Ρίχνοντας μια ματιά στα γυναικεία γεννητικά όργανα, είναι πραγματικά ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει. Καμιά φορά μάλιστα, ντρεπόμαστε και να ρωτήσουμε ακόμα και τον γιατρό μας, πόσω μάλλον να ανακαλύψουμε το σώμα μας στο κρεβάτι μαζί με παρτενέρ. Κι όμως θα έλεγε κανείς πως αξίζει τον κόπο να αποκρυπτογραφήσουμε όλα εκείνα που φέρνουν σε μια γυναίκα οργασμό αλλά κι ένα παιδί στον κόσμο, αφού αν μη τι άλλο, είναι συναρπαστικό πράγμα ο κόλπος.
Ξεκινώντας από το αιδοίο, θα συναντήσεις το εφηβαίο και τα μεγάλα χείλη να σού κρύβουν συχνά το πεδίο και να πρέπει να τα κάνεις στην άκρη για να εντοπίσεις τα μικρά και θαυματουργά. Ανάμεσά τους θα βρεις ένα “εξόγκωμα” και δύο διόδους/ανοίγματα. Το υπερυψωμένο σημείο που θα συναντήσεις είναι η κλειτορίδα, εκείνη που με κατάλληλες κινήσεις μπορεί να σε (την) οδηγήσει στα ουράνια. Από κάτω κάτω της θα συναντήσεις την πρώτη δίοδο που δεν είναι άλλη απ’ την ουρήθρα. Το αμέσως επόμενο άνοιγμα από πάνω προς το κάτω είναι ο κόλπος, εκεί απ’ όπου βγαίνει το μωρό σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού κι εισέρχεται το πέος σε περίπτωση κολπικής διείσδυσης.
Ο Κόλπος
Η λέξη «κόλπος» έχει γίνει όρος που περιλαμβάνει τα πάντα που έχουν να κάνουν με το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα κι ίσως αυτό να έχει απλοποιήσει κάπως μια έννοια που καθόλου απλή δεν είναι. Αναφέρεται γενικόλογα ως «εκεί κάτω», ενώ στην πραγματικότητα, ο κόλπος ανήκει στα 3 πιο πολύπλοκα μέρη της εσωτερικής μας ανατομίας. Συχνά, όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λέξη «κόλπος», στην πραγματικότητα αναφέρονται στον αιδοίο. Το αιδοίο αποτελείται από όλα τα εξωτερικά γυναικεία σεξουαλικά μας όργανα, συμπεριλαμβανομένων των ηβικών (ηβική τρίχα), των μεγάλων χειλιών (εξωτερικά χείλη), των μικρών χειλιών (εσωτερικά χείλη) και της κλειτορίδας.
Τι είναι ο παρθενικός υμένας;
Ο κόλπος είναι ένας μυώδης σωλήνας που εκτείνεται από το κολπικό άνοιγμα μέχρι τη μήτρα. Ένα λεπτό κομμάτι ιστού, γνωστό ως παρθενικός υμένας, καλύπτει εν μέρει το άνοιγμα του κόλπου. Ο παρθενικός υμένας μπορεί να ποικίλλει σε μέγεθος, σχήμα, πάχος και μερικές γυναίκες μπορεί να μην έχουν καθόλου. Η εξέλιξη υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει για να κρατήσει έξω τα βακτήρια, αλλά οι ειδικοί δεν είναι πεπεισμένοι ότι έχει πραγματικό σκοπό.
Η κλειτορίδα
Με περίπου 8000 νευρικές απολήξεις, η κλειτορίδα είναι η πιο ευαίσθητη κι ερωτογενής ζώνη μας και η κύρια ζώνη ευχαρίστησης της γυναίκας, με περίπου το 75% των γυναικών να διαπιστώνει πως οι οργασμοί τους προέρχονται αποκλειστικά από ερεθίσματα κλειτορίδας. Είναι φτιαγμένη από σπογγώδη ιστό που πρήζεται όταν διεγείρεται. Η ανακάλυψη ότι η κλειτορίδα είναι απλώς «αυτό που υπάρχει μέσα στην κουκούλα», ήρθε μόλις στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όπου ανακάλυψαν ότι η κλειτορίδα είναι ένα αρκετά μεγάλο όργανο που αγκαλιάζει κάπως τα χείλη και τον κόλπο των γυναικών. Κάποιοι πιστεύουν ότι το λεγόμενο σημείο G είναι στην πραγματικότητα ένας αστικός μύθος και πρόκειται για έναν παραλληλισμό για τη διέγερση της κλειτορίδας στο εσωτερικό του κόλπου.
Στη σεξουαλική μας ζωή, μπορεί να ειπωθεί και δε θα ήταν υπερβολή ότι η κλειτορίδα έχει υπάρξει παραπονεμένη, αφού συχνά ξεχνιέται και πολύ λίγο συζητιέται.
Τα χείλη
Τα χείλη μπορεί να έχουν χρώμα από ροζ έως κόκκινο και καφέ έως μοβ. Όσον αφορά το σχήμα, υπάρχουν αρκετοί γενικοί τύποι χειλιών, από ασύμμετρα εσωτερικά ή εξωτερικά, έως κυρτά εξωτερικά και κρεμαστά εσωτερικά ή εξωτερικά χείλη. Καμία γυναίκα δεν έχει ίδια με κάποια άλλη.
Το άνοιγμα του κόλπου
Το άνοιγμα του κόλπου είναι ακριβώς κάτω από το άνοιγμα της ουρήθρας του γυναικείου σώματος. Μπαίνοντας στο ζουμί, είναι ο χώρος όπου το αίμα της περιόδου φεύγει από το σώμα. Όταν θα γεννήσει μια γυναίκα -αν δεν κάνει καισαρική- θα γεννήσει από εκεί. Διάφορα πράγματα μπορούν να μπουν μέσα στον κόλπο, γενικότερα, όπως δάχτυλα, πουλιά (όχι εξωτικά), ερωτικά παιχνίδια, ταμπόν και κύπελλα έμμηνου ρύσεως.
Ο πρωκτός
Ο πρωκτός (AKA butthole) είναι το άνοιγμα προς το ορθό. Ο πρωκτός έχει πολλές ευαίσθητες νευρικές απολήξεις, έτσι μερικοί άνθρωποι βιώνουν σεξουαλική ευχαρίστηση από τη διέγερση του πρωκτού. Η αυτολίπανσή του είναι σχεδόν ανύπαρκτη, επομένως χρειάζεται προσοχή κι εντελώς διαφορετική μεταχείριση από τον κόλπο.
Mons pubis
Το mons είναι το σαρκώδες ανάχωμα πάνω από το αιδοίο. Μετά την εφηβεία, καλύπτεται με ηβική τρίχα και σκοπό έχει να προστατεύσει το ηβικό οστό.
Πηγή για τις ανατομικές πριγραφές