Μπορεί το φθινόπωρο να φέρνει περισσότερες συννεφιές και μικρές μέρες απ’ ό,τι το καλοκαίρι, αλλά τα άστρα κάνουν δουλίτσα και φέτος. Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, μια σειρά από πλανήτες ολοκληρώνουν τους ανάδρομους κύκλους τους, τοποθετούνται σε ορθή πορεία και σπάνε επιτέλους την γκαντεμιά που μας δέρνει. Αυτές οι αλλαγές, μαζί με μερικές άλλες τυχαίες αστρολογικές διελεύσεις, θα παίξουν ρόλο στον καθορισμό της καλύτερης ημέρας του φθινοπώρου, αστρολογικά, για κάθε ζώδιο.

 

Κρίος: 23 Νοεμβρίου

Μπορεί να βρίσκεται στο τέλος του φθινοπώρου, αλλά αυτή η μέρα αξίζει να επισημανθεί για τον Κριό, επειδή φέρνει ισχυρή θεραπευτική ενέργεια που προορίζεται να ανεβάσει την ατμόσφαιρα του ζωδίου αυτού ως και την περίοδο των διακοπών. Ο Χείρωνας, ένας αστεροειδής που μοιάζει με πλανήτη και είναι γνωστός ως ο “πληγωμένος θεραπευτής”, τερματίζει την πολύμηνη ανάδρομη πορεία του στο ζώδιό σου, επιστρέφοντας σε κίνηση προς τα εμπρός και παρέχοντάς σου πιθανές ανακαλύψεις στην κατανόηση του τι σε κρατούσε πίσω. Θα μπορούσες επίσης να ανακαλύψεις μια νέα μέθοδο αυτοφροντίδας ή θεραπείας αυτή την περίοδο.

 

Ταύρος: 15 Νοεμβρίου

Το φθινοπωρινό αποκορύφωμα έρχεται με τη μορφή των ανθρώπων που αγαπάς. Ο πλανητικός σου κυβερνήτης, η προσανατολισμένη στις αξίες Αφροδίτη, σχηματίζει ένα υποστηρικτικό τρίγωνο με τον ευεργετικό Δία, και οι δύο πλανήτες αγγίζουν τους οίκους των σχέσεών σου: η Αφροδίτη στον έβδομο οίκο των συνεργασιών σου και ο Δίας στον 11ο οίκο των φιλιών σου. Θα μπορούσες να νιώσεις μια έντονη επιθυμία να έρθεις κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους, οργανώνοντας ίσως μια φιλική συνάντηση και ένα ρομαντικό ραντεβού. Επίσης μην εκπλαγείς αν ένας φίλος ή συνάδελφος σε συστήσει σε κάποιον που θα γίνει ο έρωτας της ζωής σου.

 

Δίδυμος: 6 Οκτωβρίου

Περιμένεις πνευματική διαύγεια αυτή την ημέρα, Δίδυμε. Ο πλανητικός σου κυβερνήτης, ο Ερμής με προσανατολισμό στη διάνοια, σχηματίζει ένα ρέον τρίγωνο με τον βαθύ, ψυχικό Πλούτωνα, ενώ ενεργοποιεί τον τέταρτο οίκο σου, τον οίκο του σπιτιού και των οικογενειακών ριζών. Για να μην αναφέρουμε ότι ο Ερμής θα έχει επίσης πρόσφατα τερματίσει την ανάδρομη πορεία του, οπότε τα μηνύματά του μοιάζουν άμεσα και ξεκάθαρα: Θα έρθουν λεφτά στην τσέπη. Αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί με ένα απρόσμενο κέρδος, είτε για το μέλλον είτε για την παρούσα στιγμή.

 

Καρκίνος: 23 Νοεμβρίου

Θυμάσαι την προαναφερθείσα υπερ-θετική μέρα που ο Δίας τελειώνει την ανάδρομη πορεία του και υπάρχει νέα σελήνη στον Τοξότη; Λοιπόν, εκείνη η μέρα θα σου φέρει μια ιδιαίτερη δόση καλής τύχης, Καρκίνε. Όταν ο Δίας ορθοδρομήσει, θα αγγίξει τον ένατο οίκο σου, τον οίκο της εξερεύνησης, της πνευματικότητας και της διαπολιτισμικής κατανόησης, ωθώντας σε να βάλεις νέους στόχους. Οι συζητήσεις με τα μέλη της οικογένειας αυτή την περίοδο μπορεί να είναι αποκαλυπτικές, οδηγώντας σε ανακαλύψεις που θα σε βοηθήσουν να δεις πώς μπορείς να βοηθήσεις κάποιον που το έχει ανάγκη.

 

Λέων: 22 Οκτωβρίου

Συνήθως ευδοκιμείς σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, Λέων. Αλλά, αυτή τη μέρα, μπορείς να περιμένεις να γίνεις ο απόλυτος μαγνήτης της λατρείας των άλλων ανθρώπων. Ο πλανητικός σου κυβερνήτης, ο Ήλιος, συναντά την ερωτοκεντρική Αφροδίτη στον τρίτο οίκο σου, της επικοινωνίας και της εκπαίδευσης, προσδίδοντας μια στοργική, υποστηρικτική ατμόσφαιρα στην ημέρα. Δραστηριότητες που διευρύνουν τη βάση των γνώσεών σου -όπως, για παράδειγμα, η επίσκεψη σε ένα μουσείο ή η παρακολούθηση μιας ποιητικής ανάγνωσης- μπορεί όχι μόνο να εμπλουτίσουν το μυαλό σου, αλλά και να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις περαιτέρω σημαντικές σχέσεις.

 

Παρθένος: 2 Οκτωβρίου

Καθώς αρχίζει ο Οκτώβριος, θα μπορούσες να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο στοιχείο σου, Παρθένε. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πλανητικός σου κυβερνήτης, ο επικοινωνιακός Ερμής, βγαίνει από την ανάδρομη πορεία του και μάλιστα στο ζώδιό σου, χαρίζοντάς σου μια δόση διαύγειας κι αυτοπεποίθησης στη λήψη αποφάσεων. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, μπορεί να αισθανόσουν ότι υπήρχαν καθυστερήσεις και παρεξηγήσεις, αλλά όλη η επανεξέταση κι η επαναξιολόγηση που έκανες τώρα συμβάλλει σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο κατανόησης. Οι άνθρωποι μπορεί ακόμη και να σε αναζητούν για συμβουλές.

 

Ζυγός: 22 Οκτωβρίου

Ακριβώς όπως ο Λέων, έτσι κι εσύ θα νιώσεις τυχερός στις 22 Οκτωβρίου, χάρη στη σύνοδο του Ήλιου με τον πλανητικό σου κυβερνήτη, την ερωτοκεντρική Αφροδίτη. Και το γεγονός ότι αυτή η συνάντηση γίνεται στο ζώδιό σου, κάνει το όλο θέμα ακόμα πιο ξεχωριστό. Να περιμένεις ότι τα πράγματα στη ζωή σου θα διαπνέονται από καλή ενέργεια και τύχη. Απόψε είναι η μέρα που πρέπει να ζητήσεις εκείνο το ραντεβού, την αύξηση στη δουλειά, τη μείωση στο ενοίκιο, ή απλώς να παίξεις ένα τζόκερ, και να είσαι σίγουρος ότι δε θα χάσεις.

 

Σκορπιός: 8 Οκτωβρίου

Τα συναισθήματα και η διαίσθησή σου θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα έντονα αυτή τη μέρα, Σκορπιέ, καθώς ο σύγχρονος πλανητικός κυβερνήτης σου, ο μετασχηματιστικός Πλούτωνας, ολοκληρώνει την ανάδρομη πορεία του κι επιστρέφει σε κίνηση προς τα εμπρός. Αν περίμενες κάτι να προχωρήσει και να αλλάξεις σελίδα, σήμερα είναι αυτή η μέρα. Κι οι άλλοι μπορεί να είναι σε θέση να αισθανθούν αυτή τη δύναμη, επίσης: Θα διαπιστώσεις ότι οι άνθρωποι στρέφονται σε εσένα για βοήθεια στην πλοήγηση της συναισθηματικής πολυπλοκότητας των καταστάσεων που περνούν.

 

Τοξότης: 23 Νοεμβρίου

Η τύχη έρχεται με την επιστροφή του πλανητικού σου κυβερνήτη, του τυχερού Δία, στην εμπρόσθια τροχιά του, μαζί με τη νέα σελήνη στο ζώδιό σου. Ειδικότερα, θα έχεις καλές αποκαλύψεις στο μέτωπο του σπιτιού, καθώς ο Δίας ενεργοποιεί τον τέταρτο οίκο των οικογενειακών σου ριζών καθώς αλλάζει κατεύθυνση. Αν υπήρχαν καταστάσεις με την οικογένεια που ένιωθες σαν να ήταν σε αναμονή, αυτό πρόκειται να αλλάξει. Αλλά ακόμα και πέρα από αυτό, η μέρα αυτή φέρνει δονήσεις ενός καλύτερου και πιο ήρεμου ” νέου εαυτού”.

 

Αιγόκερως23 Οκτωβρίου 

Είτε αναδιοργανώνεις τον προϋπολογισμό σου εν όψει των διακοπών, είτε κάνεις οικονομία για ένα μεγάλο έξοδο, είτε απλά τα καταφέρνεις όλα στη δουλειά σου, η επιμονή και η αντοχή σου πρόκειται να αποδώσει καρπούς, Αιγόκερε. Ο πλανητικός σου κυβερνήτης, ο αφέντης Κρόνος, τερματίζει την ανάδρομη πορεία του αυτή την ημέρα, αναδεικνύοντας τον δεύτερο οίκο σου, των προσωπικών πόρων και των οικονομικών. Επιπλέον, αυτή είναι μια μέρα για να κάνεις έναν απολογισμό των δεξιοτήτων και των ταλέντων σου, εξερευνώντας ίσως τρόπους για να τα αναπτύξεις περαιτέρω.

 

Υδροχόος: 23 Οκτωβρίου 

Όπως και στον Αιγόκερω, η τυχερή σου μέρα έρχεται όταν ο Κρόνος γίνεται ορθόδρομος, αλλά στην περίπτωσή σου συμβαίνει στο ζώδιό σου, γεγονός που υπερφορτίζει τον πρώτο οίκο της ταυτότητας και του εαυτού σου. Όλα αυτά σημαίνουν ότι αυτή είναι μια μέρα για να κάνεις βήματα προς τα εμπρός σε οποιαδήποτε σημαντικά εργασιακά ή προσωπικά σχέδια. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, μπορεί να σου φάνηκε σαν να βαδίζεις μέσα σε μια δεξαμενή με κινούμενη άμμο, αλλά τώρα, αυτό αλλάζει κι όσα σε κρατούσαν πίσω θα πάψουν να σε απασχολούν. Αυτό θα σε αφήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να κάνεις τους στόχους σου πραγματικότητα.

 

Ιχθείς: 3 Δεκεμβρίου

Ειλικρινά, όλη αυτή η περίοδος των γιορτών είναι η ώρα σου να λάμψεις, με τον Δία (τον παραδοσιακό πλανητικό κυβερνήτη σου) να έχει γυρίσει ορθόδρομος στις 23 Νοεμβρίου και τώρα, τον Ποσειδώνα (τον σύγχρονο πλανητικό κυβερνήτη σου) να γυρίζει ορθόδρομος στις 3 Δεκεμβρίου. Κι αυτό είναι απλώς ένα συνηθισμένο φαινόμενο για την αστρική χρονιά που πιθανότατα διανύεις. Πιο εύκολες αποφάσεις, πιο γρήγορες αποφάσεις, πιο χαλαρές σχέσεις. Απόλαυσε τη γλυκιά ηρεμία κι άσε τον εαυτό σου να πάει με τη ροή.