Όταν κάποιος μας απορρίπτει χωρίς να είναι ξεκάθαρος και συγκεκριμένος ο λόγος, υποσυνείδητα δημιουργούνται αρνητικά συναισθήματα αυτοεκτίμησης, ενώ αμφισβητούμε την εμφάνιση, το μυαλό ή και την παρουσία μας ολόκληρη. Σε ακολουθία του πρώτου, βγαίνουν στην επιφάνεια οι αρνητικές εμπειρίες που ζήσαμε με την πρώτη σχέση αγάπης που είχαμε ποτέ, τη σχέση με τους γονείς μας.
Έτσι, όταν δεχόμαστε την απόρριψη από κάποιον και μας δημιουργούνται αισθήματα ματαίωσης, μας πιάνει το πείσμα μας και νομίζουμε πως μόνο η αποδοχή από το άλλο άτομο είναι η σωτηρία μας. Στην πραγματικότητα όμως, η γαλήνη που αποζητούμε θα έρθει από τον ίδιο μας τον εαυτό. Βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν εν γνώσει μας. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος μας απορρίπτει κι εμείς δεν το καταλαβαίνουμε;
Είναι φοβερά δύσκολο να μπεις στη φιλοσοφία του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου, ενώ το να κατανοήσεις πράγματα που δεν είναι κανείς διατεθειμένος να σου εξηγήσει, μοιάζει με Γολγοθά. Οι περισσότεροι περνάμε από πολλά αποτυχημένα ραντεβού, ghosting, zombieing, curving και γενικά ό,τι άλλο τελειώνει σε “ing” για να βρούμε τον άνθρωπο της ζωής μας. Ίσως έχεις πολλές άγνωστες λέξεις παραπάνω αλλά ας κρατήσουμε το curving, μιας και είναι το θέμα μας για σήμερα. Αφορά ένα καινούργιο dating trend που εξασκεί κάποιος ως μέσο για να δείξει πως δεν επιθυμεί τον άνθρωπο που τον επιθυμεί.
Τι είναι όμως το curving στην ουσία του; Με μια σύντομη αναδρομή στην αργκό ανακαλύψαμε πως το curving είναι περίπου το ίδιο με το ghosting. Μόνο που στο πρώτο δεν εξαφανίζεται κάποιος τελείως, αλλά μερικώς. Σίγουρα θ’ απαντήσει στο μήνυμά σου αλλά ίσως του πάρει μέρες, βδομάδες, μήνες, χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θ’ απαντήσει. Ένας curving τύπος ανθρώπου, δε θα σε αφήσει στο διαβάστηκε. Αντίθετα θα σου απαντήσει με κάποια δικαιολογία μετά από την ολιγοήμερη απουσία του. «Με συγχωρείς αλλά είχα δουλεία», «Δεν μπήκα στα social τόσες μέρες», «Αρρώστησε η γάτα μου κι έτρεχα» είναι κάποιες από τις δικαιολογίες που θα μπορούσε να σου πει. Ουσιαστικά σε απορρίπτει, αλλά είναι κι ευγενικός, ενώ δεν προτείνει κάτι για να συνεχίσετε την κουβέντα ή να βρεθείτε από κοντά.
Το χειρότερο απ’ όλα σ’ αυτό το φαινόμενο είναι ότι ο curver θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Σε κάνει να νιώθεις ότι υπάρχει έστω και μια ελπίδα να βγείτε, ή ότι μπορεί να είστε μαζί. Αλλά, τέτοια ελπίδα δεν υπάρχει. Εσύ μπορεί να χαρείς που θα δεις μήνυμα στο instagram μετά από δέκα αιώνες αλλά αυτό που θ’ αντικρίσεις θα είναι κάτι πολύ μέτριο κι αδιάφορο. Ίσα-ίσα να πάρεις τη χαρά και στο καπάκι την απογοήτευση. Το κάνει για να κρατάει ζεστό το έδαφος; Ενδεχομένως. Είναι πολλοί εκείνοι που κρατάνε τη λίστα τους ανοιχτή για παν ενδεχόμενο.
Δε βγάζεις άκρη μ’ αυτά τα φαινόμενα. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι πάντα κακό το curving γιατί αυτός που το κάνει μπορεί να μην το κάνει συνειδητά. Σκέψου εσύ, σε πόσους έχεις απαντήσει από ευγένεια για να μην τους στεναχωρήσεις; Βασικά σ’ αυτή την περίπτωση δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, να απαντάς ή να μην απαντάς; Τέλος πάντων, το αφήνω εδώ γιατί θα βγουν κι άλλα στην επιφάνεια και δε θέλουμε.
Σε κάθε περίπτωση, η ειλικρίνεια είναι το παν. Καλύτερα να πεις την αλήθεια σε κάποιον και να πληγωθεί -θα το ξεπεράσει κάποια στιγμή- παρά να τον έχεις μία ζέστη μία κρύο. Φαντάσου να ήσουν εσύ στη θέση του. Κι εδώ τι λέμε; Ό,τι δε θέλουμε να μας το κάνουν δεν το κάνουμε. Άντε κοιμήσου τώρα, γιατί αν είναι curver δε θα στείλει. Ή μήπως σήμερα είναι η μέρα του;
Θέλουμε και τη δική σου άποψη!
Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου