Είναι αλήθεια πως είσαι απ’ τους πιο κοινωνικούς τύπους. Όπου κι αν βρεθείς, προσαρμόζεσαι εύκολα και όσοι άγνωστοι κι αν υπάρχουν στην παρέα, είναι λες και γνωρίζεστε από καιρό. Βγαίνεις και ανεξαρτήτως ψυχολογίας, έχεις σκοπό να περάσεις όμορφα. Έχεις τη διάθεση να γνωρίζεις διαρκώς νέα άτομα, να διευρύνεις τον κύκλο σου. Αρέσκεσαι να έρχεσαι σ’ επαφή με χαρακτήρες που δε μοιάζουν γνώριμοι, που θα προσθέσουν έστω και ένα διαφορετικό στοιχείο στη ζωή σου ή τουλάχιστον στη μέρα που βρίσκεστε μαζί στον ίδιο χώρο. Έλα όμως που ορισμένες φορές μπλοκάρεις και ξαφνικά εμφανίζεται στο προσκήνιο η ντροπαλή εκδοχή του εαυτού σου. Ξαφνικά, οι φίλοι σε ρωτάνε τι έχεις και πού χάθηκε η κοινωνικότητά σου.
Όλα εναπόκεινται στην παρέα που έχεις δίπλα σου. Βεβαίως, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και η διάθεσή σου. Όμως αν η παρέα με την οποία θα βγεις να διασκεδάσεις δε σε γεμίζει και πολύ ή αν η παρέα βαριέται να κινηθεί και να κάνει χαμό, γίνεσαι κι εσύ αναγκαστικά λίγο πιο σιωπηλός, μπαίνεις κατά κάποιο τρόπο στο αθόρυβο. Μια άλλη περίπτωση που θα επιλέξεις να μην είσαι τόσο θορυβώδης, είναι όταν στην παρέα υπάρχουν πολλά άτομα που σου είναι παντελώς άγνωστα. Ως κοινωνικό ον θα προσπαθήσεις να γνωρίσεις τα νέα πρόσωπα, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα ταιριάξει η αύρα σου με τη δική τους. Εξάλλου, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να συμπαθείς τους πάντες. Όλο και κάποιο άτομο θα υπάρχει που θα σου βγάζει αρνητική ενέργεια.
Ο ντροπαλός εαυτός σου βγαίνει στην επιφάνεια και όταν δε σ’ εμπνέει ένας χώρος. Θα μιλήσεις, θα κάνεις παρέα, αλλά δε θα απολαύσεις στον υπέρτατο βαθμό την έξοδό σου. Ο χώρος που σε κάνει να αισθάνεσαι ντροπαλός ίσως έχει τις ρίζες του στο παρελθόν, ίσως να ήταν το στέκι σου με το πρώην ταίρι ή μπορεί απλά να μην είναι του γούστου σου. Αν για παράδειγμα πας σε ροκ μπαρ και εσύ δεν ακούς ροκ είναι κάπως αναμενόμενο πως δε θα κάνεις ξέφρενο πάρτι. Σίγουρα, όμως, ως εμπειρία αξίζει να το ζήσεις κι αυτό!
Κάπως πιο υποτονικός μπορεί να γίνεις και όταν συναντήσεις ένα πρόσωπο που σε γοητεύει, που σε κάνει να νιώθεις κάπως ιδιαίτερα και δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς. Εκεί που μιλάς, χορεύεις και κάνεις τρέλες με την παρέα, περνά το άτομο που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και εσύ από «πάρτι άνιμαλ» κάθεσαι στην καρεκλίτσα σου και απλώς το κοιτάς από μακριά. Όσοι σε ξέρουν καλά, θα αναγνωρίσουν αμέσως πως κάποιος/κάποια που βρίσκεται εκεί κοντά, σου έχει πάρει τα μυαλά. Μπορεί, όμως, βλέποντας το «νέο αμόρε» αντί ντροπαλός να περάσεις στο άλλο άκρο και να αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι έξαλλα.
Το γεγονός ότι σου αρέσει να κάνεις τον καθένα που βρίσκεται κοντά σου να νιώθει άνετα είναι προτέρημα και να το θυμάσαι. Συνέχισε να είσαι έτσι ακριβώς. Δε χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις σε κανέναν. Αν η παρέα σού βγάζει τον κοινωνικό σου εαυτό, καλώς. Αν μια άλλη παρέα σού βγάζει να μπεις στο mute, πάλι καλώς. Το ότι είσαι κοινωνικός δε σημαίνει ότι δεν είσαι και ντροπαλός, ότι δε σε κυριεύουν δισταγμοί, ότι δε δικαιούσαι κάποιες στιγμές να μην πολυμιλάς. Το μόνο σίγουρο είναι πως είσαι υπέροχος, όπως κι αν σου βγαίνει να συμπεριφερθείς!
Θέλουμε και τη δική σου άποψη!
Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.