Σ3ξ, το Α και το Ω σε μία σχέση. Μεταξύ μας αν δεν ταιριάξεις με τον σύντροφο σου σε αυτό το κομμάτι, κάτι πάει λάθος, ψάχνεις κάτι άλλο, ψάχνει κάτι διαφορετικό. Το να μην έχετε ίδιες προτιμήσεις διασκέδασης ή να υπάρχει ασυμφωνία χαρακτήρων δεν είναι δα και τόσο φοβερό, αλλά η έλλειψη σ3ξουαλικής χημείας είναι καλώς ή κακώς καθοριστικό για τη μεταξύ σας πορεία.
Στο κρεβάτι απελευθερώνονται οι πιο κρυφοί μας πόθοι, παίρνουν σάρκα κι οστά όλες μας οι φαντασιώσεις, βγαίνει ένας άλλος μας εαυτός. Εκείνος, δίχως ταμπού, ανασφάλειες και κάθε είδους αναστολές. Σε θέλω, με θέλεις, γιατί να το σκεφτόμαστε, ας ξεχυθούμε στα κατακόκκινα σεντόνια κι ας κάνουμε πράξη και την τελευταία σκέψη. Ας χτυπήσει η καύλ@ κόκκινο, ας ιδρώσουν τα κορμιά μας όπως ποτέ ξανά, ας βγάλουμε από μέσα μας τα πιο ζωώδη ένστικτα.
Πέρα όμως απ’ το σ3ξ, υπάρχει και το φιλί κι εκεί είναι που δεν μπορείς να πεις στιγμή ψέματα και να προσποιηθείς κάτι αλλιώτικο, ότι σου άρεσε, ότι ένιωσες ρίγη, για παράδειγμα. Εκείνα τα δεύτερα που ενώνονται τα χείλη σας, είναι και τα πιο σημαντικά. Αποτελεί το επόμενο στάδιο, μετά απ’ το φλερτ, την έναρξη της μεταξύ σας πορείας, αν δεν υπάρξει χημεία εκεί, πώς να υπάρξει συνέχεια;
Το φιλί είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δείξεις τα συναισθήματά σου στον σύντροφό σου, τις προθέσεις σου, τον βαθμό πόθου σου γι’ αυτόν. Η ανατριχίλα που αισθάνεσαι όταν φιλάς τα χείλη του, όταν οι γλώσσες σας μπερδεύονται, όταν με έναν μαγικό τρόπο γίνονται ένα και ταξιδεύουν στον κόσμο της ηδονής αποτελεί την περίτρανη απόδειξη ότι δίχως χημεία στο φιλί, δεν υπάρχει προκοπή. Δεν είναι τυχαίο που δύο άνθρωποι πριν να καταλήξουν στο κρεβάτι, δοκιμάζονται κατά κάποιο τρόπο μέσω του φιλιού.
Και για να το πάμε και λίγο πιο επιστημονικά, ύστερα από έρευνες προέκυψε ότι γύρω στους εκατό πενήντα μύες κινητοποιούνται σε σώμα και πρόσωπο μέσω ενός φιλιού. Ορισμένες απ’ τις ουσίες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη, η ανδρεναλίνη, αλλά κι η ωκυτοκίνη, η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης» κι εκείνη που απελευθερώνει τη σ3ξouαλικότητα κι οδηγεί στην κορύφωση του ερeθισμού. Επίσης, δύο άνθρωποι υγιείς, όταν φιλιούνται παράγουν μεγάλη ποσότητα σάλιου, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η είσοδος μικροβίων, ακόμη κι αν ανταλλάσσουν εκατομμύρια βακτήρια οι δύο οργανισμοί μεταξύ τους.
Φιλιά που αφήνουν υπονοούμενα, διεκδικητικά κι έντονα, άλλοτε τρυφερά, χλιαρά ή μήπως παθιάρικα, όλα είναι απόδειξη του ποιοι είμαστε, τι ζητάμε κι ο τρόπος με τον οποίο το αποκτάμε. Το φιλί εξάλλου αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης σε συγγραφείς, ζωγράφους, ποιητές και γενικότερα στον κόσμο της τέχνης. Το «σεσημασμένo» φιλί της Κικής Δημουλά , είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
«Κάθε φιλί
αποτελείται εξολοκλήρου από τον κίνδυνο
να είναι το τελευταίο.
Διαρκές είναι μόνο
εκείνο το φιλί που ουδέποτε εδόθη.»
Να φιλάτε με όλο σας το είναι, να κάνετε οικονομία αλλού, όχι στα φιλιά. Σε αυτά να δίνεστε ψυχή και σώμα, δίχως αναστολές, ευγένεια, αλλά κτητικά κι ολοκληρωτικά. Να φτάνετε σε σημείο να μην παίρνετε ανάσα, να κόβεται, το τρέμουλο να γίνεται ανεξέλεγκτο, αλλά η επιθυμία να μη σας επιτρέπει να διακόψετε τη στιγμή. Εκεί είναι που θα συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά αισθάνεσαι και αν αξίζει.
Φιληθείτε γιατί χανόμαστε!
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη