Συναντάς πρόσωπο ενδιαφέροντος, θέλεις να γνωριστείτε για να δεις αν θα βρεις ενδιαφέρον και στο χαρακτήρα του για να μπορέσει το ειδύλλιο να προχωρήσει και να εξελιχθεί σ’ έναν τεράστιο έρωτα. Είναι η στιγμή να ζητήσεις αυτό που τρομάζει κάθε άνθρωπο στην αρχή μιας σχέσης· το πρώτο ραντεβού!

Το τι πρέπει να κάνεις και τι όχι σ’ ένα πρώτο ραντεβού έχει εξελιχθεί σε επιστήμη και μάλιστα από τις πιο περιζήτητες αφού όλοι κάνουμε πρόβες και προσχέδιες συζητήσεις πριν το ραντεβού για να είμαστε βέβαιοι πως όλα θα πάνε ακριβώς όπως θα θέλαμε. Στο poll της εβδομάδας σας ρωτήσαμε «Ποια συζήτηση απαγορεύεται στο πρώτο ραντεβού». Αν και οι απαντήσεις που σας έρχονται στο μυαλό είναι χιλιάδες αλλά ταυτόχρονα και καμία, εμείς σας βάλαμε να διαλέξετε ανάμεσα σε τρεις και τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη.

Στην πρώτη θέση, με συντριπτικά μεγάλη διαφορά απ’ τη δεύτερη, βρίσκονται όλοι αυτοί που στο πρώτο ραντεβού με κάποιον πιστεύουν ότι απαγορεύεται η συζήτηση «περί πρώην». Φαντάζεσαι- υποθέτω- ότι για να υπάρξει και επόμενο ραντεβού καλό είναι το άτομο που βγήκατε να μη μάθει ότι και η πρώην σχέση σου λάτρευε το συγκεκριμένο κρασί ή προτιμούσε την ξεροψημένη μπριζόλα, γιατί τότε θα σου ξεροψήσει μια χυλόπιτα και θα φύγει. Αν ξεκινήσετε να μιλάτε για το τι υπήρχε στη ζωή σας πριν γνωριστείτε, θα βάλετε τους εαυτούς σας-ακόμη και άθελα σας- σε διαδικασία της σύγκρισης και ίσως αυτός που ξεκινήσει να αναφέρει την πρώην σχέση του δώσει την εντύπωση ότι δεν είναι έτοιμος για κάτι καινούριο.

Θα γεμίσετε με σκέψεις και ανησυχίες που δεν αρμόζουν σε μια νέα γνωριμία ή μια σχέση που πάει δειλά-δειλά να ξεκινήσει. Οι πρώην είναι πρώην για κάποιον λόγο, ας τους αφήσουμε στο χρονοντούλαπο των αναμνήσεων όπου βρίσκονται και ας μη χαλάμε το ραντεβού μας!

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται όσοι θεωρούν πως δεν πρέπει να μιλάνε στο πρώτο ραντεβού «περί οικονομικών». Δεν έχουν άδικο για να είμαστε ειλικρινείς, βγήκαμε ραντεβού για να γνωριστούμε καλύτερα και να συζητήσουμε για τα ενδιαφέροντα μας. Αν μιλάμε όμως για Ε9, μισθούς, συντάξεις και δεν ξέρω και γω τι άλλο, είναι πιθανό να βαρεθούμε και να θέλουμε να φύγουμε. Επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις αν είστε ζευγάρι λογιστών, αλλά ακόμα και εκεί γιατί να μπει ο ανταγωνισμός ανάμεσά σας; Αυτό που σ’αρέσει στον άλλον, δεν είναι η οικονομική του άνεση ή η οικονομική του στενότητα, δε σε αφορά ούτε τον αφορά πόσα βγάζει καθένας σας τον μήνα ή πού τα ξοδεύει. Εσένα σου αρέσει ο χαρακτήρας του, πώς είναι σαν άνθρωπος. Τα οικονομικά του καθενός είναι προσωπική υπόθεση και έτσι πρέπει να μείνουν. Αν ήθελες τέτοιες συζητήσεις, πάρε το λογιστή σου· με το φλερτ σου βρες κάτι άλλο να συζητήσεις.

Τελευταία και μάλλον όχι τόσο απαγορευμένη συζήτηση στο πρώτο ραντεβού -αφού ήσασταν λίγοι αυτοί που την επιλέξατε- η κουβέντα «περί φετίχ και φαντασιώσεων». Υποθέτω ότι δε θα πείτε με το «καλημέρα» σας ό,τι πιο τρελό έχετε φανταστεί -είτε με το συγκεκριμένο πρόσωπο είτε γενικά-, όμως δε θεωρείται και κακή ιδέα να δώσετε ένα δείγμα για το τι θα μπορούσατε εσείς οι δύο να κάνετε. Ίσως έτσι να ανάψετε και μια σπίθα και να ανυπομονεί να βρίσκετε όλο και πιο συχνά. Τίποτα δεν είναι κατακριτέο και η ερωτική απελευθέρωση είναι θετική, δε χρειάζεται να μείνεις στα ίδια και στα ίδια -απλώς δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να μιλήσεις γι’ αυτό στο πρώτο ραντεβού. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μήπως ο άνθρωπος απέναντι σου δεν είναι λάτρης τέτοιων συζητήσεων και αντί για ραντεβού πάτε στο νοσοκομείο να προλάβουμε το έμφραγμα.

Όσες συμβουλές και συνταγές επιτυχίας κι αν δώσουμε για το πρώτο ραντεβού, πάντα αυτό θα είναι κάτι που θα μας αγχώνει και θα μας κάνει να χάνουμε τα λόγια μας μπροστά στο άτομο που μας ενδιαφέρει, μην τυχόν και πούμε κάτι «λάθος». Δεν υπάρχουν λάθος λόγια, να είσαι ο εαυτός σου και όλα θα πάνε καλύτερα από ό,τι φαντάζεσαι.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου