Έχεις ποτέ ξυπνήσει κι ενώ έξω έχει «χαρά Θεού» εσύ για έναν ανεξήγητο λόγο νιώθεις πως η μέρα δε θα ‘ναι τόσο καλή όσο δείχνει;

Έχει περάσει από το μυαλό σου ένα άτομο που έχεις καιρό να δεις και μετά από λίγα λεπτά, το συναντάς στο δρόμο σου;

Έχεις νιώσει ποτέ πως ένας άνθρωπος που γνωρίζεις βρίσκεται σε κίνδυνο;

Αν η απάντηση είναι «ναι» τότε ανήκεις στους ανθρώπους που η έκτη αίσθησή τους είναι ανεπτυγμένη. Η έκτη αίσθηση ή διαίσθηση, όπως την αποκαλούν οι περισσότεροι δεν είναι χάρισμα κάποιων ιδιαίτερων ανθρώπων. Είναι κάτι που διαθέτουμε όλοι. Το χάρισμα, είναι το ν’ ανήκεις στους ανθρώπους που η διαίσθησή τους λειτουργεί από μόνη της.

Κάποιοι προσπάθησαν να την αφυπνίσουν και τα κατάφεραν, σε κάποιους «ξύπνησε» μόνη της με το «έτσι θέλω» ακόμα κι όταν δεν το ζήτησαν και κάποιοι άλλοι προσπαθούν χρόνια να την ξυπνήσουν από το λήθαργο που έχει πέσει κι εκείνη δε λέει με τίποτα ν’ αφήσει το μαξιλάρι στη σκοτεινή γωνιά του εσωτερικού τους κόσμου.

Διαίσθηση είναι η ικανότητα ν’ αντιλαμβανόμαστε συναισθήματα, πράγματα και καταστάσεις πέρα από τις φυσικές μας αισθήσεις. Άλλοι την έχουμε βαπτίσει «ένστικτο», άλλοι «έχω ένα προαίσθημα» κι άλλοι απλά «κλικ». Πόσες φορές μας έκανε «κλικ» ένας άνθρωπος, μια δουλειά, ένας χώρος; Τι μας πληροφορούσε πως όλα αυτά θα ήτανε οικεία κι ευχάριστα ως προς εμάς; Μα φυσικά η διαίσθησή μας!

Τη θεωρούμε φίλη, αφού γνωρίζουμε καλά πως κάθε φορά που μας πληροφορεί είναι για να μας προστατεύσει. «Η διαίσθησή μου εμένα δε με γελά ποτέ» αναφέρουμε συχνά και ξέρουμε καλά πως έτσι είναι, αφού πάντα θα ενεργεί προς όφελός μας. Φτάνει μόνο να ξέρεις ν’ αποκωδικοποιείς σωστά τα μηνύματά της και τις προειδοποιήσεις της.

Αν βγήκες για φαγητό με τους φίλους σου και χτύπησες 6 κομμάτια πίτσας, δεν πονάει το στομάχι σου για να σε προειδοποιήσει πως κάτι κακό θα σου συμβεί. Βαρυστομαχιά είναι. Δεν είναι η διαίσθηση που σου λέει πως «εσύ κι ο πρώην πρέπει να είστε για πάντα μαζί» και βολτάρεις κάτω από το σπίτι του κάθε βράδυ, αλλά ο διακαής σου πόθος και επιθυμία. Πρέπει να μπορείς ν’ αντιλαμβάνεσαι πότε η «εσωτερική φωνή» σου φωνάζει για να σε πληροφορήσει για κάτι που δε γνωρίζεις ή δεν μπορείς να δεις και πότε φωνάζεις εσύ, οι επιθυμίες σου, τα συναισθήματά σου ή οι φόβοι σου και γίνεσαι θύμα αυτών.

Σημείωσε πως ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της έκτης αίσθησης. Μπορεί να σε πλανέψει με χιλιάδες «αβάσιμες διαισθήσεις» και να εκτίθεσαι στον εαυτό σου πρώτα και μετά και σε όλους τους άλλους.

Όχι! Το ότι άργησε ο ταξιτζής δεν είναι σημάδι πως δεν πρέπει να βγεις από το σπίτι κι ούτε το ότι έκλεισε το κινητό της η αγαπημένη σου είναι σημάδι πως κάτι κακό συμβαίνει. Ο διαισθητικός άνθρωπος, μπορεί να καταλάβει πότε μιλά η διαίσθησή του και πότε η λογική ή η τρέλα του.

Είμαστε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω μας, με τρόπους που η όρασή μας, η ακοή και η αφή δεν μπορούν να μας δείξουν, αλλά η διαίσθησή μας, μπορεί. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν τη διαίσθηση, φαντασία, αλλά όσους πραγματικά τους πληροφορεί, ξέρουν καλά πως μόνο φαντασία δεν είναι. Την πραγματικότητα μας φανερώνει. Αυτή που δεν μπορούμε να δούμε.

Για να τη δούμε, δε χρειάζεται ν’ απορρίψουμε τη λογική. Μπορεί η ανεπτυγμένη μας έκτη αίσθηση να συνδυαστεί μαζί της και να καθοδηγούνται οι αποφάσεις μας, από το συνδυασμό τους. Αυτό θα ήταν και το καλύτερο.

Οι τρόποι με τους οποίους η διαίσθηση φανερώνει τα κρυμμένα και πληροφορεί, διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σωματικά συμπτώματα, όνειρα, ακόμη και συναισθήματα χρησιμοποιούνται για να μας «προειδοποιήσουν». Ο κάθε άνθρωπος διαθέτει το δικό του διαισθητικό «λεξιλόγιο» και πρέπει να πετύχει την αποκωδικοποίησή του. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσεις μέσα σου πως έναν άνθρωπο δεν πρέπει να τον εμπιστευτείς, που το στομάχι σου δένεται κόμπος ή ότι η σκέψη σου κατάφερε να φέρει έναν άνθρωπο εκεί που βρίσκεσαι, μην τρομάξεις.

Εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου κι άσ’ τη να σε οδηγήσει, εκεί όπου εξ’ αρχής έπρεπε να βρίσκεσαι!

 

Επιμέλεια Κειμένου Μαριάμ Πολυγένη: Σοφία Καλπαζίδου

 

Συντάκτης: Μαριάμ Πολυγένη