Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ σου υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις ζεις τη ζωή σου; Μιλώ για εκείνα τ’ αμέτρητα κι απόλυτα, πολλές φορές, «πρέπει» ή «δεν πρέπει» που έχουν ριζώσει μέσα σου για τα καλά κι ακολουθείς πιστά ακόμη κι αν σου προκαλούν ασφυξία. Το κακό ξεκινάει με έναν μύθο, μια λαθεμένη πληροφόρηση, με στερεότυπα και λοιπά ψευδή τερατάκια που μας πασάρουν και μας αναγκάζουν να μπούμε σε αδιέξοδα του μυαλού και τριπάκια γιατί «έτσι πρέπει».

Ένα μέρος αυτών των άγραφων κανόνων έχει εισβάλει και στην ερωτική σου ζωή, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείσαι άδικα για πράγματα που σίγουρα πρέπει να απολαμβάνεις στο έπακρο, δίχως να χρειάζονται δεύτερες σκέψεις. Σε όλο αυτό το «μπέρδεμα» είναι σημαντικός ο ρόλος της βιομηχανίας γύρω από το κρεβάτι. Μιας και μέσω της παραγωγής μη ρεαλιστικών εικόνων και μηνυμάτων, της ελλιπής διαπαιδαγώγησης πάνω στο θέμα και των παντελώς «λάθος» πρότυπων, αισθανόμαστε άσχημα για τον εαυτό μας.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα τέσσερα συχνότερα «πρέπει» που έχουν λάβει το δικό τους χώρο στο κρεβάτι μας και σαμποτάρουν την ικανοποίηση κι ευχαρίστησή μας.

 

1. Το κρεβάτι πρέπει να είναι αυθόρμητο
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως όταν είναι αυθόρμητο έχει μια γλύκα. Πολύ ωραία γλύκα, θα πει κανείς. Από την άλλη, όμως, δε χρειάζεται και δε γίνεται να είναι πάντα. Αν το καλοσκεφτείς, εννέα στις δέκα φορές το σύνολο το πράξεων που προηγούνται αυτής δεν είναι καθόλου τυχαίες. Αντίθετα αποσκοπούν σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που έχεις κατά νου, άρα για ποιον αυθορμητισμό μου μιλάς;

Όχι, δεν είμαστε ρομπότ. Δεν εννοώ, σε καμιά περίπτωση, να βάζουμε πρόγραμμα σε κάτι τόσο φυσικό κι αναγκαίο. Κακά τα ψέματα, όμως συμβαίνει. Όσο ο καιρός περνάει, όσο οι υποχρεώσεις αυξάνονται, όταν υπάρχουν παιδιά στη μέση, τόσο μειώνεται κι ο χρόνος που το ζευγάρι δύναται να αφιερώσει στον έρωτα. Η σωματική αλλά κι η ψυχική κούραση, το ήδη υπάρχον άγχος της απόστασης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο ζευγάρι, η φλόγα που σιγοκαίει για σαρκική επαφή οδηγούν σ’ αυτό το μονοπάτι.Καλό είναι να μη διστάζει κανείς να ανοίξει συζητήσεις με το ταίρι, να προσπαθεί να βρει ό,τι του λείπει.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

2. Πρέπει να έρθω σε οργασμό από τη διείσδυση
Ίσως, μέχρι στιγμής, να είναι ο πιο διαδεδομένος μύθος. Κατά βάση η θεωρία αυτή πλήττει σε μεγαλύτερο ποσοστό τις γυναίκες. Βάση στατιστικών στοιχείων σχετικά με το πόσες γυναίκες κορυφώνουν κατά τη διείσδυση αποδεικνύεται πως μόνο το 25% ή το 30% φθάνει σε οργασμό κατά την ερωτική πράξη.

Επιπλέον σε μια ακόμη έρευνα που πραγματοποιήθηκε αργότερα διαχωρίζοντας τις γυναίκες που κορυφώνουν από τη διείσδυση του πέους με εκείνες που κορυφώνουν με τη διέγερση της κλειτορίδας τους κατά τη διάρκεια της συνουσίας, αποδείχτηκε πως μόνο το 15% των γυναικών ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που κάποιος μπορεί να έρθει σε οργασμό. Η διείσδυση είναι ένας δρόμος, αλλά όχι ο μοναδικός που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να φτάσεις στην ολοκλήρωση. Βάλε λίγη φαντασία και μη διστάζεις να πειραματιστείς. Έτσι θα καταφέρεις να ανακαλύψεις καλύτερα το σώμα σου και τις ανάγκες του.

 

3. Πρέπει να διαρκέσω πολύ και να διεισδύω έντονα 
Λόγω του συγκεκριμένου «πρέπει» πολλοί άντρες αιχμαλωτίζονται στην ιδέα πως έχουν πρόωρη εκσπερμάτωση. Σύμφωνα με σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε ο μέσος χρόνος από την έναρξη της κολπικής διείσδυσης μέχρι την εκσπερμάτωση είναι τα 4-5 λεπτά.

Καλό είναι να κατανοήσουμε ότι η μεγαλύτερη διάρκεια δεν αποφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Αυτό  που μετράει περισσότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο φροντίζεται το ταίρι σας κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Η έντονη διείσδυση δεν εγγυάται οργασμό. Όλα αυτά αποτελούν μύθους και το μοναδικό που προσφέρουν στην ερωτική σας ζωή είναι άγχος. Δώστε βάση στις προτιμήσεις του ανθρώπου δίπλα σας, στα ευαίσθητα σημεία του και τα κουμπιά του και θα δείτε πως ο περισσότερος χρόνος δε σας χρειάζεται, είναι περιττός.

 

4. Ο σύντροφός μου και εγώ πρέπει να έρθουμε σε οργασμό ταυτόχρονα
Θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ πως τα ζευγάρια σε ερωτικές σκηνές τείνουν πάντοτε να έρχονται σε οργασμό ταυτόχρονα και πάντοτε κατά τη διάρκεια της διείσδυσης. Χρονικά και μοναδικά συντονισμένοι φτάνουν στην κορύφωση κι η ευχαρίστησή τους φωτίζει τα πρόσωπά τους και θυμίζει λύτρωση.

Για αρχή, αυτός είναι ένας απόλυτος επιβλαβής κανόνας που σε γεμίζει με ενοχές. Φράσεις όπως: «Πρέπει να ακολουθήσω τον ρυθμό του παρτενέρ μου», ή «αν δεν καταφέρω να φτάσω σε οργασμό μαζί του έχω αποτύχει» απλώς σε αγχώνουν και μειώνουν τη λίμπιντό σου. Θέτοντας την προσοχή σου αποκλειστικά και μόνο στο κομμάτι του ταυτόχρονου οργασμού καταλήγεις να χάνεις την ουσία και τον πραγματικό στόχο σου. Την ικανοποίηση, τόσο τη δική σου όσο και του συντρόφου σου. Χάνεις στιγμές καψούρας, υγρές, ολοκληρωμένες από μονές τους, με την ομορφιά τους.

 

Το μυστικό της επιτυχίας για ταυτόχρονη κορύφωση είναι ο ένας να επικεντρώνεται στον επικείμενο οργασμό του άλλου περισσότερο απ’ ό,τι στον δικό του. Ωστόσο, το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τον οργασμό. Εκεί θα πρέπει ο καθένας να παραμείνει προσηλωμένος στις δικές του αισθήσεις ευχαρίστησης. «It takes two to tango», σωστά; Οι ρόλοι οφείλουν να εναλλάσσονται δίνοντας την μέγιστη ευχαρίστηση ο ένας στον άλλον, μην ξεχνώντας τι είναι αυτό που κάνει τους ίδιους να ικανοποιούνται.

Ίσως γι’ αυτό και οι θεραπευτές κι ειδικοί του θέματος, συστήνουν στα ζευγάρια να μιλάνε περισσότερο για όλα εκείνα που τους αρέσουν, τους ικανοποιούν αλλά και τους προβληματίζουν. Πάντως έχοντας ως βασικό κλειδί τον διάλογο και αφού απαλλάξετε τους εαυτούς σας από «πρέπει» που βλάπτουν σοβαρά, κατά τα φαινόμενα, την ερωτική σας ζωή όλα θα είναι πιο εύκολα.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Λαμπρινή Νταβέλη
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου