Ποιες δύο απολαύσεις λατρεύουμε σχεδόν όλοι -για να μην πω όλοι κι είμαι απόλυτη- ασχέτως αν υπάρχουν περίοδοι της ζωής μας που στερούμαστε τη μία ή και τις δύο; Το φαγητό και τα ωπαλάκια στο κρεβάτι ασφαλώς. Οπότε σήμερα είπα να τις συνδυάσουμε και να δούμε μαζί ποια τρόφιμα είναι αυτά που πρέπει να προτιμάμε αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη σ@ξoυaλική μας ζωή και ποια πρέπει ν’ αποφύγουμε γιατί δυσκολεύουν την κατάσταση. Δεν αναφέρομαι όμως στα γνωστά αφροδισιακά τα οποία ανεβάζουν αποκλειστικά τη λίμπιντο και τα οποία λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε, αλλά σε τρόφιμα τα οποία είναι ευεργετικά για συγκεκριμένες λειτουργίες του σώματος κι οι οποίες συμμετέχουν με τον τρόπο τους στο κρεβάτι.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Elaina Lo -εκπαιδευτής και σεφ διατροφικής υγείας στο Your Food as Medicine- υπάρχουν αρκετά τρόφιμα τα οποία διατηρούν την καρδιά μας υγιή, ενώ ταυτόχρονα τη βοηθούν ν’ αντλεί αίμα στα σωστά σημεία, κρατώντας μας σε καλή φυσική κατάσταση και μετατρέποντάς μας σε σ@ξoβόμβες μεγάλου βεληνεκούς. Συγκεκριμένα διακρίνει και προτείνει πέντε απ’ αυτά. Ας τα δούμε μαζί.

 

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι γνωστός για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες αλλά και για το ότι προκαλεί εντονότερη αιμάτωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, χάρη στο αμινοξύ L-αργίνη, ενώ το ίδιο κρατά υγιές το σπέρμα. Επίσης είναι πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων τα οποία βελτιώνουν τη καρδιαγγειακή υγεία και συνεπώς βοηθούν τη λίμπιντο.

 

Στρείδια

Τα στρείδια λοιπόν, πέραν της γνωστής επίδρασής τους στη λίμπιντο χάρη στον ψευδάργυρο ο οποίος βοηθά στην παραγωγή τεστοστερόνης, βοηθούν στη σύνθεση ορμονών του θυρεοειδούς οι οποίες είναι απαραίτητες για την ύπαρξη ενέργειας. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι χωρίς ενέργεια στο κρεβάτι γινόμαστε «αστερίες» και θέλω να ελπίζω ότι κανένας μας δεν το θέλει αυτό.

 

Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας εκτός από τον ψευδάργυρο που βοηθά στη λίμπιντο, περιέχουν μαγνήσιο το οποίο είναι απαραίτητο για τη χαλάρωση, σίδηρο ο οποίος συμμετέχει στην αύξηση ενέργειας, Ωμέγα-3 λιπαρά αλλά και διάφορα άλλα αντιοξειδωτικά, αντιϋπερτασικά και καρδιοπροστατευτικά συστατικά, όλα απαραίτητα για τον οργανισμό μας αλλά και για τη βελτίωση της δραστηριότητάς μας στο κρεβάτι.

 

Σπόροι ροδιού

Οι σπόροι ροδιού χάρη στις πολυφαινόλες χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας την παροχή αίματος στον εγκέφαλο στην καρδιά κι όχι μόνο. Επίσης, περιλαμβάνουν φλαβόνες οι οποίες είναι σημαντικές για την αντρική στύση, βιταμίνη C η οποία συμβάλει στην αντοχή κι άρα σε καλύτερες επιδόσεις και τέλος διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά τα οποία βοηθούν στην παραγωγή των ορμονών φύλου.

 

Αβοκάντο

Το αβοκάντο, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, είναι ό,τι καλύτερο για τους oρχεις και για το σπέρμα, ενώ επίσης μειώνει τις πιθανότητες βλάβης στο DNA αυτού. Ακόμη, χάρη στην ίδια βιταμίνη, διευρύνονται τα αιμοφόρα αγγεία και με τη βοήθεια του μονοακόρεστου ελαϊκού οξέος βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Περιέχει επίσης κάλιο το οποίο συμβάλει στην ύπαρξη ενέργειας κι ασφαλώς στην αυξημένη λίμπιντο.

Πέραν όμως από τις παραπάνω πέντε προτάσεις του Elaina Lo, υπάρχουν κι άλλες τροφές οι οποίες βοηθούν τη σεξουaλική μας δραστηριότητα κι οφείλω να πω ότι είναι εξίσου υγιεινές με τις προηγούμενες, οπότε ούτε κι εδώ θα βρείτε το σουβλάκι και την πίτσα που τόσο λαχταράτε.

 

Σέλερι

Το σέλερι παρ’ όλο που δε φιγουράρει ανάμεσα στα γνωστά αφροδισιακά, αυξάνει τη λίμπιντο τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες, χάρη στην ανδροστενόνη και στην ανδροστερόλη. Επίσης είναι διουρητικό κι έτσι μας βοηθά να ξεφορτωθούμε το πρήξιμο της κοιλιάς για καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αντοχή και περισσότερα βογγητά τα οποία όμως δε θα οφείλονται στο φούσκωμα.

 

Λαχανικά με μεγάλα πράσινα φύλλα

Τα εν λόγω λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μαρούλι, περιέχουν βιταμίνη Α η οποία συμβάλει στη σωστή ρύθμιση των ορμονών και μαντέψτε που παίζουν μεγάλο ρόλο αυτές; Στην επαφή ασφαλώς. Ακόμη, περιέχουν ιώδιο το οποίο βοηθά τον θυροειδή, ο οποίος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη διάθεσης όπως ήδη είδαμε.

 

 

Μούρα

Τα μούρα με τη σειρά τους εξασφαλίζουν τη σωστότερη κυκλοφορία του αίματος, καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες κάνοντας μας να νιώθουμε περισσότερο θελκτικοί, ενώ επίσης κινητοποιούν την περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με την απόλαυση, χάρη στη ντοπαμίνη που περιέχουν. Κάτι ήξεραν λοιπόν τα στρουμφάκια που τα προτιμούσαν.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, υπάρχουν τρόφιμα τα οποία δυσχεραίνουν τον οργανισμό κι άρα δυσκολεύουν κατά πολύ τις επιδόσεις μας στον εν λόγω φλέγοντα τομέα. Πάμε να δούμε λοιπόν ποια πρέπει ν’ αποφύγουμε ώστε να μείνουμε πάντα «άξιοι» στην κρίσιμη στιγμή.

 

Μέντα

Μπορεί η μέντα να επιτρέπει την ευχάριστη οσμή του στόματος και της αναπνοής, όμως δυστυχώς δε βοηθά στο κρεβάτι αφού μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Τόσο κόπο κάναμε να την ανεβάσουμε με τα παραπάνω, κρίμα δεν είναι να πάνε όλα περίπατο;

 

Σταυρανθή λαχανικά

Τα εν λόγω λαχανικά, όπως είναι το μπρόκολο και το κουνουπίδι, είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μεθανίου, η εκτόνωση του οποίου είναι θετική για τον οργανισμό μας αλλά καθόλου επιθυμητή κατά τη διάρκεια της πράξης.

 

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας είναι αρκετά λιπαρό με αποτέλεσμα όταν ξεκινάει η πέψη του ν’ απαιτείται μεγαλύτερη ενέργεια από τον οργανισμό μας ώστε να το διασπάσει. Δε λέω πολλοί το προτιμάτε και το αγαπάτε, αλλά δεν είναι κρίμα να πηγαίνει στράφι τόση ενέργεια στην πέψη και μετά να σας πιάνει υπνηλία τη στιγμή της επαφής; Θα μου πείτε ότι έχει μεγαλύτερη σημασία για τον καθένα.

 

Τυρί και ψωμί

Και τα δύο αυτά τρόφιμα είναι υψηλά σε FODMAP -ζυμώσιμοι ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες- τα οποία καθιστούν δύσκολη την απορρόφησή τους από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούν αέρια. Επίσης πολλές φορές είναι υπεύθυνα για κράμπες.

Συμπερασματικά τίποτα δε μας χαρίζεται. Βγήκε ποτέ κάποιος να πει και ν’ αποδείξει μ’ επιχειρήματα ότι βοηθούν στην υγεία και στο κρεβάτι τα γλυκά, τα σουβλάκια, οι πίτσες και τα μακαρόνια; Ποτέ κανείς. Όσοι λοιπόν ασκείτε ακόμη το άθλημα, φροντίστε να εντάξετε τα παραπάνω ευεργετικά τρόφιμα. Οι υπόλοιποι μία απόλαυση έχουμε, να την κόψουμε κι αυτήν; Το επανεξετάζουμε όταν μπούμε στην πρώτη κατηγορία.

 

Πηγή 1

Πηγή 2

Πηγή 3

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό