Είτε κάνεις παιχνίδι είτε όχι, ένα είναι το σίγουρο. Την ταινιούλα σου την εν λόγω θα τη δεις. Μα με ποιο κριτήριο θα την επιλέξεις; Τι είναι αυτό που σε οδηγεί στη λευκή μπάρα αναζήτησης γράφοντας κάτι πολύ συγκεκριμένο; Ξέρεις μήπως τι είναι αυτό που έχεις ανάγκη να δεις; Το επιλέγεις ανάλογα των ορέξεών σου εκείνη τη δεδομένη στιγμή; Ή μήπως κάνεις την επιλογή σου με βάση πιο ιδιαίτερα γούστα;
Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες γι’ αυτές τις ταινίες. Σχεδόν αμέτρητες θα έλεγα κι αυτό γιατί πρέπει να καλύπτονται όλα τα γούστα κι όλες οι ανάγκες που έχει ο καθένας, ανά πάσα στιγμή. Η επιλογή του καθενός εναπόκειται λοιπόν στα γούστα και στις προτιμήσεις του αλλά σήμερα θα σας προβληματίσω λιγάκι, γιατί η αλήθεια είναι πως, πίσω από τις επιλογές κάνει ο καθένας, υπάρχει ένα ψυχολογικό υπόβαθρο. Κι αν σου έλεγα πως είσαι η τσόντα που βλέπεις; Θα το έψαχνες καλύτερα; Θα καθάριζες το ιστορικό σου ή θα με άφηνες να ρίξω καμιά κλεφτή ματιά;
Πιο κάτω, ακολουθούν μερικές επιλογές ταινιών συγκεκριμένοι και πολύ προσωπικού -ας το πούμε- περιεχομένου, τις οποίες αν βρω στην μπάρα αναζήτησής σου θα καταλάβω πολλά για το χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου, σύμφωνα πάντα με έρευνες του εξωτερικού. Αν κάπου ανακαλύψετε τον άτακτο εαυτό σας, πείτε το βρε, μη διστάσετε!
Αν οι επιλογές σου περιέχουν κυρίως vanilla αυτό πάει να πει πως είσαι από τους πιο απλούς χαρακτήρες κρεβατικά, δεν αποζητάς αλλά ούτε κάνεις και πολλά πολλά. Σου αρέσουν οι πιο soft καταστάσεις κι αυτό που κάνεις με το ταίρι σου, επιλέγεις να το κάνεις και μόνος. Δε θες πολλά στροβιλίσματα, δεν θες έξαλλες καταστάσεις γι’ αυτό και καταλήγεις σε μια απλή καθημερινή επιλογή. κάτι σαν τη ρουτίνα σου ένα πράγμα.
Από την άλλη αν η αναζήτησή σου περιέχει hard καταστάσεις με, σήκω πάνω κάτσε κάτω, γύρνα, ξαναγύρνα, σε όσα μέρη γίνεται ανάποδα και ίσια και γενικά τα πάντα όλα, πάει να πει πως σου αρέσει να ρισκάρεις, σου αρέσει πηγαίνεις απ’ τον δύσβατο δρόμο. Σ ’ αρέσει και το απολαμβάνεις το ζόρι σου. Οι επιλογές που κάνεις στη ζωή σου δεν είναι απλώς για να δείξεις υπεράνω ή για να πείσεις για το πόσο σκληρός ή άγριος είσαι, απλώς ο οργανισμός σου τα θέλει. Είσαι πεισματάρης και θες και λίγο να περνάει το δικό σου. Σ’ αρέσει να ‘σαι κυρίαρχος.
Κάπου εδώ όμως να σημειώσουμε πως υπάρχει και η πιθανότητα άτομα που επιλέγουν hard κατηγορίες να το κάνουν γιατί στη πραγματική ζωή δεν μπορούν να δείξουν την δύναμή τους, είναι σαν μια διέξοδος ουσιαστικά γιατί δε γίνονται αντιληπτά και πειστικά τα θέλω τους.
Παλιά κατηγορία αυτή με τα σενάρια, με την ωραία δασκάλα, ναι, ναι, ξέρετε. Αυτές οι επιλογές λοιπόν αν επικρατούν στο search σου τότε σύμφωνα με τις έρευνες ως προσωπικότητα σου αρέσει να υπακούς. Θες να σου λένε αν αυτό που κάνεις είναι σωστό ή λάθος. Σού είναι αναγκαία μια δεύτερη άποψη και τη θες και την τιμωρία σου αν δεν το κάνεις καλά. Ό, τι κι αν είναι αυτό που κάνεις, χαρακτήρας ναι μεν δυναμικός, αλλά που θέλει και λίγο να υποτάσσεται. Προσωπικότητα που σίγουρα ξέρει τι θέλει αλλά θέλει και την επιβεβαίωσή του. Και ποιος άλλος θα μπορούσε να σε επιβραβεύσει ή να σε τιμωρήσει καλύτερα πέρα από μια δασκάλα;
Για όσους επιλέγουν τις ομόφυλες, έχουν να πουν πως ως προσωπικότητες τους αρέσει να γίνονται το επίκεντρο μια στο τόσο. Θέλουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, αυτόν που δεν πήρανε ποτέ στην τελική γιορτή του σχολείου ας πούμε. Όσοι επιλέγουν να βλέπουν αυτό το είδος λοιπόν, είναι αυτοί που αποζητούν την περιποίηση, τους αρέσει να εξυπηρετούνται και να νιώθουν πρωταγωνιστές της στιγμής. Είτε αυτή είναι οριζόντια είτε κάθετα.
Υπάρχει κανείς που δε βρήκε τη κατηγορία του ακόμη; Μήπως ανήκεις στην επόμενη; Αχ τι θα σε κάνω εσένα που αν βλέπεις “solo”, μήπως είσαι ναρκισσιστής ως προσωπικότητα; Δε χρειάζεσαι μωρέ παρεούλα; Κι αυτό μόνος; Και σ’ αυτό ο καλυτερότερος όλων;
Σταματημό δεν έχουν οι κατηγορίες, αλλά εμείς κάπου πρέπει να βάλουμε μια τελεία για να μη μας βρει το επόμενο Σάββατο. Όπως καταλάβατε τίποτα δε μένει κρυφό, από παντού να προδοθούμε. Αμάν. Α και πριν ξεχάσω. Ό, τι κι αν κάνεις, να το κάνεις με πάθος. Να το ευχαριστιέσαι βρε παιδάκι μου. Αλλιώς βάλε καμιά σειρά καλύτερα.
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου