Πολλές είναι οι μελέτες γύρω από τον ανδρικό και τον γυναικείο οργaσμό. Kι ενδεχομένως, το φλέγον ζήτημα στις συζητήσεις που προκύπτουν είναι το πού ταυτίζονται οι δύο οργaσμοί μεταξύ τους και πού διαφέρουν. Έτσι λοιπόν, αξίζει σε αυτό το άρθρο να ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα μικρά και μεγαλύτερα σημεία, που τους ξεχωρίζουν.

 

  • Τα στάδια των δύο οργaσμών δε διαφέρουν μεταξύ τους, αφού και στις 2 περιπτώσεις έρχονται μέσα από 4 φάσεις κατά τις οποίες το γυναικείο με το ανδρικό σώμα αντιδράνε κατά παρόμοιο τρόπο: ερεθισμός της ερωτογενούς ζώνης, προετοιμασία της μήτρας και συσπάσεις στους μύες του π3ους, εκσπ3ρμάτιση με έντονους καρδιακούς παλμούς και συσπάσεις των μυών των γεννητικών οργάνων και τέλος, χαλάρωση των μυών κι επαναφορά του σώματος.

 

  • Αναφορικά με τη διάρκεια, οι δυο οργaσμοί δεν ταυτίζονται απόλυτα, αφού ο γυναικείος κερδίζει με διαφορά. Ένας γυναικείος οργaσμός μπορεί να διαρκέσει έως και 20 δευτερόλεπτα ή και περισσότερο, ενώ ο ανδρικός διαρκεί από 3 έως 10 το πολύ. Φυσικά, όλα είναι υποκειμενικά, εξαρτώνται από το σώμα, την ανατομία αλλά και την ψυχολογία, επομένως ο κάθε οργaσμός μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ή λιγότερο. Στην περίπτωση των προκαταρκτικών, μια γυναίκα χρειάζεται 10 έως 20 λεπτά για να φτάσει σε οργaσμό, ενώ ο άνδρας χρειάζεται 7 έως 14 λεπτά.

 

  • Η συχνότητα, επίσης, ενός οργaσμού δεν είναι η ίδια για άνδρες και γυναίκες. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο το 69% των γυναικών(αμφιβάλλω αν είναι τόσο μεγάλο) έρχονται σε οργaσμό. Βέβαια, σε λεσβιακές επαφές το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, δεν ξέρω αν πρέπει να μας πει κάτι αυτό. Οι άντρες απολαμβάνουν την ερωτική πράξη με οργaσμό σε ποσοστό 75% και πάνω.

 

  • Και φυσικά, όταν μιλάμε για επανάληψη η γυναίκα παίρνει τα πρωτεία εδώ. Όπως γνωρίζουμε, μετά την εκσπερμάτιση το π3ος επανέρχεται στο φυσιολογικό του μέγεθος κι είναι αρκετά ευαίσθητο. Σε αυτή τη φάση, ο άνδρας όχι μόνο θέλει να συνεχίσει, αλλά είναι έτοιμος για ύπνο. Μια γυναίκα, όμως, αφού επανέρχεται το σώμα της, είναι έτοιμη για τον επόμενο γύρο χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

  • Η βασικότερη διαφορά των δυο οργaσμών είναι η αναπαραγωγή. Μια γυναίκα για να μείνει έγκυος δεν είναι απαραίτητο να έρθει σε οργaσμό. Από την πλευρά του άνδρα όμως, ο οργaσμός και η εκσπερμάτιση είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αναπαραγωγή.

 

  • Το Πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία μελέτησε τις αντιδράσεις του εγκεφάλου ανδρών και γυναικών κατά τη διάρκεια μιας σ3ξουαλικής επαφής. Τα εντυπωσιακά ευρήματα; Ενώ κατά τη διέγερση των γεννητικών οργάνων ενεργοποιούνται διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου σε κάθε άτομο, όταν φτάνει η επίμαχη στιγμή, και στον άνδρα και στη γυναίκα, σημειώνεται δραστηριότητα σε περιοχές της παρεγκεφαλίδας- το κατώτερο τμήμα του εγκεφάλου που ευθύνεται για τον κινητικό έλεγχο.

 

  • Ανατομικά, αν εξετάσουμε τα γεννητικά όργανα, θα διαπιστώσουμε ότι ενώ αναπτύσσονται διαφορετικά, λειτουργούν παρόμοια. Με λίγα λόγια το π3ος και η κλειτ@ρίδα αναπτύσσονται από τον ίδιο ιστό κι αυτό εξηγεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια ενός ανδρικού οργaσμού ο πρwκτικός σφιγκτήρας, ο αδένας του προστάτη και το π3ος συστέλλονται προκαλώντας έντονη ευχαρίστηση. Αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια ενός γυναικείου οργaσμού πραγματοποιείται σύσπαση των μυών του κόλπου, της μήτρας και της πυέλου. Και στις δύο περιπτώσεις, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ωκυτοκίνη- την ορμόνη της ευχαρίστησης.

 

  • Συγκρίνοντας τους δυο οργaσμούς, διαπιστώνουμε ο άνδρας φτάνει σε οργaσμό είτε με τον ερεθισμό μιας ερωτογενούς ζώνης, είτε με μια φαντασίωση, είτε με την ίδια τη σ3ξουαλική πράξη. Σε αντίθεση με τη γυναίκα η οποία μπορεί να βιώσει, όχι μόνο έναν οργaσμό αλλά, πολλαπλούς. Παρακάτω θα δεις 11 διαφορετικούς οργaσμούς που μπορεί να νιώσει μια γυναίκα και φυσικά μπορεί να τους νιώσει συνδυαστικά.

1. Οργaσμός του σημείου G (το μυστήριο σημείο ερωτογενούς ζώνης: η σπογγώδης περιοχή στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου)

2. Oργaσμός μέσω του στήθους/θηλής

3. Oργaσμός του φιλιού

4. Πρwκτικός οργaσμός

5. Oργaσμός του σημείο U (το σημείο της ουρήθρας)

6. Oργaσμός του σημείου Α (το εσωτερικό του κόλπου-στο μπροστινό τοίχωμα)

7. Οργaσμός του τραχήλου της μήτρας

8. Κλειτ@ριδικός οργaσμός

9. Oργaσμός ζώνης (σημεία όπως η κλείδα, ο αυχένας, το εσωτερικό των μηρών)

10. Aνάμεικτος οργ@σμός

11. Διανοητικός οργaσμός

Αυτός είναι και ο λόγος που ο γυναικείος οργaσμός θεωρείται πιο περίπλοκος από έναν ανδρικό, αφού μια γυναίκα, για να φτάσει σε οργ@σμό, δε θέλει κόπο, αλλά τρόπους.

 

  • Επίσης, και μπορεί να σε σοκάρω τώρα, το σημείο G δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Στον άνδρα, το σημείο G είναι ο αδένας του προστάτη- που είναι υπεύθυνος για την αναπαραγωγή. Η διέγερση αυτού του σημείου γίνεται μόνο μέσω του πρwκτού. Υπάρχουν άντρες που διεγείρονται με την εξωτερική άσκηση πίεσης με το δάχτυλο πάνω στον αδένα, δηλαδή στη βάση του οσχέου, κάτω από τους @ρχεις και πριν τον πρwκτό, ενώ άλλοι με απαλές κινήσεις του δαχτύλου μέσα κι έξω στον πρwκτό, παράλληλα με την κίνηση προς τα πάνω. Φυσικά, γίνεται κι ο συνδυασμός αυτών των δυο.

Όσες ομοιότητες ή διαφορές κι αν έχουν οι δυο οργaσμοί μεταξύ τους, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κάποιον καλύτερο. Το πιο σημαντικό από όλα, είναι να μαθαίνουμε το σώμα μας, να δοκιμάζουμε νέα κόλπα -επιθυμητά και για τους δύο ή παραπάνω παρτενέρ- με απώτερο σκοπό την απόλυτη ευχαρίστηση της σ3ξουαλικής πράξης. Kαι γιατί όχι, την απόλαυση του οργaσμού. Δοκιμάστε, λοιπόν, και καλά να περάσετε!

Συντάκτης: Αναστασία Ανδρουλάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου