Πόσες φορές πιάσαμε τον εαυτό μας να σκέφτεται γιατί δε συνεχίζεται εκείνη η συζήτηση που τόσο θέλαμε να συνεχιστεί; Εδώ που τα λέμε όμως, το μήνυμα που περιμέναμε να μας στείλουν και δεν ήρθε, μήπως δεν ήρθε επειδή δεν πήγε ούτε το δικό μας; Γιατί δεν πήραμε την πρωτοβουλία;
Κόντρα στα «δε στέλνω εγώ για να μην καταλάβει ότι ενδιαφέρομαι», τις εκφράσεις τύπου «δε θα ρίξω εγώ τον εγωισμό μου, ας κάνει ο άλλος το πρώτο βήμα», πετάμε κάθε είδους ανασφάλεια, παίρνουμε το κινητό στο χέρι και στέλνουμε εμείς το ρημάδι το μήνυμα! Ας ξεκινήσουμε τη συζήτηση εμείς, όμως με τρόπο τέτοιο, που δε θα το μετανιώσουμε. Συγκεκριμένα, πέντε τρόπους.
Ατάκα νούμερο 1: «Συμφωνώ/Διαφωνώ με αυτό που λες!»
Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος από το να προσεγγίσεις ένα άτομο που σε ενδιαφέρει, αντιδρώντας είτε θετικά είτε αρνητικά σε κάτι που ανέβασε στα social. Είτε μιλάτε απ΄ έξω-έξω και θες σήμερα να ξεκινήσεις εσύ την κουβέντα, είτε θες να κάνεις το βήμα και να στείλεις το πρώτο μήνυμα εξ’ αρχής, αυτή είναι η ευκαιρία σου! Άδραξέ τη λοιπόν και σχολίασε κάτι που πόσταρε.
Ατάκα νούμερο 2: «Πέρασα πολύ ωραία χθες»
Στείλε και πες την αλήθεια. Ακόμη κι αν δε συνεχιστεί το μεταξύ σας, εσύ πες αυτό που ένιωσες. Αν είχατε βγει το προηγούμενο βράδυ λοιπόν και περάσατε όμορφα, στείλε εσύ την επόμενη μέρα κι άνοιξε τη συζήτηση με αυτόν τον τρόπο! Δείξε πως, το πόσο καλά περάσατε το προηγούμενο βράδυ, επηρέασε θετικά το σημερινό σου πρωινό.
Ατάκα νούμερο 3: «Θα πάω εκεί απόψε, θα χαρώ να σε δω»
Αυτό που θέλεις να γίνει, το λες με χιούμορ, δίνοντας πρόσκληση με πλάγιο τρόπο. Με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια κι άμα θες τα κάνουμε και παραπάνω! Όταν ενδιαφέρεσαι για κάποιον, αλλά κομπλάρεις λίγο να προτείνεις να βγείτε, ρίχνεις με τρόπο στο τραπέζι μια πρόσκληση που δηλώνει το πού θα είσαι και πού θα ήθελες να ήταν και το πρόσωπο αυτό. Ακριβώς εκεί δηλαδή, μαζί σου. Στο ίδιο μαγαζί, στην ίδια πλατεία, στην ίδια παραλία. Το μήνυμα εστάλη, παραλήφθηκε, διαβάστηκε κι απαντήθηκε.
Ατάκα νούμερο 4: «Θες να χαλάσουμε τη διατροφή μας παρέα;»
Όταν έχεις τσιμπηθεί, χαλάς και διατροφές, κάνεις κι ατασθαλίες και τρως και το παγωτό που τόσο λαχταρούσες, αλλά δε θα το έτρωγες διαφορετικά. Δε θα προτείνεις να πάτε για σαλάτα πιθανότατα. Γι’ αυτό, αφού ρισκάρεις να στείλεις το πρώτο μήνυμα, στείλ’ το και κάν’ το να αξίζει εις διπλούν. Και θα δεις το αμόρε και θα το προσεγγίσεις σωστά και θα κάνεις και το cheat σου να αξίζει και με το παραπάνω.
Ατάκα νούμερο 5: «Θα προτιμούσα αύριο να σε δω, παρά να σου στείλω»
Ατάκα του ενός εκατομμυρίου. Αφού στην πραγματικότητα αυτό θες να γίνει. Πες το και μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει! Αυτή η ατάκα σε βάζει αμέσως στο παιχνίδι της προσέγγισης. Τα είπατε ξανά και ξανά, καιρός να ιδωθείτε- έτσι δεν είναι; Στείλε λοιπόν αυτή την ατάκα κι επιχείρησε να ξεκινήσει η συζήτηση ξανά, αλλά να έχει και συνέχεια!
Ας πάρουμε λοιπόν το κινητό μας, ας βρούμε το όνομα εκείνου που γουστάρουμε, γράφοντας αυτό που θέλουμε στη συνομιλία. Κι αν στο τέλος δεν έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε και τι έγινε; Μια απόρριψη δε στιγματίζει ολόκληρή μας την ερωτική καριέρα. Κι όπως λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, “better an oops, than a what if”.
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου