Βάλ’ το καλά στο μυαλό σου και πορεύσου με αυτό. Αποδέξου ότι, ο κάθε άνθρωπος ορίζει μόνος του τις προτεραιότητές του κι εσύ ενδέχεται να μην είσαι μια από αυτές. Όσο και να προσπαθήσεις να το αλλάξεις αυτό, είναι ανέφικτο και στην τελική γιατί να μπεις σε αυτή τη διαδικασία; Δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να επιβάλουμε σε κάποιον να νοιάζεται, να νιώσει, να μας δώσει την προσοχή που θα θέλαμε. Αν είναι να μπεις σε αυτή διαδικασία, τότε δεν πρέπει να τη θέλεις την προσοχή, γιατί εκείνος που νοιάζεται για εσένα, νοιάζεται και για το πώς αισθάνεσαι χωρίς να ζητιανέψεις γι’ αυτό.

Το γεγονός ότι εσύ θα επιθυμούσες να λάβεις μια διαφορετική αντιμετώπιση ή συμπεριφορά από κάποιον δε σημαίνει ότι ο άλλος είναι υποχρεωμένος να σε ευχαριστήσει παίζοντας θέατρο ή καταπιέζοντας τον εαυτό του. Εδώ είναι το σημείο που πρέπει να επέμβει η αξιοπρέπειά σου και να σε απομακρύνει από το πρόσωπο αυτό, ακόμα κι αν εσύ κατά βάθος δεν το θέλεις.

Μη μετανιώνεις αν έδωσες κάτι παραπάνω ή επένδυσες περισσότερα σε αυτόν τον άνθρωπο. Δεν είναι ντροπή να νιώθεις, ντροπή είναι να φοβάσαι να παραδεχτείς το πως νιώθεις. Τι τον θέλεις τον άνθρωπο που αντέχει μια ολόκληρη ή και ολόκληρες μέρες χωρίς να σε αναζητήσει; Εσύ είσαι εκεί και περιμένεις ένα τηλεφώνημα ή μια απάντηση στο μήνυμα σου κι η άλλη πλευρά ισχυρίζεται πως είχε δουλειά. Μπαρούφες! Δεν είπαμε να είναι πάνω από ένα τηλέφωνο όλη μέρα, αλλά στην εποχή που ζούμε, όλοι είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή με ένα τηλέφωνο στο χέρι και μοιάζει αδύνατον να έχουν περάσει ατέλειωτες ώρες χωρίς να έχει δώσει σημεία ζωής. Χρειάζεται να σπαταλήσει 30 δεύτερα για να πληκτρολογήσει δυο λόγια κι ενώ δεν το κάνει, εσύ κάθεσαι και περιμένεις;

Ο άνθρωπος που νοιάζεται δε θα σε κάνει να αμφιβάλεις γι’ αυτό. Δε θα σε βάλει στο τριπάκι να ζητιανεύεις  και να ξεροσταλιάζεις για λίγες κουβέντες. Το ενδιαφέρον του θα το συναντάς σε απλές μικρές καθημερινές πράξεις, σε ένα διακριτικό ενδιαφέρον, στον τρόπο που θα προσπαθεί να έρθει κοντά σου και να σε συναντήσει. Μην ξεχνάς πως αυτός που δε νοιάζεται ψάχνει δικαιολογίες, σε αντίθεση με αυτόν που νοιάζεται και βρίσκει αφορμές. Αφορμές να επικοινωνήσει μαζί σου, να συνδεθεί με κάθε τρόπο μαζί σου, να σε δει ακόμα κι αν ο χρόνος του είναι περιορισμένος, να φτιάχνει χρόνο για εσένα. Στην τελική, ξέρεις τι είναι αυτό που μετράει; Ο τρόπος που κάποιος θα σε βάλει στην καθημερινότητά του!

Έχει γίνει το σλόγκαν των ημερών η λέξη «διαβάστηκε» κι όχι άδικα. Υπάρχει άνθρωπος καψουρεμένος που να σε αφήνει σε αυτό το περιβόητο «διαβάστηκε»; Η απάντηση είναι, φυσικά και όχι! Σε αυτή την κατάσταση θα σε αφήσει ένα άτομο που δεν ενδιαφέρεται τόσο, κι απλά περνάει τον χρόνο του τις στιγμές που δεν έχει κάτι καλύτερο να ασχοληθεί. Αυτός είναι ο γνωστός σε όλους μας ρόλος της καβάτζας. Λίγα ψίχουλα ενδιαφέροντος και απαντήσεις αραιές, δίχως να δίνεται τροφή για συζήτηση, σαν να σου κάνει χάρη που απάντησε κιόλας. Δε σε τιμάει ιδιαίτερα αυτός ο ρόλος, του «ξεχασμένου παιχνιδιού» και καλό είναι να μη σπαταλάς τον χρόνο σου άδικα. Να ψάχνεις για σχέσεις που χάνεις το μυαλό σου, και όχι τον καιρό σου.

Συντάκτης: Άννα Γιαννούλη