Overthinkers του κόσμου ενωθείτε! Αν κι εσύ έχεις την τάση να τα υπεραναλύεις όλα στο μυαλό σου,  τότε μπορείς να καταλάβεις την περίπτωση του να έχεις κάψει ακόμη μια νέα γνωριμία, επειδή το μυαλό σου τρέχει με ταχύτητα φωτός (κι ίσως πιο γρήγορα) κάτι το οποίο είναι πολύ κουραστικό, εξαντλητικό και δε σε αφήνει να απολαμβάνεις πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου. Βασικό χαρακτηριστικό των overthinkers είναι ο φόβος να μην παρεξηγηθούν, κάτι που συμβαίνει επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό έχει αυξημένη την ενσυναίσθηση και τείνει να μπαίνει στη θέση του άλλου, δημιουργώντας όμως δικές του εκδοχές και παραποιώντας τις καταστάσεις. Η ενσυναίσθηση είναι πολύ καλό χαρακτηριστικό όταν φυσικά μαθαίνεις σε ποιες καταστάσεις πρέπει να «βγαίνει» μπροστά και σε ποιες όχι.

Θέλω να πάρεις μια βαθειά ανάσα, και πάμε να δούμε για ποιους λόγο οι αισθηματικές σου γνωριμίες τελειώνουν πριν καν αρχίσουν.

 

1. Έχεις την τάση να μην απαντάς  αυθόρμητα στα μηνύματα. Είναι ωραίο να δίνεις μια καλή και έξυπνη απάντηση στα μηνύματα, αλλά καμιά φορά το να στύβεις το κεφάλι σου για να εντυπωσιάσεις στέλνοντας ολόκληρο κατεβατό σε καταστάσεις που θα μπορούσες να απαντήσεις και μονολεκτικά, μόνο για τις εντυπώσεις σε κάνει να χάνεις την ουσία. Με τη σειρά της η υπερανάλυση της απάντησης σε ένα μήνυμα σε κάνει να μην μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα από κοντά, γιατί ως γνωστόν όταν πληκτρολογείς έχεις την ελευθερία του χρόνου, στην εξ’ επαφής συνάντηση όμως υπάρχει ο διάλογος της στιγμής. Εδώ θέλω να θυμάσαι πως το μυστήριο πολλές φορές είναι και αυτό που κάνει τον άλλον να θέλει να σε γνωρίσει περισσότερο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θες να ξανά στείλεις ένα κατεβατό θυμήσου αυτό!

 

2. Πόσες φορές έχεις φτάσει να έχεις κουραστεί και εσύ από την υπερανάλυση και να μη σου μένει ενέργεια για τίποτα άλλο; Ξέρεις, φυσικό επακόλουθο είναι μετά να έχεις αντιδράσεις των άκρων, όπως το να θες να αναλύσεις κάθε σου απάντηση για να μην παρεξηγηθείς ή το άκρως αντίθετο, να δείχνεις παντελή αδιαφορία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι σε μια σχέση είναι σημαντικό να είμαστε ο εαυτός μας χωρίς να χρειάζεται να σκεφτόμαστε την κάθε απάντηση μας δέκα φορές, γιατί μπορεί ο συνομιλητής μας να την παρεξηγήσει ή να σκεφτόμαστε μέχρι και τον τρόπο που κρατάμε ένα ποτήρι για να αρέσεις σε κάποιον.

 

3. Μάθε να εκφράζεις αυτά που σκέφτεσαι γιατί μόνο έτσι θα αρχίσεις να νιώθεις άνετα. Και πίστεψέ με οι άνθρωποί σου θα σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι, κι αν είναι να αλλάξεις κάτι να το κάνεις για να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου!

Συντάκτης: Καρολίνα Καλέρια
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη