Η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό σχέσεων εκεί έξω δίνει μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της επαφής. Στις μέρες μας, εδώ που τα λέμε, ένα καλό κρεβάτι κάνει τη σχέση μας δέκα φορές καλύτερη. Υπάρχουν ζευγάρια που τολμάνε πολλά, υπάρχουν ζευγάρια που τολμάνε λίγα και καλά, αλλά υπάρχουν και ζευγάρια που τολμάνε τα πάντα.
Στοματικό δεν κάνουν όλοι. Και δε χρειάζεται. Είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να προσφέρει απόλαυση και στα δύο μέλη. Αν σου είναι αδιάφορη ή αν γίνεται για να ικανοποιηθεί μόνο ο ένας εκ των δύο τότε καλύτερα να μην το κάνετε. Τίποτα δε γίνεται καταναγκαστικά σε μια σχέση και πόσο μάλλον αυτό.
Μα γι’ αυτούς που το θέλουν και το κάνουν, ήρθε η στιγμή να καταρρίψουμε κάποιους μύθους που ίσως σας έκαναν να προβληματίζεστε για το πώς να το κάνετε ή αν το κάνετε καλά. Αναμφίβολα, με ένα search στο διαδίκτυο, διαβάζοντας ένα εγχειρίδιο ή ακούγοντας τις συμβουλές ενός φίλου, όλοι λίγο ή πολύ θέσαμε τα do’s and don’ts. Αναμφισβήτητα, μετά από αυτή την πράξη αναρωτιέσαι αν το έκανες καλά κι αν άρεσε στο ταίρι σου. Τι είναι αυτό που θέτεις εσύ στον εαυτό σου όμως ως «σωστή πρακτική»; Ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες που ακολουθείς και πιστεύεις πως αν δεν τους τηρείς δεν είσαι αρκετά καλός σε αυτό το κομμάτι;
Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν, υπάρχουν κάποιοι μύθοι γύρω από το τι κάνει ένα γλωσσικό υπερθέαμα θα λέγαμε, να θεωρείται τέλειο. Ο πρώτος μύθος που καταρρίπτεται λοιπόν, είναι το γνωστό «όσο πάει», που ανοίγεις το στόμα τόσο πολύ, ώστε να δίνεις την αίσθηση ότι άραξε καμιά μαούνα σε λιμάνι. Αυτό λοιπόν δεν ισχύει πάντα. Ναι, για όποιον τα καταφέρνει ίσως να θεωρείται συν αλλά υπάρχει και το ρίσκο να μη σου βγει ρε παιδί μου. Επομένως αν το deep δεν είναι και τόσο deep τελικά, δε σημαίνει πως αυτό που κάνεις δεν είναι καλό.
Ο δεύτερος μύθος που δεν είναι πολυαναμενόμενος είναι αυτός που λέει πως όλοι οι άντρες ανεξαιρέτως τρελαίνονται για τη γλώσσα. Έ, όχι. Οι έρευνες έρχονται να καταρρίψουν αυτόν το μύθο και να σου πουν πως, ναι! Εκεί έξω υπάρχουν και άντρες που τη βρίσκουν αλλιώς! Επομένως, αν δεν (ξανά) θέλει δε σημαίνει ότι δε σε γουστάρει ή ότι έκανες κάτι λάθος.
Σας είχα πει πως υπάρχουν άτομα που ρισκάρουν και κάνουν τα πάντα. Δε διστάζουν να δοκιμάσουν διαφορετικά πράγματα και σίγουρα το στοματικό δεν τους τρομάζει και τόσο. Γι’ αυτό και κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα να προβούν και σε κατάποση. Ε ναι! Μη μου πανικοβάλλεστε. Υπάρχουν κι αυτοί. Δεν είναι δα και κάτι τόσο σοκαριστικό. Το νιώθεις, το θέλεις, το κάνεις. Τέλος. Αν δε θέλεις, δε σε αναγκάζει κανείς. Γι’ αυτό και καταρρίπτεται ο μύθος του «αν καταπιείς έχεις κάνει το τέλειο». Μπορεί να το κάνεις το άθλημα του ονείρου και χωρίς να καταπιείς.
Ο τέταρτος μύθος ίσως σας προσγειώσει λίγο απότομα αλλά δυστυχώς οι έρευνες καταρρίπτουν το ότι δεν περνιέται για κανονική επαφή». Λοιπόν μια χαρά περνιέται. Χωρίς πολλά-πολλά. Τελειώνεις; Αν τελειώνεις, τελείωσε.
«Αν το κάνεις καλά θα τελειώσει και σύντομα» πέμπτος μύθος και φυσικά καταρρίπτεται και αυτός. Είναι πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν το χρόνο που χρειάζεται ο άλλος για να τελειώσει. Όσο καλά κι αν το κάνεις δε σημαίνει πως θα τελειώσει και έγκαιρα. Γενικά τη συγκεκριμένη στιγμή δεν ξέρεις τι παίζει στο μυαλό του άλλου, μπορεί να το απολαμβάνει τρελά και να θέλει -ας πούμε- να κρατήσει περισσότερο. Γι’ αυτό χαλαρώστε. Αν σας φαίνεται ατέλειωτο δε σημαίνει πάντα ότι κάπου το χάσατε.
Δεν μπορεί, όλο και κάπου θα ταυτιστήκατε. Είτε το κάνετε είτε όχι. Η ουσία είναι μία. Πως τίποτα δεν ισχύει πάντα, απ’ όσα μπορεί να πιστεύουμε. Πάρτε τα πάνω σας λοιπόν. Εδώ δε χωράνε ανασφάλειες και ταμπού. Εδώ και στο κρεβάτι μας είμαστε εμείς και τίποτα περισσότερο. Όπως θέλουμε, ό, τι θέλουμε και όποτε θέλουμε θα κάνουμε αυτό που τραβάει ο οργανισμός μας. Χωρίς do’s and don’ts, χωρίς οδηγίες χρήσεις.
Η συνταγή είναι απλή. Τεχνική και πάθος. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και λίγο πριν σας αφήσω, να θυμάστε πως οι μύθοι, είναι για να καταρρίπτονται και οι αλήθειες για να λέγονται κατάματα.
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου