζητάς απελπισμένα μια στάση να βγάλεις μέχρι και την ψυχή της προηγούμενης ζωής σου. Για να μη μιλήσω για τις περιπτώσεις που κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά από τις τόσες συντεταγμένες -λες και ψάχνουμε το κρυμμένο τμήμα της CIA- και καταλήγεις να δώσεις μια λάθος πληροφορία. Είναι η στιγμή που οι φίλοι σου γίνονται ζόμπι έτοιμα να σε κατασπαράξουν.
2. Ανήκεις στο σύλλογο ταξιτζήδων
Εκεί που χαλαρώνεις στον καναπέ και σκέφτεσαι μήπως να κανόνιζες για κανένα καφέ, χτυπάει το τηλέφωνο και ξάφνου σκάει η πρόταση που φανταζόσουν. Ετοιμάζεσαι, βάζεις τα καλά σου, περιποιείσαι τον εαυτό σου και χτυπάει το τηλέφωνο για δεύτερη φορά -και όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι για καλό. Σκέφτεσαι «αν μου το ακυρώσουν θα γίνει χαμός» κι όπως έχεις προετοιμαστεί να κάνεις «καβγά» σου ανακοινώνουν ότι τελικά θα βγείτε με το δικό σου αμάξι γιατί εσύ δεν πίνεις και καλύτερα να τους γυρίσεις σπίτι με μεγαλύτερη ασφάλεια. Και σε περίπτωση που είστε σαν και εμένα, το ποτό το προσπερνάτε γιατί δεν πίνετε έτσι κι αλλιώς, αλλά την ατελείωτη έρευνα για να παρκάρετε πώς θα την ξεπεράσετε, μου λέτε;
3. Σε αποκαλούν οικογενειακό γιατρό
Έτυχε σε αυτή τη ζωή να είσαι παιδί ενός γιατρού ή τέλος πάντων γνώστης των ιατρικών θεμάτων; Τότε είναι που ότι δουλειά και να κάνεις, αυτόματα όποιος από την παρέα έχει πρόβλημα, είσαι αναγκασμένος να κάνεις ιατρική γνωμάτευση μέχρι και συνταγογράφηση, για ιώσεις, γρίπες, πόνο στα χέρια, στην πλάτη, στον αυχένα, πονοκέφαλο, στομαχόπονο και εκατομμύρια άλλα συμπτώματα. Όπως έχεις καταλάβει, εκείνη είναι και η στιγμή που δεν έχεις καν ειδικότητα και είσαι γιατρός μ’ όλες τις ειδικότητες. Αν δε δώσεις μια λύση, θα σε κρατήσουν στο τηλέφωνο μέχρι το ξημέρωμα, οπότε κι αναγκάζεσαι να πεις τις κλασσικές ατάκες: «Έλα μωρέ, τίποτα δεν είναι. Πάρε ένα ντεπόν και θα σου περάσει. Εγώ το είχα πάθει αυτό κι ο γιατρός μου είπε το τάδε. Μήπως να πας σε ένα γιατρό;»
Extra tip: Μην τους αφήσετε να μπούνε στο διαδίκτυο. Σίγουρα θα βρεθούν με άλλα 700 νοσήματα.
4. Ταξιδιωτικό Γραφείο πέρα από Γιατρός
Είπαμε πριν ότι είσαι πάντα ο συνοδηγός στα ταξίδια που πάτε με την παρέα σου. Ε, λοιπόν όλοι ξέρουμε ότι είσαι και ο διοργανωτής της όλης εκδρομής. Όλο αυτό ξεκινάει από την απόφαση κάποιου από την παρέα να πάτε διακοπές όλοι μαζί. Έχετε ορίσει ημερομηνίες, μετά κόπων και βασάνων, και μπαίνετε στην τελική ευθεία της επιλογής καταλύματος. Τότε είναι που ξεκινάνε οι δικαιολογίες του τύπου: «Πες την Ειρήνη ή τον Κώστα ή τον Γιώργο ή τη Μαρία να ψάξει έχω δουλειά εγώ τώρα. Δες λίγο το λινκ που θα σου στείλω και διάλεξε.» Ο ένας λέει τον άλλον και καταλήγεις να είσαι ο τελευταίος σταθμός της αμάξης. Οπότε ξεκινάς την έρευνα μόνος σου και βγάζεις ένα 5ημερο πλάνο που άλλα ταξιδιωτικά γραφεία το πουλάνε 800ευρώ. Να μη μιλήσω για το πέρας της εκδρομής που είναι όλο παράπονα και λένε εναλλακτικές που θα τους άρεσαν περισσότερο, λες και δεν μπορούσαν να τις προτείνουν.
Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
5. Κινητό mini-market
Ξέρουν πως η μανούλα σου σε έχει κάνει οργανωτικό άνθρωπο και το εκμεταλλεύονται. Αν έχουν πονοκέφαλο θα σου ζητήσουν ντεπόν, αν έχουν συνάχι θα σου ζητήσουν χαρτομάντιλο, αν έχουν λερωθεί θα σου ζητήσουν από μωρομάντιλο μέχρι δεύτερη μπλούζα. Από εσένα θα ζητήσουν και το κινητό γιατί δε θυμήθηκαν να βάλουν κάρτα, από σένα και κάνα κρακεράκι γιατί πείνασαν και δεν έχει τέλος. Γενικότερα ότι και να συμβεί για οδοντόκρεμα, οδοντογλυφίδες, σαμπουάν, πετσέτα, τα πάντα θα τα ζητήσουν από εσένα. Ευτυχώς, να πω σε αυτό το σημείο που όντως τα έχουμε και μάλιστα τριπλά και τετραπλά και δεν ξεμένουμε και εμείς οι ίδιοι.
Είναι 5 από τα 10000 σημάδια που αν βλέπετε, δε θα ηρεμήσετε ποτέ, ούτε καν στις διακοπές σας ή στο ίδιο σας το σπίτι. Στην τελική όμως, ξέρουμε όλοι όσοι είμαστε κάπως έτσι, ότι στο τέλος της ημέρας κάπου βαθιά μέσα μας νιώθουμε μια ευχαρίστηση και μια ασφάλεια που όλα κύλισαν βάση σχεδίου και μάλιστα του δικού μας.
Θέλουμε και τη δική σου άποψη!
Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου